Sponsorer

Hej Alla
❤❤❤

Sitter och försöker hjälpa en tjej som i barndomen blev utsatt att få rätsida och upprättelse för sin fruktansvärda barndom, och är riktigt jävla förbannad. Att prata med socialsekreterarna i X-stad är som att köra huvudet I en betongvägg.

Isa blev utsatt för övergrepp I familjehem som socialförvaltningen mot hennes vilja placerat henne I, då modern ansågs ha svårigheter att hjälpa Isa med läxorna, och i åtta av de nio år som hon bodde där förgrep familjehemsfadern sig på henne. Inte en enda gång fick Isa möjlighet att träffa socialsekreterare utan att familjehemsförälder var närvarande vid samtalen.

Vi har kämpat I två månader för att få ut Isas akt från socialförvaltningen, då övergreppen var orsak till varför hon flyttades så behövs akten som stödbevisning.
En del av brotten blir preskriberade nu i början av Juni månad

Jag och Isa har ringt trepart till socialförvaltningen vecka ut och vecka in för att höra när hennes akt är färdig att skickas då hon behöver den. Varje samtal säger socialförvaltningen samma sak ”vi är klara när vi är klara och det hjälper inte att ni ringer och tjatar för vi har inte fler besked att ge”

Nu har socialförvaltningen lämnat tid, när de kan vara klara med akten. De räknar med att vara klara två veckor efter att en del av brotten som begåtts i det familjehem som de placerat Isa I preskriberas. Varje gång som vi ringt så har jag ställt frågan:
-Har ni säkerställt att inga barn är placerade i familjehemmet i dagsläget?
Svaret blir detsamma varje gång.
-Jag sitter inte på den avdelningen, och nu tycker jag inte att vi har mer att prata om.

Tycker det är riktigt läskigt att människor som arbetar inom socialtjänsten inte gör allt som står I deras makt för att motverka övergrepp och hjälpa de som blivit utsatta. Brukar påminna henne lite fint om att jag spelar in samtalet med henne 🙂 så vi får väl se var detta leder, men en sak är klar, trampa inte på en legokloss för det kan göra ont.

Nästa vecka ska jag och Isa och hennes jurist till polisen och anmäla, så får polisen helt enkelt vänta på att socialförvaltningen kommer ikapp med stödbevisningen.

Ni som är anhöriga eller utsatta är välkomna in i stödgruppen Legoklossarna, och en sak är klar, det gör ont att trampa på en Legokloss

Vill ni stötta mig och Patrik I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma

Nu kör vi så det ryker – för Isas och andra utsattas rätt till upprättelse ❤Här kan ni läsa mer om Isa och hennes barndom:

https://dumpen.se/2021/05/02/isa-❤/

https://dumpen.se/2021/05/08/uppdatering-isa-❤/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *