Sponsorer

Jag har en 12 åring tjej som är placerad hos oss.. Vi är vårnadshavare till henne.
För en tid sedan framkom det att en lärare på hennes skola har gjort följande:
@ visat två videos med sexistiskt innehåll på lektioner, har i samband med det ihop en manlig elev stönat.
@ han har pratat om att han varit otrogen mot sin fru med en annan kvinna och det va bästa sexet han nånsin haft.
@ han har suttit med elever i matsalen och kommenterat två tjejer som gick förbi hur fina dom är.
@ han har frågat andra elever om en specifik elev om hon alltid varit så välutvecklad.
@ han har på ett äckligt sätt sagt till min dotter att oh vad fin du är
@ han har kommenterat kvinnliga ben
@ han har sagt till elever att det är okej att gå lät klätt.

Jag har varit i kontakt med rektorn, dom menar att dom inte har tillräckligt för att stänga av honom men lovar att han inte ska vara själv med eleverna. Och att dom för samtal med mannen så dettta ska inte hända igen. Det visade sej att han ändå varit själv på en lektion och när jag ringde rektorn och ifrågasatte hur dom kunde släppa på det så hade dom sjukdom 😡 så pga sjukdom får en totalt olämplig person va själv med våra barn. Det är elever som inte vill gå på hans lektioner för dom känner obehag. Jag har ett placera barn som det finns misstankar om att hon innan hon kom till oss varit utsatt. Vi har på 4 1/2 år byggt upp henne.. det räcker med en fel handling från hans sida så kommer han radera allt. Rektorn säger om detta att dom får prata med den behöriga läraren att han inte får vara själv med henne.. men hallå detta gäller inte bara mitt barn. Alla barn ska skyddas från denna man som har ett sånt här dåligt omdöme.
Jag satt igår och ringde upp alla barn i klassen(tjejer) och frågade vad deras barn sagt. Det kom fram saker jag inte visste och dom flesta hade hört samma som jag.
Jag har pratat med kollegor till honom och fick veta att det redan i våras va problem med denna lärare samt att dom redan då försökte bli av med honom.
Han är runt 60 år, tagit hit en asiatisk kvinna som han har en 2-årig dotter med. Det får mej orolig. Ska göra orosanmälan om detta barn.
Han har haft många många uppdrag inom en sport.
Det finns en dom från tingsrätten som överklagades till hovrätten där han blev frikänd. Detta gällde misshandel av en elev. Han blev av med det jobbet. Flyttade söder ut och sen för ca 2 år sen kom han till vår kommun.
Han beskrivs av elever som äcklig, ofräsch , kiss fläckar, otäcka ögon, för på, elever som inte går på hans lektioner.
Rektorn säger att dom för samtal med honom och att detta inte ska hända igen. Men ska det behöva vara ett övergreppsskandal fysiskt för att skolan ska agera.
Jag har gjort anmälan till kommunen, till skolinspektionen och idag till soc.
Hur mer kan jag agera??
Behöver hjälp..

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

15 thoughts on “Dotterns lärare är äcklig. Rektorn har samtalat med läraren så detta inte sker igen…

 1. Man blir ju mållös.
  Under 99% av min skolgång hade vi EN lärare i klassrummen.
  Och nu ska vi alltså ha lärare som inte kan vara i närheten av eleverna om hen inte har en extra svinskötare med sig?

 2. Var det sexuellt eller sexistiskt material som han visade för en elev? Sexistiskt kan ju vara en video med en snubbe som visslar efter en tjej. Helt lagligt. Visar han däremot pornografi, då utgör det ett sexuellt ofredande. Att säga att någon är fin är lagligt. Att han kissar på sig är lagligt.

  Att rektorn säger att de för samtal är intetsägande. Rektorn kan bara meddela honom om att vissa tycker att han är obehaglig, men det är inget brott att ha ett obehagligt beteende.

  Ni kan skolstrejka. Sätt er utanför riksdagen och kräv att de obehagliga ska bli behagliga.

  1. Han har helt klart ett överskridande beteende som inte är lämpligt allra helst för en lärare. Han ska undervisa inte tala om sitt privatliv eller vad han tycker om sina elevers kroppar. Han beter sig som en äckelgubbe och borde inte alls undervisa överhuvudtaget.

