3 200 pedofiler har härjat inom katolska kyrkan i Frankrike sedan 1950. Det avslöjades när offren uppmanades att ringa in och berätta om sexövergrepp. Efter 70 år agerar kyrkan nu för att stoppa framtida kränkningar enligt dagens Aftonbladet.

En oberoende utredning sattes igång inom franska katolska kyrkan 2018 efter många avslöjande inom den internationella katolska kyrkan.

Med hjälp av offrens vittnesmål samt kyrkliga och rättsliga arkivdokument har utredarna avslöjat mellan 2 900 och 3 200 pedofilpräster och andra anställda i katolska kyrkan i Frankrike sedan 1950. Mängden 3200 pedofilpräster är en uppskattning som i verkligheten förmodligen är ännu större pekar utredningen på!

Den nuvarande påven, Franciskus, hävdade 2018 att offer fabricerat anklagelser i ett annat chilenskt fall, men bad senare om ursäkt för sitt ”tragiska fel”. 2019 uppmanade han till total öppenhet om sexuella övergrepp inom katolska kyrkan.

Hur kommer det sig att så många pedofiler hittas påsarna ställe? Givetvis är kyrkan ett smultronställe för pedofiler då dom har lätt access till barn och ungdomar och utnyttjar sin ställning då religion och kyrkan i dom flesta länderna utanför Sverige har en väldigt stark position i samhället.

I Sverige har idrotten en väldigt stark position och då är det självklart intressant för pedofiler för kom ihåg där barn finns hittar vi pedofilerna.

Vill ni stötta mig och Sara I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma.

2 thoughts on “Tusentals pedofilpräster avslöjade i katolska kyrkan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X