Sponsorer

Satt och läste om organisationen ”vid din sida” och förbluffas över hatet de möts av för att de ”bara” värnar om fattigpensionärer. Hatarna misstänker att man försöker fiska röster till SD, med tanke på att en av organisationens styrelsemedlemmar är aktiv sverigedemokrat. 

 

Varför kan vi inte ta till oss goda initiativ som dyker upp istället för att leta orsaker till varför vi skulle kunna döma ut människor ? som att just deras händer inte skulle vara goda att hjälpa andra. Tillgången av stödinsatser är betydligt mindre än behovet och skulle hatarna ställa sig sida vid sida med ”vid din sida” så skulle betydligt fler människor gå och lägga sig mätta om kvällarna. 

 

De som känner att de har förutsättningar att avgöra vilka som är goda nog att ägna sig åt välgörenhet men själva inte vill eller kan hjälpa till att värna om andra, skulle kanske lägga tiden på att virka eller rensa ogräs, då skulle det iallafall bli något vettigt resultat av all energi som investeras i hat. 

 

Vi lever i en demokrati, där allas lika värde och rätt till en egen åsikt är en grundförutsättning. Hur kan det samtidigt vara socialt accepterat att kategoriskt vifta bort alla som inte har samma kön eller partitillhörighet som en själv. Rasism och mobbing är inte acceptabelt, varken mot invandrare, sverigedemokrater, vänsterpartister, vita medelålders män eller mörkhyade damer.

 

Alla är inte likadana men vi är alla människor, vi har alla ett behov av att knyta an till andra människor, äta oss mätta och slippa bli hatade för våra åsikter. Tricket för att hålla sams och få ett bättre samhälle är tveklöst att acceptera varandras olikheter och sida vid sida verka för att hjälpa de som inte kan hjälpa sig själva. 

 

Nu tänker jag inte på att inkludera rovdjur som förstör livet för barn, de räknar jag inte som människor, och de ska polariseras ut från samhället snabbt och effektivt, men alla andra som lägger så mycket kraft på att påverka varandra negativt skulle kanske ta sitt egenansvar, och jobba för ett tryggare samhälle för alla. För människors rätt till en fristad, eller för barnens rätt att växa upp utan sexuella övergrepp, eller vad som nu engagerar. 

Vill ni hjälpa mig och Patrik I vårt arbete så är vi väldigt tacksamma.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *