28 januari, 2023
Jag har aldrig berättat för någon om denna händelse i barndomen. Min mormors bror som alltid var så snäll och bjöd på godis och fika och filmkvällar hemma hos honom, jag fick välja vilket godis jag ville och han köpte allt jag pekade på.
Jag var 7 år och jag och min jämnåriga kusin skulle få sova över efter en filmkväll.
Jag skäms så himla mycket över det som sedan skulle hända att jag knappt kan skriva det här ens?! Jag blev väckt av att denne man sätter sej vid fotänden på min säng. Sen känner jag hur hans hand letar sej upp efter mina ben, upp på ena låret och sen dras min lilla trosa ner lite i ena sidan. Jag är då klarvaken, spänd som en sträng och kan inte andas.
Nej fy vad jag skäms….jag kan inte ens skriva vidare om det. Karljäveln är död sen några år tillbaka, men skammen ska jag få leva med? Jag skäms och skäms och skäms. Ska jag nånsin våga be om hjälp för detta? Jag vill det, men jag vågar inte. Skammen är stor och jobbig och tung.
/Anonym

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Swish: 076-0075779

2000

2 thoughts on “Jag har sån ångest och orkar inte ta hjälp

  1. Du behöver inte känna skam. Ett barn bär aldrig ansvar för vad vuxna gör. Du kanske ser tillbaka på händelsen ur ett vuxet perspektiv och med de erfarenheter och med den styrka som du har idag som vuxen, till exempel hur du idag som vuxen skulle ha reagerat om något liknande hade hänt. Det är nog det som gör att du skäms. På samma sätt som att du kan tänka att andra barn inte behöver skämmas för vad andra vuxna har gjort på dessa, så ska du inte behöva känna att du ska skämmas för vad en vuxen gjorde mot dig när du var ett barn. Det finns vuxna som fryser till och reagerar så som du gjorde, så din reaktion vid tidpunkten var helt normal och enligt förväntan. Om du vid tidpunkten skulle ha rytit till mot den vuxna mannen och slagit honom på truten så hade du varit den första i världen. Du behöver inte skämmas för att du var ett normalt barn.

  2. Ibland kan det hjalpa att se sig sjalv som en annan person: skulle du doma ett barn som inte gjorde motstand ? Barn vet att “vuxna vet bast” och ifragasatter inte vuxna. De litar (bor kunna lita!!!) pa vuxna manniskor och gor saledes i regel inte motstand aven om kanner att nagot ar fel. Skammen ar inte din!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *