Ryser när jag läser Expressens artikel om en trettonårig flicka som med stöd av sina klasskamrater agerat levande bete för att sätta dit en man som kontaktat henne i sexuellt syfte.

Mannen uppgav till en början att han var nitton, men reviderade sedan åldern till 29.
I själva verket var han 51. En trettonåring stod alltså och väntade in såväl den 51-årige mannen som polisen samtidigt som hennes klasskamrater höll koll så att flickan var trygg.

Enligt artikeln hade läraren informerats innan mötet. Läraren hade sagt till barnen att det inte är ok att ha kontakt med äldre män och mailat föräldrarna.
I övrigt hade läraren inte agerat.

Ska våra barn verkligen behöva stå som levande bete och vänta in förövare för att rättssystemet ska ha möjligheter att lagföra de individer som vill våldta dem?

Var staken hos våra lagstiftare?
Var är instinkterna att skydda våra minsta?
Varför kan vuxna inte få vara den brandvägg som barnen så tydligt behöver för att kunna skyddas från individer som uppenbart vill dem illa?

Ler dock som en nöjd katt när jag läser att flickan sagt i förhör att ”mannen ser ut som en spya” 🙂
Nu vet du det gubbe – du ser ut som en spya i barnens ögon.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

9 thoughts on “Ska våra barn agera bete till gubbar som ser ut som spyor?

 1. Modigt gjort av tjejen och hennes vänner.
  Men mycket illa att läraren inte agera mer än att ge en varning och maila föräldern.
  Läraren kunde gjort mer än så. Frågan är vad föräldrarna gjorde?
  En annan hade defenitivt följt med och konfrenterat spyan.

 2. Lärare är ena fantastiska människor som kan allt.
  De ska inte bara undervisa eleverna på skoltid, de ska tydligen också ansvara för dem på sin fritid då de behövs för sin egen familj??

  Nej du Sevi, föräldrar kan inte förhandla bort sitt föräldraansvar om egna barn och lägga det på skolan och lärarna. Läraren gjorde fullgott tillräckligt som informerade föräldern. Min undran är, tog föräldern sitt ansvar tillräckligt?

  1. Mari, du kan väl ändån inte påstå att alla lärarna är fantastiska, de finns pedofiler inom lärar yrket oxå som vi alla vet. Så där håller jag tyvärr inte med dig.
   Håller dock inte med dig vad beträffar att lärarna kan allt.
   Nu råkar jag veta att många lärare på skolor både blundar och ser bort när saker sker då jag arbetat inom yrket.
   Men visst, håller med om att läraren gjorde bra jobb som meddela föräldrarna. MEN lärarna kan göra mer men orkar inte ta itu med många problem, men just detta problemet borde absolut läraren gjort mer.
   Och absolut är de.föräldrars ansvar att göra de stora jobbet.
   Respekterar att du har din åsikt om ärarna men håller inte med dig.

   1. En lärare på 30 elever. Ja, självklart kan lärare göra mer, om det ges mer tillfälle. Som förälder har du vanligtvis en eller två ungar, bara i vissa fall fler barn (SCB). Som förälder är det ditt ansvar att ditt barn inte smaskar vid köksbordet, inte vräker ur sig ord som de lär sig av bråkandes eller arga föräldrar, men kanske framför allt i det här fallet; inte känner en otrygghet när det kommer till att berätta saker för sina föräldrar. Om din unge känner att hen hellre säger saker till sin lärare eller sina vänner än dig, då kanske du har misslyckats som en förälder, och det kan föranleda till situationer där ditt barn också känner sig misslyckat och väljer att chatta med totala främlingar som ger hen kärlek (men inom sinom tid kommer möta upp och våldta ditt barn!)

 3. Min reaktion är :
  Vad är det för jävla lärare ?
  Hoppas det blir uppror bland föräldrar.
  Blir så jäkla arg och rädd.

 4. Man ser ut som man gör och ni ska inte skriva att en del människor ser ut som spyor… Man kan inte hjälpa sitt utseende och åldrande, utan det är den inre människan som räknas. Allt blir slappt med stigande ålder, även om man inte ska antasta barn.

  1. Det var ett citat som tidningen skrev. Flickan som blev utsatt använde det uttrycket.

 5. Det här påminner om när jag var 15 år. Hade kontakt med en man på nätet. Han sa att han var 27 år. Han hade en bild på en man i den åldern. Vi bestämde att han skulle komma hem till mig när jag var ensam hemma. Utanför står en 45-50 åring som inte alls ser ut som på bilden.
  Jag blev helt mållös.
  Som tur var så hände inget mer än att han tafsade lite på mig och jag på honom. Men han märkte att jag var rädd så han åkte kort därefter.

  Samma dag på kvällen blev jag våldtagen av en vän till mig istället.

  Jag polisanmälde våldtäkten men vågade inte berätta om den äldre mannen för någon förrän nu i vuxen ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X