Sponsorer
Efter en lång rättegång i Södertälje Tingsrätt föll äntligen domen mot Herr Aseel igår kl 11.00.
Herr Aseel är en 26-årig man som under 3 års tid har begått  sexualbrott mot 14 barn. Hela fallet omfattar fler offer, jag återkommer till det.
Aseel döms för 30 sexualbrott mot barn:
11 våldtäkter mot barn, sexuellt övergrepp, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering x 6, kränkande fotografering x 2, grovt barnpornografibrott, sexuellt ofredande mm.
Herr Aseel frikänns från grov våldtäkt mot barn, vilket reducerar det totala straffet märkbart. Han frikänns även för 6 våldtäkter mot barn och försök till utnyttjande för sexuell posering. Här kan man förstå att det funnits fler offer, ännu fler barn, med i åtalet som blev utan rättvisa men lämnade med trauma.

Detta ger herr Aseel 6 år och 6 mån.

Det kan låta lågt och skamligt men viktigt här att dra en jämförelse här med ex Nytorgsmannens (2021) ynka 5 år för våldtäkter mot 24 kvinnor och Star Stable-pedofilen, Joachim, som fick 4 år för brott mot 84 barn (2020). Aseel ska dessutom totalt betala 1,1 miljoner kronor i skadestånd uppdelat på olika belopp till de 14 barnen. Det är allt de får. 250 000 kr hit och 5000 kr dit. Lämnade med skam, försämrat självförtroende/självkänsla, nedstämdhet, depression, fysiska skador och kanske tankar om självskada — utan tillgång till akut traumaterapi här i vårt välfärdsland.

***

I går var det interpellationsdebatt mellan justitie- och inrikes­ministern Morgan Johansson (S) och riksdagsledamoten Marléne Kopparklint (M) där Kopparklint förfrågade vilka åtgärder statsrådet ämnar att vidta för att motverka sexualbrott mot barn. En sådan oerhört viktig fråga när sexuella övergrepp mot barn ökar i en vansinnig takt.

Det jag tog med mig och kände hopp för i Morgan Johanssons svar, var att det kommer komma (let’s hope) lagförslag om skärpta straff (from 1 juli) gällande:
  • våldtäkt mot barn (max 3 år nu)
  • sexuella övergrepp mot barn (låga straff)
  • köp av sexuellt tjänst mot barn (dagsböter och sällan villkorlig dom)
Han menade även att ett helt nytt lagförslag är aktuellt om grovt sexuellt ofredande mot barn, vilket i dagsläget inte finns.
Om dessa lagar träder i kraft innebär det i framtiden att individer som herr Aseel skulle få mycket högre straff för de 11 våldtäkter mot barn han dömdes för igår.

 

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *