Han tar på mina privata delar….

Med de orden raserades hela mamma Ts värld. 

 

Vi är många som engagerat oss i deras historia och vi är många som väntat på domen.

Och idag 16/4-2024 kom den. 

7 år 6 månader, 650 000 i skadestånd (600 000 kr ersättning för kränkning samt 50 000 kr ersättning för sveda och värk).

Man yrkade på 11 år.

Nu kanske ni tänker att det var jättebra, det är ju ändå ett långt straff och bara 3,5 år mindre än vad man ville.

Men här kommer det fina med Sveriges rättssystem, ja för de som begår brotten då vill säga,

Han har redan suttit 7 månader i häktet, så dessa dras nu av, då har vi 7 år och 1 månad kvar. Som om inte det skulle räcka i detta avlånga land så sitter du bara 2/3 av straffet så då vart vi nere i ca 4 år och 6 månader. 

Det var inte bara en vän, någon man ansåg vara som en bror för en, som svek, även hela samhället svek. 

Kamp efter kamp.

Man skulle kunna tro att rättvisan till slut skulle skipas, att denna lilla tjej skulle få någon sorts upprättelse.

Men så fel man kan ha.

 

Ska det verkligen få gå till såhär?

Är inte ett barns liv mer värt en så?

 

7,5 år på papper, 4,5 år i verkligheten……

 

Livstid för mamma T och hennes dotter.

 

 

Här hittar ni domen ———->  Norrtälje tingsrätt B 1426-23 Dom 20240416

 

Här kan ni läsa om deras historia. ———-> Vi fick livstid – DUMPEN.se

Vill du hjälpa till att hålla Dumpen rullande så är vi väldigt tacksamma!

Swish

5 thoughts on “Beskedet

 1. Häktningstiden räknas dubbelt då det påstås vara värre att sitta häktad än att sitta i fängelse . Så i realiteten blir det ännu mindre som de sitter inne , vilket är helt fel , men det är som Sverige är . Man ska bara tycka synd om dem som åker in , vilket vi inte gör

  1. Där måste jag rätta dig, med all välmening.
   Den tid den dömde suttit häktad avräknas från fängelsestraffet

   När en person döms till ett fängelsestraff avräknas den tid som han eller hon har varit frihetsberövad (tex. anhållen eller häktad). Detta gäller om man varit frihetsberövad i mer än 24 timmar. (19a § strafftidslagen) Den tid din man varit häktad räknas således av när man ska verkställa sitt fängelsestraff. Detta innebär i praktiken att det ses som att har man suttit sex månader i häktet då har man redan avtjänat sex månader av sitt fängelsestraff på ex tre år.
   //mvh Jessica

 2. ”Man skulle kunna tro att rättvisan till slut skulle skipas, att denna lilla tjej skulle få någon sorts upprättelse.”

  Definitionen för ordet ”upprätta” är utifrån kontexten att ”återställa anseendet” enligt svensk ordbok eller ”gottgörelse” eller ”revansch” eller ”ersättning för oförrätt” enligt svenska akademins ordbok

  Definitionen för ordet ”upprättelse” är att ”få upp­rättelse för en o­förrätt.” Enligt svensk ordbok.

  Båda böckerna utgivs av svenska akademin.

  Definitionen för upprättelse är därmed uppfylld. Hade han däremot friats, då hade hon inte fått upprättelse. Hon har rätt till ersättning, vilket även det är en form av upprättelse.

  Sen kan man ju argumentera för att straffet är lågt. Men det gäller alla straff i Sverige. Barn borde också kunna få fängelse när de skjuter med automatgevär genom dörren till någons bostad exempelvis. Mord borde ha livstidsstraff som utgångspunkt och enbart tidsbestämt när synnerliga skäl föreligger. 10 år är lägsta straffet för mord. 11 år för våldtäkt är därmed ett väldigt sträng straff i förhållande till det lägsta straffet för mord.

  Alternativet istället för en generell höjning av straff är att föra en debatt om att våldtäkt är en värre handling än mord. Skulle det råda konsensus om att våldtäkt är värre än mord då skulle andra brottsoffer för exempelvis misshandel eller vållande till kroppsskada argumentera för att deras liv är förstörda i samma utsträckning eller folk som har drabbats av ekonomisk brottslighet och vips så har vi en situation där mord utgör den lindrigaste kriminella handlingen i Sverige. Mord är inte speciellt vanilj.

  En generell straffhöjning är det bästa.

  Än så länge återstår vad Hovrätten har att säga.

  Jag har inte läst tingsrättens dom än och därmed inte sett hur de har kommit fram till bedömningen om straffvärdet när detta skrevs. Det är möjligt att det är för lågt om det handlar om väldigt många handlingar, vad det är för handlingar, hennes ålder, och annan form av hänsynslöshet.

  Upprättelse har hon åtminstone fått. Domare och nämndemän har trott på henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X