  2. Bara för att något är lagligt, innebär det inte att det är lämpligt. Det är väl det som är poängen med Dumpen. Bara för att det är lagligt att sexchatta med barn, innebär det inte att det är fritt fram. Så att vara obehaglig må vara lagligt, men på en skola är det högst olämpligt.

   1. Precis, finns mycket som inte är olagligt men ytterst olämpligt. I synnerhet vad som involverar barn och perversa saker. I kombination med sen med ex. lärarroller eller allt som ska utgöra en trygg miljö gör saken ännu värre. Kan fortfarande vara lagligt men sjukt olämpligt! Och barn kan ta skada även om handlingen ej är just olaglig

 3. Starkt av dig att agera. Allt för många vuxna bryr sig inte om vad som händer i skolan.

  Detta problem kommer inte lösa sig självt. Sättet som skolan svarar dig visar att dom inte tycker det är ett problem eller att dom inte tar problemet på allvar.

  Kan du få vara på skolan och själv observera? Kan du och de andra vuxna i klassen prata med andra lärare runt om? Trycket på skolan måste öka. Insändare i den lokala tidningen, kontakta lokalpress? Prata direkt med läraren?

  1. Risken är att det blir häx-processer igen och det kan man vara utan. I teorin kan man av någon anledning vilja hämnas på någon, så man ska nog vara försiktig med att hänga ut någon som man inte vet är skyldig. Ditt sista förslag är nog det som man ska börja med. Prata direkt är nog alltid bäst att börja med

 4. Känns direkt olämpligt att kommentera elevers utseende på detta vis.
  Inom ramarna för sex och samlevnadsundervisningen undervisar man om relationer och sex men att prata om sitt eget sexliv i detalj på detta sätt känns också helt olämpligt.
  Att han är gammal och kissar på sig är dock ovidkommande gällande detta. Man kanske kan tipsa honom om inkontinensskydd?

 5. mycket bra jobbat som förälder , och herregud säger jag bara att en sån får jobba . skolan borde ju kunna bland in fler instanser o prata om hans beteende o ge en varning o därefter kunna göra sig av med honom om det fortsätter . kan förstå rädslan att han ska förstöra allt fina arbete ni lagt på att få ett barn att känna sig tryggt . helt sanslöst att han får vara själv med barnen hoppas det inte blir fler såna tillfällen

 6. En eloge till dig som fostermamma. Du verkar otroligt dedikerad till att skydda denna unga tjej, vilken tur hon har dig! Keep up the good work !❤️

 7. Kvinnliga ”lärare” är inte bättre… En fd bekant berättade att hon pratat sex med en massa barn – hur det känns och vad som är skönt.

  Hon var då i 40-årsåldern och vikarierade på lågstadiet och på fritids.

  Jag visste att hon inte längre arbetade med barn men vår bekantskap rann efter det ut i sanden. Blev så äcklad.

 8. Tänk på att en socanmälan ofta avfärdas, anmäl gång på gång, tro inte att en gammal anmälan tas upp utan det gäller att vara ihärdig. Givetvis blir det mer effekt om det är många som anmäler.

 9. Av det jag förstått så lägger du all fokus på problem”läraren”…det du egentligen borde göra är att stärka flickan , ge henne hela verktygslådan så hon får självkänslan och självförtroendet att säga emot pervon. Det går inte att ändra på andra,och definitivt inte på en pedofil.
  Lär henne självförsvar också, det bygger disciplin och självkänsla.

  1. ett barn med ett trauma kan inte byggas upp på det sättet. Jag talar av egen erfarenhet. Det blir triggers som ligger där och vilar tills något händer som sinnet inte kan hantera. Jag får känslan av att fostermamman dessutom redan gjort allt hon kunnat. Läraren är problemet, inte ungdomar som inte kan hantera pedofiler

 10. Strid för ditt barn, det kommer att skydda henne (och andra). Fortsätt att kämpa, även om det känns fruktlöst. Markera när han är ensam med barnen, precis som du gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *