Sponsorer

 

Vi närmar oss ett hundratal konfrontationer med individer som sökt efter barn i sexuellt syfte men istället träffat oss. Ska man även räkna de individer som vi det senaste året kommunicerat med utan att konfrontera så rör antalet sig om tusentals.

Genom kommunikationen med individer som söker barn att förgripa sig på, har vi alstrat kunskap som inte går att förvärva på annat sätt än genom att studera hur dessa personer agerar när de tror att de pratar med barn.

Med tanke på att kunskap faktiskt är det bästa sättet att motverka rädsla, så tänker vi nu sprida det vi lärt oss vidare genom föreläsningar om vårt arbete med Dumpen. Samtliga föreläsningar avslutas med frågestund.

Föreläsningarna kommer att delas upp i olika kategorier som riktar sig till:

✔ Barn och unga. Årskurs 4 – 6 eller årskurs 7 – uppåt. Föreläsningen kommer att handla om vad det är för personer som sitter bakom skärmarna, hur vanligt det är att bli kontaktad. Hur man ska agera när man blir kontaktad och hur man på bästa sätt trasslar ur sig ur en groomares garn när man råkat nässla in sig och skickat de bilder som individerna ofta kräver.
(Givetvis barnvänligt)

✔ Föräldrar. I denna föreläsningen kommer vi att berätta lite om vad vi stöter på under våra fiskerundor. Hur man kan prata med sina barn för att lära dem hur de bör agera när de blir kontaktade, och hur man ska göra när olyckan är framme.

✔ Företagsevent. En lättsam (icke barnvänlig) men lärorik föreläsning om hur vi arbetar, hur gäddorna verkar för att få tag på barn. Hur gäddorna lurat oss och hur vi till slut lyckats fiska upp en del gäddor som varit mer svårfiskade. (Skvaller och information om hur det gick sedan ingår 🙂)

Vi kommer med detta även att lägga om fisket en smula så att vi när vi har bokningar med föreläsningar passar på att förlägga fiskandet till samma geografiska område som vi befinner oss i.

Föreläsandet har sin början hösten 2022, men skulle man vilja tjuvkika på ”Dumpen on tour” redan innan hösten så går det bra att dra iväg ett mail till [email protected].

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

9 thoughts on “Dumpen on tour

 1. Men vilken bra tanke att sprida er kunskap, bugar och bockar, ni tar itu med det rättsväsendet och politikern inte klarar av!
  Ska ni passerar Hudiksvall är det bara att ”skrika” till om ni vill ha ett varmt mål mat eller bara ta en kopp med kok kaffe med bröd till!

 2. Förstår bara inte tanken kring ”företagsevent” – lättsamt o.s.v. Låter nästan som ni vill skapa underhållning kring de som önskar förgripa sig på barn? Men jag kanske missförstår.

  1. Tror inte du missförstår. Eventet innehåller ju även ”skvaller” så visst känns det väl som att man drar åt underhållnings- och tabloid-hållet.

 3. Jävligt bra initiativ. Dessa föreläsningar borde alla skolor boka in. Visserligen ’tjatar’ jag på mina tonårsdöttrar om vilka avskum som finns där i cyberrymden, men att få höra samma tugg ifrån skolan skadar inte.

  1. Jodå! Vi uppdaterar bevakningen till början på nästkommande vecka pga sjukdom.

 4. Mycket bra.
  Nu har ni ju samlat kunskap i praktiken, vilket måste vara värdefullt för alla som studerar ämnet och även för barn och föräldrar. Jag hoppas ni får massor att göra med föreläsningar. Och jag hoppas att även utbildningsplatser som universitet mfl tar chansen att få dela kunskapen. Beteendevetare, kriminologer, lärarstudenter mfl borde kunna dra nytta av era erfarenheter. Jag har sett att det finns dom som ifrågasätter metoderna men utan dessa metoder hade nog kunskapen inte varit lika stor. Varför ska man inte dra nytta av detta arbete som lagts ned på att kartlägga ett beteende som tyvärr är allt för vanligt? Själv trodde jag inte det var så otroligt vanligt som det visat sig vara.
  I mitt tycke gör ni ett viktigt jobb som vi alla kan dra nytta av.
  Tack.
  Mattias.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *