Sponsorer

I fredags var jag ute och träffade på en man som trodde att jag var tretton och skulle dyka upp för att ha sex med honom. När jag kom fram till platsen för mötet så tittade han på mig med ett leende och sa ”är det dig som jag ska träffa?” Mannen avsaknade totalt förmåga att avgöra huruvida jag var tretton eller 47 och mycket riktigt så kom det att visa sig att han bodde på ett LSS boende i närheten. Jag skällde lite tyst på honom om att han hade skickat bilder på sin snopp och sa åt honom att gå hem. Efter kontakt med boende och hans mamma så har vi kommit överens om att vi ska träffas och prata lite, samt att omgivningen ska ha bättre koll på honom. Detta publicerade vi inte med tanke på att han hade stöd nog runtomkring sig att säkra upp så att detta inte kommer att upprepas.

När vi däremot möter en man som har bil, körkort och ansvar för sitt eget liv i sin egen bostad och som dessutom uttryckt rädsla för att bli ertappad så har så räcker nog förståndet till att se skillnad på barn och vuxen. Har man dessutom inte det stöd omkring sig som gör att man kan säkra upp så att personen slutar söka efter barn I sexuellt syfte så publicerar vi.

Det är en synnerligen brokig skara som vi mött det senaste halvåret, och den enda slutsats som man kan dra av detta är att individer som söker efter barn i sexuellt syfte finns bland arbetslösa, chefer, låg och högbegåvade.

Barn går sönder av att bli våldtagna oavsett vem förövaren sedan må vara.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE 

2000

11 thoughts on “Lite om gränsdragning för publicering

 1. Ni gör en beundransvärd insats! Mina barn har råkat ut för flera män som bor på LSS boenden (via internet), det är ett problem som borde lyftas på ett nyanserat sätt då en del faktiskt inte har förmågan att skilja på socialt/moraliska/rättsliga/etiska acceptabla relationer. Barnen måste skyddas!

  Det ligger på samhället/personalen etc att ”lösa problemet”. Missförstå mig rätt här snälla!

  Mina söner berättade om en man som bodde på ett LSS boende som jagade småpojkar och någon hade kontaktat boendet och det blev bättre ett tag. Det slutade med att mannen tog sitt liv…

  Jag är för kastrering av pedofiler – de är VIDRIGA!!! Har själv blivit utsatt för övergrepp som barn..

  Tittar alltid på era videor och de finns vissa av de ni avslöjar som jag skulle kunna……ja ni förstår…

  Dessa mindre psykiskt kapabla personer är en enorm ”riskgrupp” också, titta tex på Magmys Micke…herregud.. Tita på hans Youtube videos, han är en tickande bomb..

  TACK för er insats!!!

  1. Läst ditt inlägg och vet av erfarenhet att detta förekommer.
   Jobbar själv inom LSS och vet också att det är oerhört svårt tyvärr att lösa dessa problem.
   Dels för att de som många ggr är så pass självständiga att de klarar av internet och liknande bor på sådant vis att vi personal ger stöd i vardagen med vissa sysslor.

   Vi får inte enligt lagen ”rota” i deras privatliv eller på annat sätt göra intrång i deras liv, utöver det som står angivet i stödinsatser.

   Dock så är det en sak om det framkommer att en person som har ett boende enligt LSS ägnar sig åt grooming eller på annat sätt utnyttjar barn sexuellt så är det en fråga för ledningen och handläggare.
   Självklart rapporteras ett sådant beteende av oss i personalen, men svårt att komma åt problemet att någon med stöd inom LSS sysslar med detta.

   Jag stödjer inte detta beteende på något vis, men vi jobbar också med människor med behov av stöd av olika anledningar och vi är låsta enligt lagar och paragrafer.

   På min nuvarande arbetsplats har vi ett sökfilter installerat på wifi:n som gör att ord som har sexuell innebörd inte går att söka på.

   Men självklart kan de som vill och är lite företagsamma ha ett eget abonnemang som vi inte kan styra.
   Detta är ju helt beroende på i vilken nivå de LSS berättigade är.

   Så lätt är tyvärr inte detta problem löst.
   Önskar det vore lättlöst.

 2. Jag funderar över en sak. Man tycker ju att det inte borde vara så svårt nu att få groomare fälld för brott iom den nya dataövervakningslagen? Borde det inte gå att i princip få alla groomare fällda nu, det är väl bara att begära ut IP mm så är saken biff? Brottsprovokation verkar ju också vara godkänt nu, så då måste ju Dumpens tillvägagångssätt kunna ses som bevis?

  1. Är inte alltid så lätt att binda IP-adress till person. En förövare kan gömma sig bakom
   t.ex. en proxy eller vpn-tjänst.
   Då kan man bara spåra IP fram till VPN-servern.
   Dessa VPN-företag är oftast stationerade i andra länder, och har i många fall policy att
   inte lämna ut ip-loggar(om de ens sparar dessa).

 3. Här har ni gjort en grov tabbe.
  Mannen har Sotos Syndrom. Att han har körkort är ingen anledning att rättfärdiga ert beteende. Det tog honom flera år och han har dessutom en förälder som är körskolelärare. Han är funktionshindrad och behöver hjälpas, inte förstöras. Dessutom är det inte upp till er att bestämma hur kapabel han är att fatta sina egna beslut.

  Ni har alltså publicerat en funktionshindrad mans könsorgan, som ni har anskaffat er genom provokativt chattande. Mannen har nedsatt förmåga för konsekvenstänk.

  Bryter inte detta mot lagen om hämndporr dessutom? Eller mer specifikt lagen om olaga integritetsintrång?

  Jag bryr mig inte ett dugg om de andra pedofilerna ni jagar. Tro inte att jag försöker försvara pedofiler, men här gjorde ni bort er. Två fel blir inte ett rätt. Försöket till rättfärdigande ovan är smaklöst

 4. Hej Sara, Patrik m fl!

  Det är ett enormt fantastiskt jobb ni gör trots det slit det medför på alla plan, icke desto mindre psykiskt och fysiskt. Ni är hjältar i en tid merparten av människorna väljer vända blicken åt annat håll.

  Ville bara kommentera att många personer tillhörande de olika LSS (mörkertalet är säkerligen mycket stor) personkretsar, blivit sexuellt utnyttjade vilket medför att de som är på en låg-mellan kognitiv nivå, kan tro detta är något man gör normalt på andra människor. För 25 år sedan jobbade jag som sjukgymnast inom Vuxenhabilitering och träffade på fall där vi misstänkte detta hänt våra patienter (det gick aldrig ens att antydda det kunnat hänt för merparten av de, hade inget talat språk och en mentalnivå oftast på bebisnivå. Det var i princip omöjligt att fastställa sådant hänt dem eller när). En gravt utvecklingsstörd kvinna då 30 år max. ultra smal (bara ben i princip) som inte kunde tala eller förstå ett endaste ord, inte röra sig alls frivilligt mer än röra ögonen, med en förvriden kropp med svåra felställningar i ryggen, armar och ben fick vi veta så småningom, hade fått syfilis (!). Mamman (80 + år gammal) skylde tillståndet på rullstolen (!) men någon uppdagade på något sätt, att mamman brukade få besök av en bror eller kusin eller annan sorts släkting som ibland lyfte denna kvinnan ur rullstolen för att kela med henne medan mamman var upptagen i köket. Allt detta uppdagades så småningom -minns ej helt- efter att personalen, på daglig verksamheten där kvinnan vistades dagligen, slagit larm om något avvikande samt efter att kvinnan varit hos gynekologen. Om det blev polisanmäld? Inte eftersom mamman vägrade tro något sådant om sin käre släkting! En liten mager smal kille då max 35 med ett förstånd på ca en femårigs-nivå (max) som älskade vistas på byggnationer för att se bilarna, bulldozers etc då det var hans grej, brukade bli ”plockad” av en man med finskt namn ggr många så även hemma vid (han var nästan alltid ute på gatorna i kvarteret han bodde i på ett LSS-boende). Jag tog upp att vi borde polisanmäla händelsen men kollegorna informerade att det hade gjorts och att polisen lagt ner ärendet p g a brist på bevis! Han kunde ju aldrig säga vad mannen hette mer än förnamnet, kunde inte beskriva honom o s v. Han litade på alla helt blint p g a sin mentala ålder, ju. Han brukade gråta förtvivlad nästan alltid jag såg honom ute; jag föreslog alltid jag följde med honom ”hem”, samt sade alltid att han inte skulle följa med främmande, men det gick ju inte förhindra något alls. Än idag värker mitt hjärta när jag tänker på detta ”barn”. Vet ej om han lever ens eller hur mer förstörd han har blivit.

  Vi får inte glömma heller att merparten av alla drabbade ( med normal kognition/ mental nivå)- dock INTE alla- tenderar (enl seriösa psykologiska studier) att tro att allt det hände dem var ju normalt (de flesta fick ju höra det gång på gång av sin förövare)! Dessvärre sparade inte jag en mycket intressant studie jag läste för ca 10-15 år sedan, där det framgick att många av barnen som hade sexuelltutnyttjats visade homosexuella tendenser senare eller blivit homosexuella; för det var ju normalt att bli ”förälskad” i samma kön (främst pojkar då de drabbas oftare av pedofiler av samma kön). Samma gällde att många hade blivit förövare eller kämpade enormt konstant med tanken att utsätta andra barn för samma sak, efter blivit sexuellt utsatta som barn.

  Undrar om ni som träffar dessa pedofiler hade kunnat ge dem direkt i handen ett namn på ett behandlingshem, eller en psykologs namn så de har något ”att ta på” än att bli rekommenderade söka hjälp för merparten kommer inte att göra det oavsett graden av chocken att blivit avslöjade. Tror det hade varit till liiiite mer hjälp i de fall personen tros, eller själv säger sig, vilja söka för det.

  Tror inte man kan (fathom) förstå vidden och djupet av vad en sådan kriminell avskyvärd handling kan ha för effekter längre fram i livet för de utsatta. Hur många självmord, alkoholism, drogmissbruk eller annan missbruk beror på det. Hur många förstörda relationer o s v. Mörkertalet är stort!
  Regeringen, Högsta Domstolen m fl myndigheter och instanser BORDE få allt det material ni har på Dumpen. Det är dags att det blir en förändring i hur lagen tillämpas dito straffet för dessa brott. Daltande måste ta slut någon gång och bäst om snarast!

  Mina böner, tankar och omtanke går till er alla som inte skonats så pass (v g, se nedan) , utan fått sina liv förstört av djävulskt sjuka perverterade människor.

  Varma hälsningar!
  Patricia

  Ps, glömmer aldrig första gången en manlig kusin då 10-12 år gammal gav mig ett blött kyss i munnen om än en sekundlång, när jag var 6-7(?) år gammal. Jag blev paralyserad och sade aldrig något till någon; än idag tycker jag det var förfärligt att ha utsatts för det.

 5. Publicera alla oavsett förmåga. De kan likväl vara förövare som personer utan stödinsatser.

 6. Så de som bor på LSS är ansvarsbefriade , och åtalsimmuna enligt er?
  Låter sjukt märkligt! Istället för LSS-boende så borde rättspsyk vara mer lämpligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *