Sponsorer

(Denna text lade Gruppmedlem ut på Dumpen.se-facebook gruppen i Juli 2022)

Min oskuld. Har aldrig velat ens erkänna för mig själv hur den ”försvann”. Har aldrig klarat att sätta ord själv på om jag är en ”utsatt”. I 18 år har jag istället satt skammen på mig själv, som att det var mitt eget fel för att jag var en destruktiv tonåring.
Tack vare denna sida har jag nog dock nu, 32 år gammal, insett att skulden kanske trots allt inte var min? Detta blir första gången jag sätter ord på det, både för mig själv och till er andra.
Jag var 14 år, en tjej med självskadebeteende från en maskrosfamilj. Satt i stan på sommarlovsnätterna med mina vänner och drack alkohol för att ”fly”.. en av dessa nätter gick en man förbi mig och en av mina tjejkompisar. Vi var fulla och ”glada”.. mannen var runt 50, kunde inte svenska, men pratade engelska med nån brytning. Jag och min tjejkompis kysste varandra ”på kul” och mannen skrattade. Varför fortsatte vi prata med honom? Han pratade med oss in i en gränd vid stationen i Lund. Varför gick vi med denna gubbe?! Vi fnissade fortfarande, drack vår sprit.
Där i en buske drog han upp min kjol, förde in sin penis. Jag sa ingenting. Gjorde ingenting. Lät det ske. Kände mig smutsig.
Efteråt pussade han på mig. Resten av sommaren kom han ofta förbi på de ställen vi brukade dricka på.
Jag äcklades av mig själv, min kropp, allt. Sex blev något jag plötsligt gav till vem som än visade den ville ha den sommaren. Gubben hade ju redan förbrukat mig, så vad spelade det för roll?
Jag var 21 när jag första gången hade sex för att jag faktiskt ville ha sex själv.
Smutsig känner jag mig fortfarande, men tack vare denna sidan har jag insett ansvaret nog inte var mitt trots allt? En 14 åring kan inte bära ansvar för att en 50 åring tar hennes kropp bara för att hon är för osäker/full för att själv säga nej. Har dock svårt för att identifiera mig som ”utsatt”, kan inte släppa min känsla av egen skuld. Ambivalent.

Tack för ni orkade läsa

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Swish: 076-0075779

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *