Hade min förövare kunnat vara lika aktiv idag? Viljo var min tränare och förlovad i runt fyra år med min mamma och var pedofil så förlovningen betydde ingeting mer än att han kunde närma sig sitt offer dvs jag.

Detta skedde långt innan internet och dess möjligheter att nätverka, var det svårare på den tiden att komma i kontakt med barn för en pedofil? Nej är svaret för en pedofil är väldigt uppfinnesrik och ett gemensamt drag är att dom är extremt intresserade av barn och söker sig dit där barn finns.

Jag läser väldigt många förundersökningar och domar från rättegångar och det är nästan aldrig någon som erkänner innehav av filmade eller bilder på övergrepp på barn utan allt material som hittas i datorn eller telefonen är bara tillfälligheter enligt pedofilen.

Förövaren hävdar nästan uteslutande att materialet har smugit sig in när han har laddat ner en vanlig film och han har aldrig tittat på materialet för han är inte intresserad, väldigt ofta så hävdar han dessutom att han är väldigt dåligt insatt i hur internet eller datorer fungerar så han är själv ett offer…

Det märkliga är att när datorer och telefoner blir genomgångna av polisens experter finns det ibland hundratusentals bilder och filmer lagrade och sökhistoriken visar att det har sökts aktivt på övergrepp och våldtäkter på barn vilket alltid förnekas av gärningsmannen som hävdar att nån okänd har haft tillgång till datorn och telefonen..

Viljo var som alla andra pedofiler och samlade på bilder av barn i olika situationer och köpte även gayporrtidningar där det ofta fanns med bilder på män/killar som såg väldigt unga ut, långt in på sjuttiotalet var det fortfarande lagligt med sk barnpornografi i Sverige…

Viljo använde sin kamera extremt mycket och på den tiden så lämnade man in rullarna för framkallning och ofta hade han med sig 20-30 rullar så fort han reste utomlands för enligt honom så var det billigare med framkallning i andra länder, givetvis handlade det mer om att han inte ville bli påkommen med bilder på barn hos den lokale framkallaren.

När jag släppte boken ”Det du inte såg” så var det ett tiotal killar som hade tränat för Viljo gick ut med liknande historia som min och vi har väl räknat lågt att Viljo hade minst 200 offer i friidrottsmiljö under åren han var aktiv som tränare i Göteborg. 

En del tycker att det låter överdrivet och har svårt att ta till sig sådan information för i Sverige bedrivs det ingen kartläggning på hur aktiv en pedofil är men som jämförelse så finns det statistik i andra länder som stöder det. 

Till exempel i Kalifornien så har en förstagångsstraffad pedofil i genomsnitt 116 offer, och då skall man tänka på att ett sexuellt övergrepp börjar långt innan en regelrätt våldtäkt. 

Dom som nu hävdar att många pedofiler är inte farliga för dom fantiserar bara och är inte aktiva men det är olagligt att titta, inneha och ladda upp övergrepp på barn. Redan där löper barn risken att bli utsatta för ett övergrepp för driften pedofiler har är i mångt och mycket starkare än någon annan drift.

Hade internet funnits på Viljos tid hade han givetvis sökt sig dit och han hade också hävdat sin oskuld när han åkte fast. Det finns fortfarande en del människor som vill lyfta fram Viljos goda sidor och gärningar men för oss offer så är han djävulen själv! 

Vill ni stötta mig och Sara i vårt arbete så är vi väldigt tacksamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X