Sponsorer

I slutet av månaden kommer en rättegång att gå av stapeln i Malmö tingsrätt. Listan med de sexualbrott mot barn som innebandytränaren är misstänkt för är väldigt lång. Rubriceringar innefattar bl.a utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och våldtäkt mot barn. Fallet är på intet sätt unikt, men illustrerar tydligt hur brott mot barn nedprioriteras i svenskt rättssystem. Listan av brott som mannen kunde ha åtalats för hade nämligen varit betydligt längre om man hade väckt åtal i tid.

Ska man följa målet enligt tidslinje så ser man följande:

2017-2020
Innebandytränaren Fredrik Nilsson gömmer sig bakom en ung flickas konto. Han kallar sig Moa. Fredrik kommunicerar med ett stort antal unga flickor. Han uppger sig vara jämnårig. I vissa fall hänvisar han barnen till ett manskonto som även det är hans.
Med sina konton lurar han barn att skicka nakenbilder och i något fall utföra sexuella handlingar på sig själv. När Fredrik inte sitter hemma och lurar barn på nakenbilder så är han innebandytränare i FBC Malmö.
Han tränar flickor från 11 år och från vad som framgår i förundersökning har han varit på läger med dessa.

20-12-04
Fredrik Nilsson häktas, misstänkt för en lång rad sexualbrott mot barn. I förhör erkänner Fredrik de brott han misstänks för.
Under utredningen framkommer misstankar om brott mot ännu fler barn. Rubriceringen innefattar nu även våldtäkt mot barn. Fredrik erkänner även de nytillkomna misstankarna.

Utdrag från förhör:

 

21-04-22
Efter drygt fyra månader i häkte släpps Fredrik. Han är fortfarande misstänkt för brott.
Förundersökning fortsätter.

22-02-07
Fem barn som utsattes för brott 2017 får underättelse om att förundersökning läggs ner. Fem år har gått sedan brotten begicks. Alltså är de preskriberade och åtal får inte längre väckas.
Åklagare har nu haft två år på sig sedan Fredrik själv erkände brott, att väcka åtal.
Så har dock inte skett. Istället berövas dessa barn möjlighet till upprättelse.

Beslut om nedläggning:

Nedläggning

23-06-21
Åklagaren beslutar att väcka åtal.
Åtalet omfattar 40 olika brott som Fredrik misstänks ha begått 2018-2020 med rubricering som våldtäkt mot barn, sexuell posering, barnpornografibrott och sexuellt ofredande.

Stämningsansökan:

Stämningsansökan

24-01-22
Rättegång inleds i Malmö tingsrätt.
Rättegången kommer att hållas under sju heldagar med slut den 7/2.

En förövare har alltså erkänt brott mot ett stort antal barn. Fem av dessa barn kommer aldrig någonsin att få upprättelse för vad han gjort mot dem. Detta handlar inte bara om en förövares brutala sätt att lura våra små. Detta handlar även om ett helt samhälle som sviker våra små genom att nedprioritera brott mot dem.

Vi kommer att följa upp fallet ytterligare.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

SWISH 123 250 22 84 

 

14 thoughts on “Moa är Fredrik

 1. Jag tycker vårt straffsystem är under all kritik. Preskiberat efter bara 5 år.

  Sen straffen förövarna får är löjliga.
  Tittar på Catch a predator ibland. Där får de 10 – 15 år bara för att ha kontaktat ett barn.
  Här i Sverige får en person 7 år för regelrätt våldtäkt av 2 barn vilket är urlöjligt kort straff.

 2. Fem år så är brottet preskriberat!! Vilket skämt!! Hur kan det ens finnas en preskriptionstid på brott av den här typen??
  TACK alla på Dumpen ❤️. Det måste bli en lagändring!!

   1. Ja, annars hade det i stort sett varit det perfekta brottet! Och hur kan man ens undra varför Dumpen finns?

 3. Fyfan. En person man pratat med många gånger i klubben. De lurar fan överallt… Äckel.

 4. Men ytterligare en äcklig Torsk som befinner sig i Barns närhet- vilket är högst olämpligt🤬🤬🤬Hur I hela friden har dessa män samvete att utsätta barn för detta??? Får de inte en jävulsk Ångest liksom🤷‍♀️Och det här med preskriptionstiden är ju FULLSTÄNDIGT VANSINNE! Nu har Dumpen tagit en bra bit över 300- TREHUNDRA- snuskhumrar,ämnet är på tapeten överallt,men ingen lagändring på gång som jag fattar det? Va’fan sitter det i?? Tack Dumpen för att ni orkar- lyfter på den dagliga Hatten för er🙏❤️

 5. Ren och skär skandal! Han borde dömts för länge sedan!
  Varför tas inte dessa vidriga brott på större allvar?
  Hur många kan inte syssla med denna vedervärdiga illgärning helt utan risk i evigheter innan dom avslöjas? Och sedan verkar ordningsmakten vara hur tröga som helst! En obeskrivlig tur att Sara Patrik och Dumpen finns

 6. I förhöret från fupen ni la ut som bild, gällande att han coachat unga tjejer och om han någonsin har rört dessa.

  Så många ord när ett enkelt ”nej” hade räckt som svar: ”nej jag har inte rört någon”… En sådan lång utläggning utan anledning tyder tyvärr på något annat. 😕

 7. Det tar åthelvetes för lång tid, sen ska preskribtionsklockan stanna direkt när anmälan kommer in. Det ska inte gå att förhala och ramla mellan stolarna.
  Ett brott mot ett barn ska ha krav på omedelbart agerande.

 8. I vissa fall får man inte upprättelse. Jag fick inte det efter min tid som fosterhems placerad. Men det är en skillnad,jag är vuxen å har hyfsat kunnat hantera det men dessa barn är ju så unga. Det smärtar mig att lagen är skriven så fyrkantigt å unga drabbas så hårt.😧🥺

 9. 5 års prespiktionstid???? Ett skämt! Först begås ett brott, sedan ska barnet förstå att ett brott har begåtts, sluta skuldbelägga sig själv, prata med en vuxen, anmälan, utredning mm. Vilket drömland för pedofiler!

 10. En fråga, när de kommer till brott angående sexualbrott mot barn, börjas inte preskriptionen räknas från och med att målsägande fyller 18? Isf är ju dessa brott ej preskriberade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *