Sponsorer

När vi startade Dumpen mättes övergrepp i statistik. Nattsvart statistik som enbart utsatta och deras nära anhöriga kunde relatera till.

Av gammal tradition har vi i Sverige inte pratat om hur problematiken med övergrepp och förövare ser ut.

Men hur ska vi egentligen kunna lösa problem som ingen vet hur allvarliga de är?

Hur ska man lyfta en fråga om det enbart är drabbade och deras anhöriga som förstår svårighetsgrad och omfattning?

Tystnaden som allt för länge omfattat problematiken har kostat mycket.

Otroligt mycket.

Hela Sveriges befolkning bär ett stort obearbetat trauma. Det märks inte minst när man visar fram den helt bisarra verkligheten bakom sexualbrott mot barn.

Att redovisa den situation som våra barn lever i har varit och är som att lyfta locket på en popcornkastrull. Obearbetade känslor flyger åt alla håll.

-Hur länge kan man fokusera på metadebatter istället för grundproblematiken?

– Länge!

– Hur många gånger kan någon skriva ”hugg av den” innan personen till slut sansar sig och börjar söka lösningar istället för att chockas av problem?

– Många!

Likt ett infekterat sår som aldrig fått syre har traumat hos befolkningen satt djupa spår.

Det sägs att vi sprider hat.

Det stämmer dock inte.

Vad vi visar fram är en bild som många inte är vana vid att se. En verklighet som väcker känslor. Och reaktionerna som följer kan te sig olika.

– Ibland vill man hugga budbäraren.

– Och ibland skriver man ”hugg av den”

Igår la vi upp vår trehundrafyrtiosjätte konfrontation. 346 konfrontationer med personer som har ett sexuellt intresse för barn. Och likt traumaoffer som exponeras för sitt trauma så kommer vi att fortsätta exponera Sveriges befolkning för den ohyggliga verklighet som våra barn lever i.

Tids nog så måste man inse att det inte fungerar att vara efterklok, när det kommer till skyddet av den generation som en dag ska ta över samhället.

Och skölden ”vi såg det inte komma” är på väg att rosta.

Tystnaden må vara bekväm och kunskapen ohygglig. Men de barn som vecka ut och vecka in utsätts för förövarens tortyr är de som betalar priset för vi ska slippa se.

Ps. Bilden i sig är inte olaglig. Den föreställer ett par fötter.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA SWISH 123 250 22 84 

 

11 thoughts on “

 1. Väl skrivet! Hur kan man påstå att det är hat ni sprider? Ni sprider sanning. En hemsk sanning som många inte känner till, och andra som väljer att blunda för och behålla huvudet i sanden. För det ”säljer inte”, genererar inte lika mycket klick, inte sensationellt nog.

  Så här (illa!) ser det ut! Hur fan ska det kunna ageras om man inte vill eller kan öppna ögonen?

  Hejja och tack alla på Dumpen för erat fantastiska arbete!

  1. Angående din fråga ”Hur kan man påstå att det är hat ni sprider? ”Man kan påstå det på väldigt många sätt, men påståendena är grundlösa. Du skriver att det inte säljer. Det är fel. Det säljer. Dumpen har ju läsare. Du skriver att det inte genererar klick. Det är fel. Det genererar klick. Dumpen får ju klick. Angående din fråga ” Hur fan ska det kunna ageras om man inte vill eller kan öppna ögonen?”. De vill inte öppna ögonen så andra får agera.

   1. Självfallet, man kan påstå allt mellan en Gud i vår himmel och en platt jord. Och du får fantisera ett ”lika mycket” efter varje ”inte”. Tänkte det var självskrivet men ber om ursäkt om jag var otydlig. Hur som haver var poängen intresse/spridning hos svensk media kontra samhällsfaktor och framförallt framtid. Om man ska vara känslokall; 100st 12-åringar som förstörs. Påhittade siffor men säg att 1/4 avslutar innan de nått 25 år. 1/4 behöver kostsam behandling. 1/4 inleder en kriminell karriär. Sista 1/4.. kan förhoppningsvis leva ett tryggt och normalt liv. Vad kostar det här samhället? Utöver vad en förövare kostar i rättsprocess och inhysning? Man kan skriva om planering av ett sjukhus för 250miljoner i Kronoberg som skrotats och pengar förlorade eller förmånsbeskatta kaffet på kommunala arbetsplatser.. men det här; sökandet efter barn i sexuellt syfte som uppenbarligen är en (kostsam) cancer utan dess like – noll (eller för lite) intresse!

    Och nu pratade jag bara om PENGAR & KOSTNAD som kanske är mer intressant för ”journalister” att skriva om. Om de inte vill belysa barnen, offren, Dumpens förebyggande arbete så kan de väl gå till sin egen intressesfär och vinkla hur mycket det här samhällsproblemet kostar skattebetalarna.

    Sry blev lite långt.. är bara arg och frustrerad. Hoppas du får en fin dag Dr Kurt! 💛

 2. Fruktansvärt!

  Blev själv bunden och utsatt som barn, av ett annat barn iofs, men det har skadat mig för livet. #rörmiginte

 3. Bilden i sig är som ni skriver inte olaglig för att de bara är fötter.

  Men bilden visar oxå att barnet är bundet via handleden, fick min mage att vända sig totalt.

  1. Precis därför är bilden och Dumpens arbete så viktiga.
   Sanningen är viktig.

 4. Klarar inte av att titta på bilden efter att ha sett den…..vänder sig i magen och det gör riktigt ont i mitt pappahjärta, orkar inte ta in o se vad som försiggår på bilden….men tack och lov ATT NI ORKAR!!!…all heder till samtliga inblandade som håller igång Dumpen, ge ALDRIG upp Ni alla, detta MÅSTE få ett slut, helt förfärligt hur vidriga ”människor” det finns…fortsätt jaga o publicera det måste finnas ett sätt att få till nån form av förändring, KÄMPA PÅ ❤️

 5. Ofattbar grymhet!! Tack för det oerhörda arbete ni gör.
  Hur kan folk inte fatta det otroligt
  goda i det ni utför??
  Hur mycket ni verkligen offrar er för BARNENS skull!?
  ALL ära till er! 🙏🙏🙏

 6. Tycker det är otäck o olämplig bild trots detta sker man ser en bunden hand o barnfot .har barn själv o känner bara usch o nej😢

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *