Sponsorer

2017 dömdes Robert Ferm till åtta års fängelse för grova sexualbrott mot barn. Våren 2022 frigavs han med drygt två års villkorlig del.

Robert bosatte sig i Borås.
Direkt efter frigivning kom han i kontakt med en ensamstående mamma. Genom att erbjuda DVD-skivor med barnfilm försökte han skapa närmare kontakt. Kvinnan blev dock misstänksam och tackade nej.

Kort efter kvinnans observationer kontaktade Ferm ett av våra fiktiva barn. En tids sexchatt och han ville träffas. Vi mötte honom på Borås busstation i juni 2022 och konfrontationen publicerades. Artikeln fick namnet snabelgäddan.

Snabelgäddan (napp #114 Borås)

Hade Ferm bott i Storbritannien så skulle han redan här lagförts och tvingats avtjäna den villkorliga delen av straffet.
Brittiska barn skyddas nämligen av en proaktiv lagstiftning. Där räcker det med att förövaren tror att denne sexchattar med en minderårig för att förövaren ska kunna lagföras. Försök till kontakt med barn i sexuellt syfte är nämligen kriminaliserat.

Robert Ferm är dock bosatt i Sverige.
Alltså kan han obehindrat fortsätta sitt sökande efter barn. Enligt svensk lagstiftning måste han skapa fler riktiga offer innan polisen kan gripa in. Våra svenska politiker har nämligen valt att våra barn inte behöver skyddas med förebyggande lagstiftning.

Tiden efter konfrontationen ser vi inte till Ferm online. I november 2022 flyttar han till Halland, byter namn och får skyddad identitet.
Först då dyker han upp igen.
I December bestämmer han träff med ännu ett fiktivt barn. Denna gången äger konfrontationen rum i Göteborg.

Snabelgäddans återkomst (Napp 170) Göteborg

Ferm fortsätter.
Han vistas i grupper där man laddar ner och delar övergreppsmaterial. Bevisning för Roberts aktiviteter säkras och överlämnats till polis.
Från januari och fram till juli har han regelbunden kontakt med ett av våra fiktiva barn.
Ytterligare två träffar bokas.
Han uteblir dock av misstänksamhet.

Lagom till skolstart 2023 kommer observationer rörande en Dumpenkändis som smyger runt och försöker etablera kontakt med barn i en skola I Väröbacka. Ferm försöker alltså här komma I kontakt med skolans barn. Rådiga föräldrar larmar skolan som ökar säkerheten och polis kopplas in.

Polisen gör vad de kan. Ferm annhålls i början av september och hans hårdvara tas i beslag.
Trots att Ferm fortfarande har en villkorlig del kvar av sitt straff beslutar åklagaren att inte häkta. Efter ett par dagar försätts Ferm på fri fot.

Den 3/11 har fattade åklagare till slut beslut om att häkta honom.
Robert Ferm eller John Johansson som han heter efter namnbyte sitter alltså nu häktad.
På sannolika skäl är han misstänkt för:
– Barnpornografibrott
– Våldtäkt mot barn
– Grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Enligt dagboksblad finns fyra målsägande.
Hade Ferm varit bosatt I Storbritannien så skulle han blivit frihetsberövad redan i april 2022. Svenska barn skyddas dock inte med samma lagstiftning som brittiska. Trots villkorlig dom och trots de offer som Ferm tidigare lämnat efter sig så krävdes ytterligare fyra barn för att Ferm återigen skulle få möjlighet att bevisa sin farlighetsgrad.

Redan i början av februari 2023 stod Pontus Andersson i riksdagen och debatterade mot Gunnar Strömmer rörande en Lex Dumpen. Alltså kriminalisering av försök till kontakt med barn i sexuellt syfte. Ferms nya offer och många barn med dem hade inte behövt offras om man redan där hade åtgärdat den lucka i lagen som gör att riktiga offer måste skapas innan lagföring.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/interpellation/forberedelse-for-kontakt-med-barn-i-sexuellt-syfte_ha10154/

Ett övergrepp består I två parter. Ett barn och en förövare. Byter man ut barnet mot ett fiktivt så står förövaren kvar. Och vi behöver inte offra barn på fru justitias altare för att förövare ska kunna bevisa sin farlighetsgrad.
Det räcker med en lagändring.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA SWISH 123 250 22 84 

10 thoughts on “Snabelgäddan häktad

 1. Bra jobbat, kan ju hoppas att ni skapar ett markant tryck som leder till att de lagförs. Det enda som skulle ordna denna man från att fortsätta skada barn är genom (Borttaget av Admin).

  Fattar inte varför man inte kan ändra så att försök till sexuellt utnyttjande / våldtäkt av barn blir straffbart. Då går man även runt lagen om brottsprovokation om man arbetar på ett liknande sätt som ni gör där förövaren är den som kontaktar först. Att planera terrordåd är olagligt, att planera rån är olagligt, att planera mord är olagligt, varför inte planera sexuellt utnyttjande av barn då också?

  Kanske finns alldeles för många politiker som har egna personliga intressen till att detta så inte sker, finns annars ingen annan förklaring. (Borttaget av Admin)
  Låt barn få vara barn för helvete, hur svårt ska det va?

  1. Bra skrivet. Har haft liknande funderingar angående politiker.
   Hur kan intresset vara så svalt för att skydda barn och unga.
   Förövarna förstör liv och lägger djupa sår i kropp och själ och
   ärr som ständigt påminner. Straffvärdet borde likställas med mord och de borde heller inte särbehandlas utan hamna i samma fängelse som andra som begått våldsbrott.
   Även ett sexualbrottsregister borde absolut införas, så att allmänheten har möjlighet att skydda sig och de sina.

 2. Så efter alla tidigare brott + dom, två (!) konfrontationer med Dumpen så har det efteråt (ej dömd men högst troligt) BLAND ANNAT (!) skett minst en våldtäkt till mot barn!?

  Jag tror ni sa i ngn av konfrontationerna att det HÄR är en farlig jävel och ja, det är det tveklöst.! Han kommer förmodligen aldrig sluta. Fy fan! Men förjävla tur han åkte dit i alla fall. Hoppas offer kan få / känna någon form av upprättelse och kunna gå vidare trots den fysiska och psykiska boja som gäddan etsat fast.

 3. Lite läsning för alla ”goda människor” som talar sig varma för förövarnas rättigheter.
  Själv skäms jag för att vara svensk.

 4. sån här läsning är både bra o sorglig på samma gång bra att han sitter synd han är ute snart o skapar nya offer. Han kommer aldrig sluta för han anser sig ha rätten att göra detta o svensk lagstiftning som vanligt skyddar gärningsmän inte offer . Jag hoppas regeringen vaknar snart o skapar nya lagar ., som sagt borde räcka med kontakt för normala vuxna människor tar inte sexuell kontakt med barn

 5. Det här visar exakt vad fångarna i ett amerikanskt fängelse sade i en dokumentär: Håll oss inlåsta på livstid….. ”dessa satt alla på en avdelning i fängelset där dom bara huserar pedofiler” ty det är det enda som kan skydda barnen. Personligen tror jag inte alls på terapi gällande impulskontroll i detta avseende ty den sexuella driften övertrumfar alla former av terapi. Vi har en regelvidrig lagstiftning som kan tillåta detta fortgå. Att två redan utsatta människor Sara och Patrik ska behöva ta till dessa åtgärder för att högavlönade politiker inte kan få till en lagstiftning på området är inget annat än ren ska för landet Sverige.

 6. Han är väldigt obehaglig. Han hotade barn med att de och deras föräldrar skulle bli mördade om de inte kom till honom. Det är metoden som han använde för att kunna våldta barn. Ett av barnen skrev till honom ”men du kommer våldta mig” och pedofilen svarade jakande på det.

 7. Bra jobbat av er!
  En riktigt obehaglig person. Vi får hoppas att får sitt straff och blir botad( kan hålla in sina begär).

 8. I domen står det att han hade 194 olika konton på Kamrat. Undrar hur många offer som skapades via vart och ett av kontona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *