Jan Olof Olsson har tidigare varit rektor och speciallärare för barn med särskilt behov av stöd. Arbetet har delvis genomförts tillsammans med BUP. Jan Olof Olsson har under många års tid drivit en lantgård i Olofstorp. Till gården har det kommit ungdomar, som besökt gården tillsammans med sina skolor.

”Djur, natur och ett avbrott från skolmiljön. Det verkar vara ett vinnande koncept för att få lågpresterande elever att klara av studierna bättre. Ett samarbete mellan en pensionerad rektor och en fritidsledare har fått flera ungdomar att må bättre.

– De här hårda, tuffa killarna blir något helt annat när de väl kommer hit och får vara med djuren, säger Jan Olof Olsson som driver gården dit eleverna kommer.”

Skriver SVT Väst i följande artikel om Jan.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/gard-i-vattlefjall-hjalper-elever-klara-av-skolan

Och det kan nog tyckas klart att barn och ungdomar blir någonting helt annat när de kommer till en man som ska ta hand om dem, men missbrukar dem sexuellt.

De blir nämligen traumatiserade.

I början av 2023 häktades Jan-Olof, misstänkt för en lång rad sexualbrott mot tre av de barn som han tagit extra ansvar för. Barn som han kommit att bli som en fadersfigur åt genom olika uppdrag som familjehem och kontaktperson.

Jan-Olof nekar hela vägen genom förundersökning och berättar att han bara legat tätt intill, och kliat sig i skrevet till följd av klåda som uppstått på grund av inkontinens.

En kille misstänkte att han blir drogad att har vid något tillfälle ställt en mobilkamera på inspelning innan han somnade, för att dokumentera eventuella händelser. 

I filmen som spelades in när pojken sov, onanerade Jan Olof samtidigt som han berör pojken. Trots filmen hävdar Jan Olof att han bara lagt lite toalettpapper i kalsongen då han för stunden saknade inkontinensblöja.

Jan Olof frias på många åtalspunkter, men kan ändå, tack vare viss stödbevisning dömas för flera sexuella ofredanden. I Sveriges Radio förklarar domaren i målet  ävarför det var svårt att döma Jan-Olof på fler punkter. Hon berättar att brottsligheten ligger långt tillbaka i tiden, trots att de brott som Jan-Olof åtalades för ska ha begåtts åren 2017-2022. Den videofilm som spelats in tas inte upp i artikeln.

https://sverigesradio.se/artikel/tidigare-rektor-doms-for-sexbrott-mot-tre-pojkar

Ett vittne berättar följande om filmens innehåll:

Videon visade när JO runkade av NN4. Det är ganska tydliga bevis, tycker hon. NN4 förklarade att han skulle ta sig därifrån. Han var orolig. Skälet till att filmen spelades in var att NN4 kände att något var fel. Vid flera helger tidigare hade NN4 blivit nedsupen, troligen drogad, av JO. NN4 kände att något var fel. Så NN4 satte upp sin mobil i hyllan. På filmen ser man JO hålla i sin kuk och sedan stoppa ner handen i NN4:s kalsonger. Hon tycker att det syns väldigt tydligt på videon att JO drar ner och att täcket rör sig upp och ner. Hon har också fått det berättat av NN4. NN4 var orolig. Han blev nedsupad av JO. NN4 skrev till henne att han låtsades sova. Han sov på videon i alla fall. Antingen låtsassov han eller så sov han. Man ser på videon att NN4:s ögon är stängda.

Pojken berättar i domen att han tror sig ha blivit drogad:

”Han sov under hela filmen. Han hade jättestark huvudvärk. JO visste inte att han filmade, vad han vet. När JO drog honom mot sig hade han huvudvärk. Han var snurrig. Efteråt kollade han på filmen snabbt. Han blev jätterädd att han hade blivit utsatt för det här och visste inte vad han skulle göra. Han kände sig rädd för det som hände och det som skulle hända efter. Han tänkte att det måste vara en dröm. Han var jätterädd den kvällen att något annat skulle hända”

Filmen ingår som bevisning i målet och beskrivs enligt följande:

Uppspelning av film (totalt spelas ca 10 minuter upp. Film tas med av åklagare) till utvisande av att tilltalade tagit på sitt könsorgan och därefter fört handen mot målsägandens underkropp, till styrkande av åtalet.


Jan Olof dömdes i April 2023 till skyddstillsyn med föreskrift om att följa kriminalvårdens
behandlingsprogram.

Dom:

B7536-22

Jan-Olov verkar dock  inte ha velat ta till sig av behandlingen som han dömdes att delta i. Han anser inte att han gjort någonting fel.  Han berättar att han inte längre har några barn på gården och så kan det vara.

Ser man till hans Facebook och nya uppdateringar så verkar gården vara ett välbesökt resmål för barn och barnfamiljer som vill träffa hans djur.

Två frågor till Jan Olof:

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

 

10 thoughts on “Fd rektor med familjehem dömd för sexualbrott mot barn

 1. Så FRUKTANSVÄRT!! Stackars dom föräldrar, som lämnat sina barn hos honom. Och stackars BARN!!

 2. Gubben ska frysas ut.
  Hoppas alla barnfamiljer, myndigheter och andra aktörer ser detta och stoppar alla barn från att besöka äcklet!
  Fruktansvärt när utsatta barn utsätts ytterligare.

 3. Shit….han som var ”Klippan” för många genom åren…han har ju jobbat sååå länge med unga killar…

 4. Haha när han fick en fråga som han inte kunde besvara eftersom att tidigare svaret var en lögn, då började hunden plötsligt att dra och då hade han plötsligt inte tid. Att en hund drar gör ju inte att man blir upptagen. Han har svarat, så då är han inte upptagen. Om han är ute med hunden, då kan en bonde förmodligen anta att en hund kan börja med att dra. Om han ändå svarar i telefonen, då innebär det att han kan hantera lite dragande. En bonde som inte kan hantera en hund skulle ju bara lite märkligt. Synd att Sara gav med sig med ett ”okej jaja”.

  Fan vad ofräsch och äcklig han ser ut. Inte ens kvinnor i hans ålder kan nog anse något annat än att han är fullkomligt frånstötande.

  Sök vård peddo.

 5. Nej vad fruktansvärt. Vad är det för fel på en del? Ock så svaga straff. Stackars barn

 6. Så fruktansvärt hemskt. Men hoppas ngn känner igen honom. Det är nog bara via ”igenkännande” och varningar av dessa personer vi kan hjälpa barn att inte bli utsatta. Så hoppas vi lagen ändras väldigt snart.

 7. Vilken hemsk monster😧jag fattar hur han tänker. Önskar av min hjärta han åker fast innan fler barn blir skadade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X