Sponsorer

1. Vilka åtgärder har ni i egenskap av politiskt parti för avsikt att genomföra för att skydda våra barn från sexuella övergrepp?

Vi vill skärpa straffen för sexuella övergrepp på barn över hela skalan, från dokumenterade sexuella övergrepp (barnpornografi) till sexuellt utnyttjande och våldtäkt. För grova våldtäkter av barn vill vi se livstids fängelse. Vi vill införa kemisk kastrering, villkor för villkorlig frigivning för sexualförbrytare och utreda möjligheten till förvaringsstraff. Vi vill också införa ett nationellt kunskapscentrum mot sexuellt våld, som ska ha i uppgift att bland annat behandla människor med sexuella störningar, för att förebygga att övergrepp ens sker. Alla skolor ska vara skyldiga att begära ut och spara utdrag ur belastningsregistret när de anställer personal, det sistnämnda ett krav som nyligen togs bort av regeringen.

2. Hur har ni har för avsikt att reformera vården för de som blivit utsatta så att vi rikstäckande får specialiserad vård för de som blivit utsatta?

Kristdemokraterna vill ha en sammanhållen och jämlik vård. Därför behövs nationell styrning så att alla får del av den specialiserade vård man behöver.

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *