Sponsorer

Ett par ord från en fiskare:

Då det finns fakta som visar att inlägg med bild lockar mer uppmärksamhet, så bjuder jag stolt på en bild på min 12-åriga son 🙏

Med ännu ett litet sött påhittat barn som agn, så får jag efter en ganska ensidig och intensiv dialog, från en av gäddorna, känslan av att den här mannen har nog inte ett riktigt adekvat konsekvenstänk

(inte för att jag vet om det funnits nån gädda med ett sunt konsekvenstänk, men ändå)

Det kan vara en svår avgörelse att göra på distans utifrån ”bara” chattande och foton. men chatten fortsätter och magen bekräftar mer och mer att jag har rätt, bollar med Sara fram och tillbaka och vi bedömer att mannen troligtvis baserat på utseende och beteende redan är föremål för stödinsatser från myndigheter. Därav bör det inte vara speciellt svårt för dem att agera.

Oskyldiga offer blir lika utsatta och traumatiserade även om gärningsmannen saknar adekvat konsekvenstänk eller har andra funktionsvariabler. Så något måste göras, men den här gången bestämmer vi att lämna över ansvaret till de som faktiskt borde ha det!

Så, jag ringer socialtjänsten i Örkelljunga och meddelar att jag vill göra en orosanmälan.

Jag presenterar mig kort, säger att jag ringer från dumpen och frågar om hon hört talas om oss.
hon svarar överraskande glatt och snabbt ”JAA!!”.

Lite så jag ville ge en highfive genom universum bara pga hennes positiva röst och att hon känner till dumpen. Det här kommer gå bra!

Jag lämnar alla uppgifter om mannen, berättar hur allt har gått till.
Poängterar med förslag på scenarion att det ändå ligger en väldigt stark oro för att mannen ska eller redan har utsatt ett riktigt litet barn.
Utan adekvat konsekvenstänk så kan det också bli fruktansvärda och farliga konsekvenser om han tex hittar en liten kille i lekparken.

Hela tiden låter socialsekreteraren både intresserad och positiv och känns helt på min linje! Jag läser högt ur chattloggen, ord jag aldrig skulle komma på att säga själv! Jag hör hur hon häpnar! ”vad sjukt!!”

Ja, det är ju precis det det är.

Det trevliga samtalet går mot sitt slut. hon berömmer för att jag ringde och höll med i spekulationer om hur farligt det här faktiskt kan sluta och tyckte det var bra information.

Plötsligt exploderar det rosa skimret och den ömsesidiga tanken på barnen vi just haft och jag måste fundera om jag verkligen hörde rätt.

Socialsekreteraren avslutar nämligen i en hastig tvärnit genom att säga att ”tyvärr så är det ju inget som de som _socialtjänst_ kan göra något åt! de kan inte agera eller göra något, för det finns inget riktigt barn!”

Men, än en gång jättebra att jag ringde! Då har de informationen och socialtjänsten vet om detta utifall att det skulle komma in någon mer anmälan.

Vilket jag inte kan tolka som annat än att hon menar en anmälan med riktiga barn!

Så, när en vuxen man skriver att han vill suga och knulla någon han tror är en 13årig pojke! så är det alltså inte oroande nog för att göra något eller agera. Göra en, förhoppningsvis, förebyggande insats!

Men om/när han ger sig på ett riktigt barn, eller om de får in uppgifter att han redan har det, så är det väldigt bra att informationen om låtsasbarnet är nedklottrat i ett block nånstans.

Hon avslutar med att säga att det vore bra om jag ringer polisen och anmäler också.

Besviket slår jag ändå plikttroget 11414 och får höra att den förväntade kötiden är över en timme.
Jag drar en suck och lägger på. Har exakt nu inte tid att köa drygt en timme ”bara” för att anmäla en oro för ett barn som inte finns.

Givetvis är det inte min son på bilden, men kanske trodde ni det eftersom jag skrev det. Kanske reagerade nån och tyckte att det inte riktigt passade sig. Men barnet på bilden finns inte i verkligheten, men det barnet har istället dykt upp som Patrik och Sara. Som gett obekväma konsekvenser! Som sig bör! Fast det ändå aldrig är tillräckligt 🤷

Messenger plingar för 14:e gången och det är just han, mannen i Örkelljunga, som tjatar och vill ha kontakt med sin 13åring igen! för han sitter fortf där vid sin dator och tror att jag är den lilla pojken som han sett på bild, som han chattat med. att han ska få använda det barnet på alla möjliga sätt för att helt ogenerat tillfredställa sina egna lustar. Han är fortfarande helt ovetande om att barnet inte finns!

Vad ska jag svara 🤷, räddar det något riktigt barn om jag spelar med en dag till?

Men, de kan ju trots allt ändå inte agera fören det finns riktiga barn!
Så, jag antar att mitt ”jobb” med den här mannen är slut.

Nu håller jag bara andan och väntar på det som finns på riktigt, medan jag ber till Gud att det inte finns något riktigt!

Socialtjänsten i Örkelljunga har tagit helg, gått för dagen. De kommer nog sova gott, inbäddade tryggt och ansvarsbefriade genom sina regler och ramar.

Det händer ju trots allt inte riktiga barn!
och gör det det så är det bara att ringa polisen, det är ju bara drygt en timmes kö 🤷

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

10 thoughts on “När insatserna inte räcker till

 1. Vem FAN kan ta ansvar för dessa barnen i detta jävla landet????
  Inte en enda myndighet verkar bry sig överhuvudtaget.
  De enda dom är duktiga på är att skicka vidare till nästa myndighet som e lika kloka som dom första.
  Hela vårt system har total kollapsat.

 2. Det sen när ett riktigt barn blir våldtagen så blir det samma visa som vanligt. Aftonbladet ringer upp socialtjänsten och frågar varför inget gjordes i preventivt syfte eftersom att de hade uppgifter om att fara för barn förelåg.

 3. Det är ju helt fruktansvärt! Sverige MÅSTE ändra sina lagar. En person som uttryckligen skriver vad den vill göra med en 13-åring MÅSTE enligt lag tas om hand om! Det är så sjukt att det får vara så här. Blir så ledsen och förbannad 😡 En ändring måste ske!

 4. Ja godnatt & amen under en sten. Styrande på höga stolar i Sverige, agera OMEDELBART – damma av Lagboken, det växer tjock mossa på den!

 5. Jag är på dumpens sida och tycker det är bra det ni gör men jag förstår inte hur någon kan gå på att det där inte är en dator modifierad bild! Jag har ju själv använt mig av vissa såna appar så kanske är därför jag ser det ännu mer men det visar väl hur lätt övertalade dessa gäddor är, dem vill väl verkligen tro på det

 6. Kan vi inte starta en namninsamling och ge regeringen, den blivande så att de vaknar upp och inser att människor här ute faktiskt tycker att de som är ansvariga, ska reagera och göra något åt alla pedofiler som ”nästan” helt fritt får fortsätta barn o ungas liv.

 7. Så sjukt men tyvärr verkligheten idag.
  Har ett litet tips här. Det går lika bra att anmäla på Polisen.se i deras webbformulär. Där kan man även ladda upp filer och skicka. Enligt polisen själv, så funkar denna tjänst lika bra som att ringa 11414. Där kan du ju uppge dina kontaktuppgifter också. Har själv testat tjänsten flera gånger och tycker att den fungerat bra.

 8. Som fd socialsekreterare så vet jag att det finns många olika personer även inom den branschen. Jag har jobbat mycket just med barn som utsatts och med förövare. När jag fått vetskap om eventuella övergrepp har jag alltid reagerat. Alltid tagit kontakt med förövaren redan samma dag, informerat om vad jag fått vetskap om och därefter frågat hur förövaren ställer sig till anklagelserna men utan att värdera eller lägga skuld, eftersom dessa personer inte är ¤friska”. Sedan har jag gett förövaren tid till nästkommande morgon att själv få bestämma om han skall gå med mig till polisen och anmäla sig själv och detta har fungerat i alla fall som jag varit inblandad i. Reaktionerna hos myndigheterna, dvs polis, övriga soc, sjukvård har varierat väldigt. Allt från förnekelse till hot har jag fått, en polis hotade mig att sätta mig i finkan då han inte trodde på förövarens erkännande. I just det fallet misstänktes att 12 barn utsatts för övergrepp. Polismannen har efteråt berättat att han blev så chokad av det inträffade, han kunde inte få in det i sin hjärna. Förövaren åtalades och dömdes och så vitt jag vet så har han inte återfallit i brottslighet. 30 år senare så följer jag Dumpen och hoppas innerligt att jag aldrig får se någon jag känner hängas ut som förövare. Tack för ert arbete vilket är så viktigt! I all ödmjukhet skulle jag vilja ge er ett råd i samtal med förövarna, var inte fullt så konfrontativa, låt förövarna svara på en fråga i taget. Bäst blir nog om en av er leder samtalet. Lycka till!

 9. Mörkertalet är stort – hundratals, kanske tusentals svenska män är beredda att betala för att köpa tillgång till barns kroppar. Vi måste få en bättre lagstiftning på plats för att vända denna skrämmande utveckling. Lyssna på Kaliber i P1 med den trettonåriga tjejen Ella som sålde sig till män och gubbar – fruktansvärt men ögonöppnande.

  https://sverigesradio.se/play/avsnitt/2019539

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *