Efter en kortare chatt kom William för att träffa vårt fiktiva barn. Det som William uttrycker i skrift, är någonting som vi ofta får höra i telefon – efter en konfrontation. Ett sexberoende som tar sin form på nätet och växer tills allt konsekvenstänk försvinner. Ett beroende som är otroligt svårt att bryta om man inte tvingas till ett tvärstopp. 

Precis som många andra så inleds kontakten online. Och precis som i andra beroenden tappar han allt vad konsekvenstänk heter när han sätter sig i bilen för att träffa ett barn. 

Om fem eller tio år så kommer vi att prata om hypersexualiteten som denna tidens stora hot mot folkhälsan. Speciellt med tanke på att det idag är så otroligt svårt att prata om. 

William har valt att bryta tystnaden och vi hoppas att fler följer. Framför allt så hoppas vi att andra vågar söka hjälp innan katastrofen är ett faktum.

Det här är William!

Jag förstår om ingen kommer att tro på ett ord av det jag skriver, det är förståeligt. Men jag vill ändå berätta. Jag vill börja med att säga att jag känner en enorm skam, ångest och ånger inför det som hänt.

Jag lider av ett missbruk, sexmissbruk. Ett missbruk som gjort mig avtrubbad vad gäller sex – i synnerhet vad gäller sexchattande.

Jag är oerhört tacksam att det inte stod en vilsen 14-åring som mådde dåligt och väntade på mig där nere på stan utan en vuxen. Men det spelar just nu ingen större roll. Jag agerade ändå under några minuter på en impuls, något som skrämmer mig oerhört. Jag förstår och accepterar att jag har och är ett problem.

Det första jag gjorde när jag parkerade min bil på väg hem var att i panikångesten ringa till Impulskollen och ta emot deras hjälp. Efter några inledande samtal inser jag nu att det här är en del av mitt sexmissbruk som har eskalerat långt utanför min kontroll. Ett missbruk är en sjukdom, jag är sjuk och behöver hjälp.

Jag hoppas att de som känner mig förstår att det här inte är jag, utan ett uttryck för mitt eskalerande missbruk och dåliga mående, ett mående jag allt för skickligt lyckats dölja för min omgivning. Oavsett det så inser jag att det är många fina relationer som nu bryts för alltid. Det får jag äga och det är ingen annans fel än mitt eget.

Trots att man kanske kan fundera lite över Dumpens metoder så är jag tacksam över att jag blev konfronterad.

Det var en enorm väckarklocka som visade för mig att jag måste bryta mina destruktiva mönster. Jag får nu vård av flera vårdgivare för att en dag förhoppningsvis vara en hel och bättre människa igen. Trots allt, tack Dumpen, Patrik och Sara och Impulskollen.

PS. BDSM har inget som helst med det jag gjorde. BDSM står för entusiastiskt samtycke mellan vuxna individer, inget annat. Jag skäms som en hund och accepterar utan diskussion om jag aldrig kommer att bli inkluderad i den gemenskapen igen.

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA SWISH 123 250 22 84 

 

 

35 thoughts on “Eftertanke (Napp #383) Umeå

 1. Bra att ni identifierar och förhindrar att sexuella övergrepp begås mot barn (även om det inte fanns ett barn i det här tillfället).

  Däremot är jag lite förvirrad över påståendet att ni verkar tro att det är samhället som fått människor att hamna i den här sortens sexuella beteenden. Det är lite grann samma typ av resonemang som har framhållits genom tiderna för alla möjliga fenomen – från videovåld, rollspel eller cannabisbruk.

  Det finns inget stöd i forskning (mig veterligen och ni får gärna rätta mig om ni kan hänvisa till seriös forskning som visar på det) för att personer per automatik bara halkar ner i ett missbruk av något slag – utan att det existerar andra faktorer på förhand.

  Hypersexualitet leder inte till att folk som tittar på porr begår övergrepp eller tänder på barn. Den absoluta majoriteten av befolkningen tittar inte på barnporr eller tänder på barn.

  Det var inte många decennier sedan vi pratade om sexuella preferenser som något mer eller mindre medfött, bland annat för motivera varför homosexuella inte kunde rå för sin läggning.

  För ett par år sedan gjorde Uppdrag Granskning ett bra program gällande pedofili där de visade på att den behandling som erbjuds via Kriminalvården inte hade någon som helst evidens för att det hade någon som helst påverkan.

  Det finns en stor risk, enligt min mening, att sådana som ”erkänner” och ska förklara varför de blivit som det blivit på grund av externa faktorer bara försöker blidka samhället – alltså de försök förmildra sitt straff och få förlåtelse. Det är inte för att de ångrar sig eller för att de vill förändra sitt beteende, utan för att de tvingas till det av samhället.

  Får de möjlighet någon gång framöver att genomföra ett återfall utan risken att åka dit, då kommer de att ta den chansen för lusten finns alltid där inom dem.

  1. Hej Christoffer, du skriver: ”Däremot är jag lite förvirrad över påståendet att ni verkar tro att det är samhället som fått människor att hamna i den här sortens sexuella beteenden”

   Dumpen har aldrig påstått något sådant och de verkar inte tro något sånt.

 2. ”Jag lider av ett missbruk, sexmissbruk”

  Ett vanligt sexmissbruk innebär att man träffar många partners som man har sex med eller masturberar ofta. Menar denna pedofil då att han ofta våldtar barn? Det verkar mest som att han försöker förminska sitt eget ansvar genom att benämna sig som sexmissbrukare istället för pedofil. Ingenstans i hans meddelande benämnde han sitt beteende för vad det faktiskt är.

  ”Ett missbruk som gjort mig avtrubbad vad gäller sex – i synnerhet vad gäller sexchattande”

  Ett sexmissbruk brukar inte leda till någon form av avtrubbning på det vis som han beskriver. Påståendet är mycket lögnaktigt. Sexchattar man med många kvinnor eller masturberar ofta, så innebär inte det per automatik att man helt plötsligt börjar sexchatta med barn och en vilja om att våldta dem. En avtrubbning på det som han beskriver låter mer trolig om man sexchattar med så många barn och så ofta med barn, så att den typen av sexchattande utgör det nya normala.

  ”Jag agerade ändå under några minuter på en impuls, något som skrämmer mig oerhört.”

  Vad jag kan de utifrån loggarna, är att hans sexchattande utgjorde ett agerande som pågick under minst någon timme eller två eller möjligtvis till och med ett dygn om skärmdumparna togs genast efter konfrontationen. Det var inte några minuters impuls. Förminskar sitt ansvar igen. Agerandet skrämde inte honom, så även det påståendet är lögn. Han såg ut som världens lyckligaste när han mötte barnet som han skulle våldta. Han bröstade upp sig extra mycket så att det såg överdrivet ut, för att han trodde att hans gubb-kropp skulle kunna imponera på barnet. Man tar inte bilder på impuls, och man skickar inte bilder till barn på impuls. Man tar inte på sig jacka, mössa och skor på impuls och sen promenerar på impuls till någon annans barn som man vill våldta. Detta är inte möjligt att utföra på impuls. Det utgör ingen form av impulsivitet.

  ”Det första jag gjorde när jag parkerade min bil på väg hem var att i panikångesten ringa till Impulskollen och ta emot deras hjälp.”

  Ännu en pedofil som försöker framstå som att han är världsmästare på att söka pedofilvård. Hela meddelandet låter som när pedofilerna ringer i hopp om att dr inte ska publiceras om de framstår som genuina i sitt vårdsökande. Genuint hade det varit om han sökte vård innan konfrontation. Att skicka meddelande istället för ringa är en bra metod om man vet om att man inte kommer kunna låta genuin och att röstens alla tonlägen kommer avslöja falskheten.

  ”Ett missbruk är en sjukdom, jag är sjuk och behöver hjälp.”

  Pedofili är ingen sjukdom. Han försöker förminska sitt ansvar igen. Hans meddelande tyder på en högre intelligens än de allra mest korkade här, så hans ansvar är mer omfattande. Han borde därmed ha besuttit en förmåga till att identifiera sin pedofila störning, men det var inget som han ville förändra, med facit i hand förrän han åkte fast.

  ”Jag hoppas att de som känner mig förstår att det här inte är jag, utan ett uttryck för mitt eskalerande missbruk och dåliga mående, ett mående jag allt för skickligt lyckats dölja för min omgivning.”

  Hans pedofili och vilja om att våldta ett barn som han även försökte omsätta i praktiken är knappast ett utryck för ett eskalerande sexmissbruk. I chatten så utryckte han inte en minsta förvåning över att barnet var 14. Det var han medveten om sen innan. Det framstod i chatten som att han ansåg att våldtäkt av barn är någon som hör till hans vardag. Han utryckte ingen oro om att åka fast o.s.v. Det som jag kan hålla med om i hans ovanstående stycke är att han har lyckats med att dölja det för din omgivning. Pedofiler brukar alltid försöka dölja sin pedofila störning. Pedofiler brukar aldrig vilja att hand omgivning ska veta att han är pedofil.

  ”Det var en enorm väckarklocka som visade för mig att jag måste bryta mina destruktiva mönster.”

  Det är enbart för barnet som blir våldtaget som gärningen utgör en destruktiv handling. Det är barnet som förstörs av våldtäkter. Pedofilen förstörs inte.

  ” Jag får nu vård av flera vårdgivare för att en dag förhoppningsvis vara en hel och bättre människa igen”

  Du kommer alltid att vara en pedofil. Men du kan tacka ja till läkemedel som gör det lite svårare för dig att vilja våldta barn.

  Hela meddelandet visar på en vilja om att förminska sitt agerande. Då har man inte fullt ut tagit tillvara på den vård som man genomgår och till fullo förstått sitt problem. Att likna sexmissbruk med pedofili är den egentligen det enda som behöver uppmärksammas för att den slutsatsen ska kunna dras.

  1. Dr.Kurt- jag får känslan av att du faktiskt ÄR Läkare eller annat inom den psykiatriska vården? Dina kommentarer är så utförliga om hur sexualitet och missbruk fungerar- inte minst Pedofili. Jag tror INTE att det är nåt som förvärvas- utan att det är en sjuk sexuell läggning som ” blommar ut” när den så att säga ” vanliga sexualiteten” vaknar hos en ung pojke? Och gällande sexmissbruk så har man ju alltid hört att det innebär många sexpartners- men har aldrig hört att det skulle inkludera barn förut? Så det är väl ett sätt att rättfärdiga sitt handlande som du säger,för idag klassas alla missbruk som sjukdomar- ett sätt att förklara o förmildra som sagt.Den här Gäddan var den första jag sett som faktiskt trots allt försökt förklara sig och sitt beteende- om det sen är ärligt menat eller ett spel för galleriet är jag inte kunnig nog att avgöra,men jag lutar nog åt att tro att han fick panik och på alla sätt vill komma undan- när allt lugnat sig är han kanske på jakt igen- även om jag hoppas att han får vård o verktyg att låta bli att leva ut sina fantasier om barnvåldtäkter?

  2. Mycket bra analys, kära blivande kollega!
   Lustigt att gäddorna tror att pedofili är en sjukdom. C-politikern från Arvidsjaur hade ju lagt en kommentar om att han ”förstod vad han hade gjort och att det faktiskt är en sjukdom”. Jo men visst, skyll på det bara. Synd bara att det inte stämmer – det är en läggning som alla andra. Skrattretande även att läsa den aktuella gäddans yttringar, att han ”i panikångest ringde Impulskollen”. I panikångesten över vadå? Att ha gett sig ut för att våldta ett barn och att han ångrade sig djupt för barnets skull och för att han var på väg att skada en annan människa för sitt eget begärs skull, eller självömkan för att han blivit påkommen och nu får se sitt liv förstört och rusa förbi framför näthinnan? Tror det senare.

  3. Dr.Kurt precis.. mycket ”Jag, Jag, Jag” inte så mycket om barnen som kanske har drabbats. Jag vet ju inte om han chattat eller träffat andra barn, men precis som du säger han verkade inte lyfta ett ögonbryn kring barnets ålder. Eller att hon var från ett fosterhem.

   1. Nu vet jag att detta, som vanligt, inte att postas. Ni tystar kommentarer som inte ligger i linje med det ni tycker och tänker.
    (Borttaget av Admin)

    1. Nej, vi tystar inte kommentarer som inte ligger i linje med vad vi tycker och tänker.
     Vi refuserar kommentarer som bryter mot reglerna för desamma.

  4. Håller helt med. Han försöker mildra sin vidriga gärning och det ev hatet mot honom som kommer komma. Sjuk.
   Men förstår varför ni tar chansen att publicera.
   Men vi ser väl igenom honom?
   Riktigt störd individ.
   Läskig är bara förnamnet. TUR det inte var ett riktigt barn.

   Tack för att ni finns Sara & Patrik och fortsätter orka.

