Direkt äcklad av politikernas naivitet när man utlovar fläsk till en sammanlagd kostnad av 43 miljarder. Först kom familjeveckan som renderar tre dagars extra föräldraledighet per år till det facila priset av 32 miljarder för skattebetalarna och nu en skattesänkning med slutnotan 11 miljarder, som i slutändan för den enskilde kommer att räcka till en biobiljett.

Man öronmärker alltså pengar som resulterar i fler väljare på bekostnad av sexualbrottsutsattas rätt till adekvat vård. LillaF är ett lysande exempel på våra politikers bristande känsla för ansvar.
Hon är 11 år gammal och har trots sin ringa ålder varit utsatt I många år. Det har gått flera månader sedan hon frågade ”Varför kan jag inte få plats på BUP? Häromdagen fick hon veta att hon nu har plats 27! i kön. Jag undrar också varför hon och många med henne inte kan få plats på BUP när konsekvenserna efter övergrepp är livshotande.

Självmord är 12 gånger så vanligt bland sexualbrottsutsatta och en stor del av alla våldtagna barn hamnar I missbruk och psykisk ohälsa. En plats på LVM-hem för någon som utvecklat ett livshotande missbruk kostar ungefär 2 miljoner per sexmånadersperiod, en traumabehandling kostar ungefär en tiondel.

Politikerna står som fågelholkar förvånade över att såväl självmord som missbruk ökar bland tonåringar, men tro katten att det är så när vi inte tar hand om dem utan istället prioriterar bort dem till förmån för en extra bio och tre dagars extra föräldraledighet.

Om vi betalar vården NU för de som behöver det, så slipper vi en stor del av de kostnader som psykisk  ohälsa/ arbetsoförmåga/ missbruk kommer att föra med sig i framtiden och det viktigaste av allt är vi i slutändan besparar väldigt många av alla dessa människor som I barndomen blivit utsatta för sexualbrott en livstid I sorg och tragedi.

Vill ni stötta mig och Patrik i vårt arbete så är vi väldigt tacksamma 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X