Skribenten Ridell förfasar sig i en krönika i gårdagens Arbetarbladet över tillvaron för de stackars individer som blivit ertappade med att söka efter barn I sexuellt syfte. Likt sorgkanter under naglarna som skvallrar om var fingrarna tidigare varit påminner skribenten Ridells krönika i Arbetarbladet om en förlegad syn på förövare som i högsta grad tar dem i försvar.

Knypplade ihop ett litet argt svar som jag mailade till Arbetarbladet för att de valt att publicera Ridells krönika.

❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌

Krönikan finns att läsa i bilder (4st) och svaret finna att läsa här:

I gårdagens Arbetarbladet har ni publicerat en krönika av skribenten Ridell. Med epitet som biffig och hämndlysten målar Ridell upp upp en bild av Patrik Sjöberg som en tämligen blodtörstig man vars bränsle är rent hämndbegär.

Jag som då känner Patrik lite bättre än Ridell vet att Ridell är ute och slirar på glansis med sina spekulationer. Inget barn ska behöva växa upp som Patrik gjort, och detta är vad som driver min kollega.

Ridell skriver att mannen som cyklade iväg ”haft kontakt med” en minderårig tjej, så var dock inte fallet. Mannen hade alltså haft kontakt med en kvinna och tydligt uttryckt att han vill spruta hennes sjuåriga flicka full med sperma.

I det andra fallet har Ridell angett att flickan som skrivit att ”hon vill se mer” av mannen vill se mannens snopp. Uttrycket ”att se mer av” betyder sannerligen inte att man vill se någons könsorgan som Ridell valt att tolka det. Hoppas innerligt att Ridell inte till vardags har för vana att göra detsamma om någon uttrycker att de vill se mer av skribenten. 😳

Ridell utelämnar att mannen skrivit att han har för avsikt att kissa på någon som han tror är ett barn och att hon ska lära sig att ta kuken långt ner i halsen ”trots att det kan kännas obehagligt”. Ridell bortser dessutom totalt från att individer som sökt efter barn I sexuellt syfte inte sällan faller tillbaka i en roll där man ter sig ångerfull, men i nästa sekund återigen vill kissa på små barn.

Mycket riktigt valde vi att inte publicera en man som hade svårigheter att avgöra åldern på en 47 åring som var bosatt på LSS.

En annan man med LSS valde vi dock att publicera med tanke på att mannen inte är funktionsnedsatt till den grad som skribenten verkar vilja låta påskina. Mannen har körkort, bil och bostad. Kan man ta ansvar i trafiken så kan man nog se skillnad på ett barn och en vuxen. Mannen hade dessutom i konversationen visat rädsla för att flickans pappa skulle få veta så någon form av konsekvenstänk bör det ha legat I botten.

Ridell fortsätter med att konstatera att hämndbegär är berusande. Detta får dock stå för skribenten själv.

Vi vet vad vi kämpar för. Vi kämpar för barnens rätt att slippa bli våldtagna. Allt annat är ologiskt med tanke på de konsekvenser som våra barn får bära på grund av vuxna individer som inte kan lägga band på sin vidriga libido.

Våra barn dör men Ridell kämpar på sin kammare med tanken OM någon som sökt efter barn I sexuellt syfte skulle ta sitt liv. Vi arbetar alltså inte med termen ”OM” Vi arbetar med termen ”ATT”

Vi arbetar alltså med fakta såsom ATT flickan vars respirator i förra veckan stängdes av och hjärtat slutade slå. En minderårig flicka dog efter ett självmordsförsök med sin förövare i rummet.

Eller flickan vars respirator stängdes och hjärtat fortsatte slå på egen hand. Hon försökte i början av veckan att ta sitt liv efter övergrepp. Hon överlevde. Både hon och mamman är dock totalt under isen och mamman kämpar med näbbar och klor för att flickan ska stanna kvar I livet.

Självmord är tolv gånger så vanligt bland övergreppsutsatta och självmordsförsök är 26 gånger så vanligt. Våra barn dör alltså till följd av vad de blir utsatta för. Likväl förhåller Ridell sig i sin krönika neutral till det faktum ATT barnen dör och verkar mer i sin krönika oroa sig för OM någon pedofil skulle ta sitt liv.

Barnen har inget val att gå sitt öde till mötes. Det hade dock den vuxne som valde att utnyttja barnet. Vi arbetar alltså för att försvåra för individer som söker efter barn I sexuellt syfte. Något som högsta grad verkar smärta skribenten Ridell.

Att Ridell själv i egenskap av skyggdshelgon väljer att oroa sig för individer som tydligt uttryckt sig i termer som ”så hon klarar kuk i sin unga fitta?” och ”har du träffat någon tidigare som fått knulla er båda och sprutat din sjuåriga dotters fitta full? får stå för honom själv, men det faktum att Arbetarbladet väljer att publicera Ridells krönika är inget annat än skandal.

MVH

Sara Nilsson, Dumpen

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

27 thoughts on “Svar på Ridells krönika i Arbetarbladet

 1. Vad kan man förvänta sig? Vänstertidning. Svensk vänstertidning. Svenska journalister är helt värdelösa, med några undantag.

 2. Man bör hålla i minnet hela tiden att dessa personer är fullständigt hänsynslösa gentemot barnen, oavsett vilka känslor de uppvisar i ögonblicket som de blir påkomna. De är farliga individer, oavsett egna problem och tragik. Och de är vuxna och ansvariga för sina egna handlingar och dess eventuella konsekvenser för dem själva. Konsekvenserna för barnen har de inte förmåga att intressera sig för. Så när man väger dessa faktorer mot varandra blir i alla fall min slutsats att barnens intresse väger så mycket tyngre än förövarnas. Det är helt självklart.

  1. Ingmar Konkret och bra beskrivet. Barnens välmående går före förövrarnas, självklart och odiskutabelt för de flesta normalt funtade människor.

 3. Sorglig läsning. Inte ett ord om varför en sajt som dumpen behöver finnas i Sverige.

 4. Simon Ridells krönikor är i största allmänhet ett hån mot all anständighet och den här texten var inget undantag. Det är väl ingen som egentligen tar honom på allvar, men jag vet att han gillar kanelbullar väldigt mycket. Så han har åtminstone en viss funktion för den lokala näringen i Gävle.

 5. Hur i %&#!!!%&&&&(!/!!! kan man försvara pedofiler som vill spruta i barn och kissa dem i munnen i en dagstidning? Kanske finns det en anledning till att ni hittar så många pedofiler just i Gävle, när till och med massmedia försvarar dem?

  1. Ja du Munken, Ridell hittar på en egen stockholmssyndromet här, modell äckel-päckel. Han försvarar såklart inte pedofilerna men andemeningen i hans haveri till text är att någon uthängd kanske i förlängningen begår självmord. Det är det vi måste tänka på, bara det. Patrik och den ”kvinnliga kompanjonen” är the bad guys här. Som hänger ut oskyldiga killar som bara uttryckt sig lite tokigt. De är ju offren. För de har ju inte gjort något. Och om de har gjort något är de förtjänta av något bättre. En till chans. Och en till.

   Jepp. Typ så. Som rikspolischef hade Dan Eliasson det där perspektivet om vem som var det riktiga offret och det funkade ju för honom.

   I skrivande stund gillar 166 personer Simon Ridells krönika på Arbetarbladets Facebook. Wow! Det är fucking crazy. Skräptidningen har låst kommentarsfunktionen för BARA denna krönika. Tolka det som ni vill..

 6. Bra svarat! Dessvärre brukar det vara lönlöst att diskutera med sådana som skribenten ovan. Jag tycker att det är uppenbart när man läser mellan raderna att hans ”manlighet” är hotad av män som Patrik och det känns som att han har ett personligt agg (sannolikt pga olika politiska åsikter). Helt obegripligt att han öht väljer att lägga fokus på att raljera genom att använda begrepp som ”ärketuffingen” i en artikel som berör ett så känsligt ämne.

 7. Tänk att det alltid är någon som måste försvara de ’stackars’ brottslingarna.

 8. Artikeln om Patrik är den enda man inte kan lämna en kommentar på på arbetarbladets fb-sida🤔….antar att stödet är för stort🤷

 9. Jag har aldrig tyckt mig se att det finns någon slags hämndsida hos Patrik. Nu känner jag honom inte men jag tänker att hade han haft såna känslor så hade han med största sannolikhet använt våld mot dessa individer, inte bett de söka hjälp, inte frågat varför de gör som de gör (utan bara filmat deras ansikten och sen lagt ut personen) och så vidare. Tittar man på deras konfrontationer så beter de sig inte illa mot dessa människor i sättet de talar och så vidare, de skriker inte (höjer rösten men det är en annan sak) och hur många hade klarat av att prata med en pedofil utan att inte vilja skrika på den personen? Det ska till ett starkt psyke och självkontroll för att klara av att inte göra det. Och hade de varit ute efter att hämnas så hade de inte gett pedofilerna så mycket tid att få förklara sig. Att lägga ut bild på pedofilen är inte att hämnas, det är att varna småbarnsföräldrar och andra om farliga personer som vill våldta barn och ärra de för livet. Dumpen uppmanar ingen att ta till våld, hämnas eller döda pedofiler.

  Det är lätt att falla i fällan att känna medlidande, tro mig det har jag kunnat känna och tvekat om det är rätt att hänga ut dessa människor såhär. Framför allt har jag känt så när det gäller de personer som kunnat bete sig vid träffarna, pratat lugnt och sett ångerfulla ut. Men man ska inte luras av det där, för det är en fasad. Det finns ingen första gången för någon av de här individerna, ändå så säger ALLA att det är första gången och de har aldrig gjort någonting. Det är inte så att de vaknat en morgon och kommit på att de är pedofiler och ska ut på nätet, detta är en störning de förmodligen levt med hela livet. Många begår också brott men åker aldrig fast. Detta är ytterst empatisstörda människor. De VET att de kan åka fast, de är rädda för det men de skiter samtidigt i det för deras begär är för stort. De skiter i vilka konsekvenser barnet får, för de tänker bara på sig själva. En pedofil kommer kunna gå vidare i livet, visst folk kommer veta men det kommer lägga sig sen med tiden. För offret så finns traumat med livet ut och konsekvenserna av övergreppet är allt som Sara beskrivit i tidigare inlägg – självmordsförsök, missbruk, ja listan kan göras lång.

  Jag skäms att jag började tvivla på om Dumpen gör rätt eller inte genom att finnas till, för ju mer jag läst och ju mer jag tänkt så har jag kommit fram till att de verkligen behövs. Jag har en dotter på snart 5 år och för mig är det solklart att hennes rätt till skydd går före pedofilens rätt till anonymitet.

  1. Lyssnade på podden ”Våld i nära relationer”. Det är lätt att tro att det är riktiga machomän som slår sina kvinnor men oftast är det här männen självupptagna, ynkliga och självömkande som utifrån sett kan verka som det inte kan göra en fluga förnär. Eller så kan det var män som är supertrevliga och sociala men bakom det döljer sig hin håle själv. Pedofiler kan bara tycka synd om sig själva och det framkommer när de bli påkomna, ett spel för gallerierna. Allt för att rädda sitt eget skinn, inte för att de är ångerfulla.

 10. Han ser lite ut som han med cykeln, åtminstone vad det gäller skägget. Varför retar man sig på Dumpen? Visst måhända att det finns saker som måste korrigeras men med dessa samvetslösa pedofiler som går över alla gränser finns det väl ingen pardon. De lidande som de åsamkar, utan en tanke på barnen, är det inte mer än rätt att Dumpen finns.

  Att ta till våld däremot är helt fel vare sig det gäller förövrare eller anhöriga, det äventyrar Dumpens arbete. Det är väl bara pedofilerna som vill uppnå det, att Dumpen läggs ner.

 11. Dessa rödjävlar kan man ju bara kräkas på, det är synd om pedofiler, mobbare, mördare och allt annat avskum, synd om alla utom just brottsoffren.

 12. Vågande och utmanade artikel
  Och min största förundran är, hur kan den ens få publiceras.
  Arbetarbladet ingår i Bonnier News Local AB.
  Antingen så får denna Simon Ridell byta jobb eller så ska hela koncernen bojkottas.
  Brister på nyheter utan tvekan men sen kan ju motivet också vara att väcka känslor hos många.
  Simon efter denna artikel kommer många associera dig med pedofil stöttande

 13. Jag vet inte hur det är korrekt att känna. För mej, som utsattsför många år sedan, som har hanterat, eller försökt hantera, livet som det blev. Jag är så glad för Dumpen🤗. Tack som fan🥰

 14. En jävla sossetidning, ingen överraskning direkt! Väntar bara på att nån centertidning rycker ut till försvar för pedofili.

 15. Men vad är det han INTE FATTAR?! Har han ens läst ett helt inlägg på dumpen.se? Vill bara säga bra jobbat Sara och Patrik! Ni står upp för barnen och arbetar brottspreventivt.

 16. Oavsett om Peddon är mentalt handikappad eller e,j är hen likväl lika farlig för sin omgivning och kanske ännu farligare eftersom hen inte inser sitt brott. Att man överhuvutaget diskuterar något så axiomt som Sara – Partik & Co´s välgärningar är för mig en gåta? Vad är det och hur rör sig egentligen tankarna hos dom som försvarar dessa peddos? Det skulle vara intressant att få veta hur kom dom fram till argumenten till att P&S gör fel? Hur tänker dom?

 17. I USA är det polisen som agerar som Dumpen. Undercoverpoliser som lockar predatorer i fällan. Lagstiftningen har inte hängt med. Varför ska det inte tillåtas i Sverige också?Exempel från Florida där 17 child molesters fångats i ett ”sting”:
  https://youtu.be/ku85MuklfOo

 18. Simon Ridell kan utan konkurrens redan nu utnämnas till årets ”Pucko/pajas” trots att vi är i början på 2022. Det är helt ofattbart att hans krönika tilläts publiceras ö h t. Jag var in och kikade på hans FB-sida och några bilder bekräftar den uppfattning som jag redan har om honom. Arbetarbladet skulle nog behöva byta ut både honom och den ansvarige utgivaren. Detta är inget annat än en stor skandal.

 19. Där kan vi tala om förövarperspektiv. Såå skamligt. Bra att ni besvarade kritiken. Tack för att ni kämpar för barnen och brottsoffren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X