  5. Han skriver bara det han tror folk vill höra och låtsas vara uppriktig genom att lägga sig platt. Som om det vore för anonyma alkoholister. Det hade varit troligare om han bara skrivit —förlåt, jag fick kåtslag.

 3. Alltså oavsett detta ångerfulla brev han skrivit så gör det ont i hjärtat att han skitit fullständigt i att det är ett skadat barn / fosterhemsplacerat barn han tänker våldta i lagens mening och använda i sina bdsm lekar… Det vänder sig verkligen i magen. Det är så totalt empatilöst. Att han tänder på att säga lilla slyna till någon som är med på det är ok, men fan inte till ett barn, som är fosterhemsplacerat!! Är ett barn fosterhemsplacerat så begriper även den mest dumme fan att det är ett barn som inte har haft det lätt i livet, ett trasigt barn utan en trygg familjesituation. Detta är bara så jävla grisigt gjort och detta ynkliga brev kan inte på något sätt släta över det. Jag förstår att han skrivit brevet för att rädda sitt anseende, arbetsliv och viktiga relationer samt komma undan att själv bli utsatt för samhällsmobben/våld. Detta behovet har alla pedofiler som publiceras på Dumpen. Men man ÄR sina gärningar. Försöka prata sig ur sina handlingar kan alla, speciellt när det brinner i knutarna. Denna man är gränslös och egoistisk i sin sexualitet, han väljer att skada barn och tänder på dominans (och våld). Han har redan visat prov på att han INTE har ett sunt förhållningssätt till sex, bdsm och barn. Han hör egentligen hemma bakom galler. Hade det inte varit dumpen som dök upp så hade han faktiskt suttit häktad nu på väg in i ett långt fängelsestraff i finkan… Han ÄR en våldtäktsman och pedofil, det kommer han liksom inte undan bara för att det va dumpen som stod där. Hoppas han kan lära sig att hantera sitt begär och behov av att våldta och skada barn. Tex genom frivillig kemisk kastration. Annars ser vi han snart på löpsedlarna och bakom galler….

 4. Underbart hoppas människor lär sig att barn behöver riktig kärlek & inte vuxna människor som förstör liv.
  Hoppas straffet blir hårdare!

 5. Sorgligt nog..mitt intryck av gäddans långa och välformulerade text är samma som när en smart kriminell har läst förundersökningen och fattat att det är kört. Från att bedyra sin oskuld går hen över till att lista förmildrande omständigheter.
  Jag må vara en cyniker, eller möjligen ha sett för mycket ”ånger under galgen” i mitt liv. Den här gäddan är för mig ungefär lika trovärdig som Candyman Kent. Hoppas jag har helt fel.

 6. Sååå tröttsamt det är med alla dessa som bara kommer med bortförklaringar. Stå för det istället, skyll inte på missbruk, dåligt mående, psykisk sjukdom eller översexualitet…

  Man planerar inte våldtäkt av barn p g a de anledningar som nämns ovan. Det är ER felet beror på – er hjärna och inget annat.

 7. Vill träffa ett litet barn som rymmer från ett fosterhem och kallar henne slyna. Jag har inte mycket empati för det, även vid ett grovt sex missbruk borde man förstå hur man förstör ett barn

 8. Jäkligt bra skrivet Dr Kurt. Jag tror du gör en rättvis analys som stämmer med verkligheten.

  Jag har förstått att sexmissbrukare ofta tittar på så mycket porr att preferenserna flyttas till riktigt tokiga saker, men jag gissar att de flesta med detta missbruk ändå drar en gräns när man är påväg att utsätta en minderårig för trauma och som ska ha med sig det hela sitt liv. Vanlig empati är det väl?

 9. Skrämmande😵‍💫 Vilken psykisk påfresting för en 14-åring att träffa en gubbe som vill utföra bdsm

  1. Precis! Dels ett barn, 14-år, oerfaren o sen dessutom ”hårda tag” o ”dominerad”, låsas fast med handklovar!
   Fy farao! Vilket trauma! Psykiskt o fysiskt. Gäddan är intelligent o välformulerad och skriver om sitt handlande i ytterst förmildrande ljud med buff på ljug. Att han fick nån minuts impuls,,,,, hm lite längre tid än någon minut lade han ner på detta.

 10. Nu har vi hört både den här mannen och nyligen även Kapten Centern åberopa (sex)missbrukproblematik och därmed sjukdom som grund för deras sexkontaktsökande med barn. En genuin fråga: Är detta en bild som Impulskollen stöder eller är det bara deras eget ”tappra” försök till att klara sig ”bättre” när de blivit avslöjade och står i en situation som riskerar att rasera hela deras liv med jobb, familj etc?

  I min värld är det ärkevidrigt att försöka likställa pedofili eller hebefili med sexmissbruk. I båda ovan nämnda Dumpenfall har ju personerna så tydligt visat att det är barn under 15 de varit beredda att träffa.

 11. Det känns som att många missförstår hur mycket olika saker sexmissbruk eller hypersexualitet kan innebära. För vissa är det ständigt sex med olika partners, för andra måste det inte handla om sex med partners utan snarare porr. För andra kan det handla om att handlingar eskalerar och man söker sig till allt mer agerande som utsöndrar mer adrenalin, dopamin etc. Ett eskalerande i detta fall kan yttra sig i form att sökning till yngre individer, till och med barn. Vilket i detta fall är mycket sorgligt. Detta är på inget sätt något försvar i fallet ovan, men bara så nära som på ett förtydligande i att sexmissbruk kan yttra sig i så olika ting. Jag kan verkligen tänka mig att det ligger sanning i orden ovan, men likaså går det inte att gottgöra eller få det ogjort. Det ligger många stora och olika problem till grund för dessa ageranden och dessa saker är väldigt komplexa om man ska gå på djupet.

  Jag tror att en majoritet av delen i hjärnan som hanterar konsekvenser och ett realistiskt tänkande/agerande försvinner när en person fastnar i sådant här beteende, och att det innefattar en del av hypersexualiteten. Den så att säga ”hijackar” sinnet.

  Det är däremot otroligt sorgligt att det kan gå ut över unga…

  Tack för det ni gör Dumpen!

  1. Hej Viktor, du skriver: ”Jag kan verkligen tänka mig att det ligger sanning i orden ovan”

   Jag kan verkligen tänka mig att det ligger lika mycket sanning i orden som när pedofilerna alltid påstår att de bara sexchattar med ett barn-konto trots att Dumpen vet att pedofilen har chattat med flera av deras konton. När pedofilerna får veta det, då förändras alltid det falska bekännandet från att avse ett barn till att de helt plötsligt inte har en aning om hur många barn de har kontakt med. De vill inte råka säga fler än det antalet dumpen-konton som de haft kontakt med.

   ”För andra kan det handla om att handlingar eskalerar” ” Ett eskalerande i detta fall kan yttra sig i form att sökning till yngre individer, till och med barn.”

   Pseudo-mannen är intresserad av BDSM. Det finns så mycket anordningar för sådant att köpa så att man kan hålla på och eskalera sitt missbruk en hel livstid utan att det ska bli fråga om att att våldta barn. Duger inte det allra grövsta då kan man tillverka sina egna. Det framstår dock som att han enbart befinner sig i inledningen av sin BDSM-resa. Han pratar liksom om handklovar som är rätt vanilj, så det finns många nya kickar som han kunde söka efter utan att det hade behövt inkludera barn.

   Oavsett nivå på sexmissbruk, så innebär det inte att läggningen förändras så att en straight psudo-man börjar gilla killar, transor, eller barn, enbart för att man söker extra kickar. Påståendet är lögn. Barnvåldtäkter utgör ingen extra kick om det inte är så att man från början tände på barn, men då är det inte fråga om missbruk utan att man helt enkelt är en pedofil. En vanlig pedofil. Pedofili är inte en normal slutstation för en sexmissbrukare. Vanliga sexmissbrukare blir slaka av tanken på barn.

   Självklar finns det pedofiler som är sexmissbrukare, och då handlar det om att de tittar på mycket barnporr och ägnar stor del av sin vakna tid åt att söka nya barn-offer. Men att vanliga straighta män skulle kunna eskalera ett sexmissbruk med pedofili som slutdestination är lika troligt som att de skulle bli homosexuella av sitt sexmissbruk.

   Han skriver själv att ”BDSM står för entusiastiskt samtycke mellan vuxna individer”. Barn kan inte samtycka. Man kan finna många nya kickar inom BDSM utan att det ska börja inkludera sex med frånvarande samtycke och dessutom med barn.

