Sponsorer

Vet inte om jag ska hoppa jämfota eller på ett ben av lycka 🙂
Som en för tidig julklapp kom Tidöavtalet och vår nya regering har avsikt att förändra följande:

✅ ANVÄNDNING AV PROVOKATIVA ÅTGÄRDER LAGFÄSTS. I synnerhet när det kommer till användning gällande sexualbrott på internet 🙂

✅ Se över straffskala, påföljd och straffmätning för sexualbrott, där livstid ska övervägas för de grövsta brotten.

✅ Straff för vålds och sexualbrott ska skärpas i förhållande till andra brottstyper.

✅ Förvaringsdom ska införas.

✅ Återfall i brott kommer att medföra hårdare straff.

✅ Minskat ansvar för brottsoffer att själv driva in skadestånd.

✅ Straffreduktionen för flerfaldig brottslighet revideras.

✅ Preskriptionstiden för ALLA sexualbrott mot barn slopas.

✅ Förvaringsstraff införs.

✅ Dagens regler om villkorlig frigivning ses över så att man inte som huvudregel beviljar villkorlig efter 2/3 utan endast vid synnerliga skäl.

Det ska inte vara lätt att vara förövare, så enkelt är det ❤

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

15 thoughts on “Tidöavtalet

 1. Jepp, allt det där som vänstern varnat för!

 2. Sorry, men för tidigt att ropa hej. Det räcker att två personer röstar emot och just nu är det två liberala kvinnor som vill gå emot partilinjen i vissa frågor. Får se hur kvinnorna röstar..

 3. Sedan ska detta ut på remiss och lagråd ska säga sitt, vi får se vad som blir verkligt först och vad som händer av det.

  1. Lagrådet är partipolitiskt oberoende. Lågrådet tittar enbart på om lagförslagen är förenliga med övriga författningar, att de inte krockar, och ifall att de krockar, vilken författning som ska ha företräde, att lagtexten är skriven på ett sätt som enbart resulterar i de konsekvenser som avses och inte några andra osv. Det helt enkelt enbart råd om lag och de beblandar sig inte med vad de personligen tycker om besluten. Det är ju inte vilka domare som helst som sitter i lagrådet. Enbart HD-domare.

   De flesta remiss-instanser kommer vara positiva. Enskilda advokater kommer att vara emot förslagen. Men riksdag och regering har numera rutin på att köra över dem, exempelvis nya lagen om hemlig dataavläsning, att polisen får använda våld mot person för att komma in i telefoner om dessa öppnas med biometrisk info, osv.

   Det går snabbt. Varje mandatperiod sker det flera hundra förändringar i lagar, förordningar och föreskrifter.

 4. Jag vill inte göra politik av vår fantastiska Dumpen.

  Jag är blåögd och förutsätter att alla partier och medborgare gör allt för att skydda våra barn.

  Hårdare straff är jättebra!

  Men nedskärningar i skolan, sämre SSL-assistans, sämre sjukförsäkring för sjuka föräldrar, sämre A-kassa för arbetslösa föräldrar, färre fritidsgårdar med mera, med mera, gör ju att det förebyggande arbetet drabbas.

  Det förebyggande arbetet, att våra barn ska ha en trygg hemmiljö och stöd från samhället om det behövs, med föräldrar som får hjälp om det behövs, uteblir tyvärr pg av skattesänkningar.

  Dessa barn som drabbas av den misär i hemmet och inte får hjälp direkt om de mår dåligt, för att föräldrarna mår dåligt, är väl just de som hamnar vid datorn och får den bekräftelse av ”kompisar” på nätet som de inte får hemma?

  Får de dessutom vara anonyma, så är det ju fritt fram att chatta om sina problem, som man inte vågar nämna i förälder- skola- eller kompissammanhang.

  Lyssna gärna på senaste avsnittet av Kaliber i SR.

  Lås in pedofilerna, lagstifta på samma sätt som i England, men glöm inte bort det förebyggande arbetet.

  Jag och min fru gör allt som står i vår makt för att älska och bekräfta vår dotter och varna för vissa hemsidor på nätet. Samtidigt har vi sagt åt henne att hon får aldrig vara rädd för att prata med oss om något konstigt uppstår i hennes mobil, att någon hon inte känner kontaktar henne.

  Jag har även och ofta, ”konfronterat” henne, då hon suttit med mobilen sent på kvällen och kollat vad hon har tittat på.
  Glädjande nog har det varit ofarliga filmer på youtube.

  Jag är övertygad om att jobbet börjar i hemmet!

  Trygga föräldrar och stöd från samhället när det behövs, ger oss trygga barn!

  1. Moderaterna fick ge vika för sin vilja att sänka A-kassan. Vad får dig att tro att det blir sämre SSL-assistans och färre fritidsgårdar? Vilka nedskärningar i skolan pratar du om? I tidöavtalet har partierna kommit överens om nya strikta regler för att bromsa friskolors vinstuttag, något som den nuvarande socialistiska regeringen har tillåtit.

   Sverige har världens högsta skattetryck. Moms och arbetsgivaravgifter gör att 50% av de pengar som arbetsgivaren betalar kommer på lönekuvertet. Därför är jag jätteglad att det blir en skattesänkning på mitt investeringssparkonto så jag och min sambo slipper betala mer pengar av de små slantar som vi lyckas spara varje månad.

   Jag är också jätteglad för de nya tuffare tagen mot kriminella. Ser fram emot att gäddorna fälls enligt svensk rättspraxis!

   Jag är också jätteglad över det nya krafttag mot kriminella den blivande högerregeringen kommer besluta om i riksdagen.

   Jag rekommenderar dig att börja en 2 årig yrkesutbildning. Det är helt gratis, ja du får faktiskt till och med betalt + extra bidrag för barnen och sedan söker du dig ett jobb och slutar bli ledsen över att bidragen minskar!

   1. Hugo: Vart i ”Orolig pappa till 12-årig dotter”s inlägg framgår det att han behöver utbildning, ej har ett jobb och går på bidrag?

  2. Hej Orolig Pappa. Slutade läsa när jag upptäckte fel i mening nr 4. A-kassan sänks inte. Den nuvarande förhöjda nivån som har varit gällande sen när pandemin startade, den kvarstår.

 5. Brukar vara mycket snack men lite verkstad när de gäller våra politiker, så ropar inte hej förräns nåt verkligen sker.
  Jag ropar hej och står på ett ben för Dumpen, dom står för de dom brinner för och gör slag i saken, mer än vad våra politiker gör för våra barn.

 6. Det blev en ny regering!! Men frågan är hur länge det håller… Jag tycker personligen att våldtäktsmän utan svenskt medborgarskap ska utvisas, men de Liberala Kvinnorna vill stå upp för deras sak. Även liberala män står upp för dem :-(((

 7. Blir det verklighet är det fantastiskt! Förra regeringen va katastrof i vilket fall iofs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *