21 november, 2022

Napp #127, gädda à La Lindström  konfronterades i Skara den 25/7.

Gädda à la Lindström (Napp #127) Skara

Lindström hävdade då att han endast haft kontakt med ett barn. Något som snart skulle visa sig vara en lögn då vi hade ännu en fiskare som haft kontakt med honom under en längre tid.

Vi fick även in en del tips om att mannen tidigare varit verksam i Strängnäs kommun.

Mannen har tidigare varit anställd som undersköterska vid ett LSS-boende.
Då ska han ha skickat meddelanden med sexuellt innehåll till en brukare. Brukaren valde trots rädsla för repressalier att berätta för föräldrar, även om mannen uppmanat att inte säga någonting. Mannen ska enligt Strängnäs tidning den 13/12 – 2021 fått ultimatum att säga upp sig eller bli avskedad.

Strängnäs tidning den 13/12-21
Strängnäs tidning den 13/12-21
Strängnäs tidning den 13/12-21

Mannen flyttade kort efter anställningens upphörande till Skara. Enligt uppgift från mannen själv till fiskare arbetar han som undersköterska.

Efter en rad kontaktförsök med ansvarig inom kommunen fick vi kontakt med P-G Lundén, förvaltningschef inom omsorgsförvaltningen.

Vi informerar Lundėn om vad som inträffat och om tidigare förhållanden rörande anställning i Strängnäs kommun varvid Lundén replikerar med:

– Jag noterar vad du säger. Är det så att vi får in uppgifter om en personal så är det klart att vi arbetar utefter de uppgifter vi får in.

Värt att notera är att Lundén inte på något ställe under samtalet efterfrågar det material om mannen som vi refererar till.

Har ni inhämtat referenser på mannen ifråga från tidigare arbetsgivare?
– Jag vill nog inte svara på den saken.
Brukar ni ta referenser från tidigare arbetsgivare?
– Nä, alltså jag tänker att jag inte vill lämna några fler kommentarer.

Ett mail inkom senare under gårdagen från omsorgsförvaltningen som bekräftade anställningsförhållandet.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

10 thoughts on “Gädda à la Lindström inom LSS

  1. Det är ju uppenbart att denna mannen är en återfallsförbrytare som gång på gång tar kontakt med barn i sexuellt syfte, extra farligt att han även har tagit kontakt på sin egna lss arbetsplats där brukarna är väldigt utsatta för personalen om denna är olämplig eller farlig. Den värsta typen av sexualförbrytare ger ju sig gärna på de som inte kan försvara sig på samma sätt som en vuxen: barn, lss och äldre dementa. En återblick bland farliga sexualförbrytare hamnar ju inom den kategorin. Polisen bör nog hålla koll på denna man fortsättningsvis.

  2. Ett stort problem här i Sverige är att arbetare har FÖR stora rättigheter. Krävs så jäkla mycket för ett avsked.

  3. Riktigt fula fiskar ni fiskar upp, då har han gett sig på barn i beroendeställning också. Han stod och verkade så oskyldig vid konfronationen och låtsades att det hela var ett misstag. Bra jobb ni gör, bara upp med gäddorna på land.

  4. Låt aldrig denna pedofil få arbeta med människor igen!!!
    Han kan sitt på en öde ö och stämpla frimärken eller nåt istället.
    Tack till er på dumpen! Inte minst TACK till alla modiga ”fiskare” som orkar ge sig in i denna skeva, sjuka värld och leta upp pedofiljävlarna som sen konfronteras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.