Tog en liten roadtrip till Marstrand eller djävulsön för många och kom på att det här var en av dom få gångerna jag varit där spiknykter… Marstrand ingick i utbildningen och där knöt man vänskapsband redan i tjugoårsåldern och dom flesta i nattlivet i Göteborg fick sin inskolning på vattenhålen och restaurangerna på ön och det gäller båda sidorna av baren. Det går inta att missa vem som har jobbat eller festat en säsong på Marstrand för uttryck och kroppsspråk avslöjar direkt, många ord och uttryck som senare användes i utelivskretsar i hela Sverige härrör väldigt ofta från samma ställen på ön och det vet alla som spenderat några nätter och dagar där. Själv så vet jag inte hur många gånger en enkel lunch med Ramlösa utvecklade sig till en veckolång fest där affärsidkarna lätt kunde ta hutlöst betalt för nödvändiga saker som strumpor och annat, eller så skickade man en springare ner till Gbg för att hämta det nödvändigaste. Ordet långlunch fick helt plötsligt en annan betydelse och långlunch med smak skojar man inte bort… Det finns många skrönor om ön och personer och jag är nog med i några av dom och kan bara säga att det mesta stämmer men det är nog fortfarande bara dom inbitna som som vet att även dom värsta skrönorna är underdrifter och att verkligheten överträffar dikten. Varför babblar jag om det här? Jo jag gick förbi Värdshuset och bort mot Såsen på den jobbiga kullerstenskajen och fick flashbacks från svunna tider när det var ett projekt att klara av det ojämna underlaget lite salongs… Lika svårt var det i dag med noll kondition och ont i ryggen och knä. Om jag ångrar den tiden där vi var unga skitungar med för mycket pengar och för stora motorer i bilarna? Nja allt har sin tid och minnena finns med resten av livet, vi var många som försökte dra ur proppen och sänka ön men lyckades aldrig riktigt men vi fick ön att gunga och flytta sig lite, nu i Coronatider så är det ju inte samma snurr och jag tycker helt ärligt synd om dom som skulle jobba en eller två säsonger inte fick chansen… #marstrand #sverigeärfantastiskt

Vill ni stötta mig och Sara I vårt arbete, så är vi otroligt tacksamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X