   Ditt påstående är ungefär som att det ska kunna upplevas som okej att börja serievåldta barn, för att det ska anses utgöra ett oskyldigt sexmissbruk, trots att det innefattar söndertrasande av barns framtid. Man slutar inte använda sin hjärna bara för att man missbrukar sex. Man förstår att att det utgör våldtäkt om man utför samlag med ett barn.

   Det är inte som att missbruka alkohol eller droger, eftersom att dessa missbruk stänger av delar av hjärnan under tiden för intaget. Ny forskning visar även på att även ett måttligt drickande av alkohol d.v.s några glas vin per vecka, leder till att både den grå och den vita hjärtmassan i Neocortex krymper. Den typen av nedsättningar i hjärnfunktion sker inte vid sexmissbruk.

   Man kan inte likställa pedofili med sexmissbruk.

 12. NEEEEJ. Du drog det så långt till att du med glädje nästan rusade med armarna uppe i kramläge mot en människa du trodde var ett litet barn som du skulle våldta. NEJ,det är fän INTE ett sexmissbruk. Det är en glad våldtäktsman🤬 Ditt skadekontrollbrev förändrar ingenting. Du TÄNKTE våldta ett barn🤬 Men nu när du förhoppningsvis fått dig en läxa så ger du FAN i våra barn i framtiden.

 13. Pedofili utgör en psykiatrisk diagnos så att påstå att pedofili ej är en sjukdom är direkt felaktigt. Det är däremot korrekt att det är en sexuell läggning men även psykisk störning. I de fall störningens intensitet och omfattning eskalerar till den grad där diagnoskriterierna för pedofili uppfylls benämns störningen just som sjukdom.

 14. Inte ens när där finns någon som tar sitt ansvar tillslut och är ärlig, kan hobbydoktorerna och company inte komma med annat än negativitet. Lätt att sitta bakom en skärm och peka fingrar och sätta diagnoser.

  När du pekar fingret och dömer någon annan så har du tre fingrar som pekar mot dig själv.

  Det han har gjort är fel. Är det ni gör rätt?

  Ska människor våga ta ansvar och skaffa hjälp så måste vi möta det.

  Ps. Pedofili är inte en läggning. Det är psykisk störning. Gå in och läs på riksdagen.

 15. I Australien hade han suttit inlåst i ett vanligt fängelse just nu. Där bryr man sig om barnen. Det är så illa här att man t.o.m. reagerar på att de lagförs på samma sätt som alla andra. Denna gädda är med i en tvivelaktig grupp som fått mer uppmärksamhet av omgivningen nu. Tack ännu en gång Dumpen!

  P.S. Jag är snart redo som fiskare.

 16. Många drogmissbrukare sätter sig bakom bilratten och skadar åtskilliga vuxna och barn i trafiken varje år.
  .
  I fallet ovan var missbrukaren ute i internettrafiken. Han såg en liten tjej, trampade gasen i botten och styrde rakt på henne med uppsåt att våldta.
  .
  Om barnen får ett starkare skydd i lagen framöver, så hade polisen kunnat gripa denne missbrukare och åklagare ställa honom inför rätta, precis som en förare som skadar ett barn för livet i trafiken.
  .
  Skyll inte på missbruk, skyll inte på hypersexualitet, finns inga förmildrande omständigheter vid planerad våldtäkt.
  .
  Case closed.

 17. Jag kände den här mannen mycket väl för många år sedan, och det här avslöjandet chockade mig djupt. BDSM och sexmissbruk och pedofili? Tre begrepp som jag aldrig skulle ha satt i samröre med den person som jag minns och kände en gång i tiden.

  Jag kan säga att han fortfarande besitter talets gåva såväl som förmågan att uttrycka sig övertygande i skrift, vilket var kännetecknande för honom även på den tiden.

  Jag ser också att han har bemästrat konstformen att till synes lägga sig platt och omedelbart erkänna alla sina brister istället för att försvara sig, vilket oftast avväpnar de som vill kritisera honom. Det stämmer väl överens med den person som jag brukade känna så väl, och av egen erfarenhet kan jag också säga att det för det mesta inte stämde eftersom han närapå aldrig förändrade sitt beteende.

  På den tiden handlade det dock om småsaker som bortslarvade nycklar, uppgifter som aldrig blev inlämnade i tid och viktiga prylar som han glömde överallt. Han erkände allting när han blev konfronterad, lovade bot och bättring, och proceduren upprepades om och om igen.

  För alla barn som skulle kunna bli hans nästa offer, hoppas jag innerligt att han menar det den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X