Sponsorer

Sedan start har vi sett spaltkilometer av ställningstagande om Dumpens förskräcklighet i svensk press.

Journalister vänder ut och in på sig själva i syfte att driva opinion. Dock utan att beröra sakfrågan – sexuella övergrepp på barn.

Men faktum kvarstår.

Våra barn är heta villebråd online. Och antalet individer som vill sexchatta med minderåriga, träffa dem, utnyttja och i slutändan skapa trauma är stort.

Oavsett vad landets nyhetsredaktioner och politiker tycker om Dumpen, så är problematiken med sexuella övergrepp på barn omfattande.

Den generation som är barn idag i kommer i framtiden att påverkas negativ riktning av förövarnas framfart. Och våra barns besvikelse över vuxenvärldens flathet är redan idag stor.

Det finns dock ett före och ett efter Dumpen. Efter Dumpen så finns det ingen som kan säga att ”vi såg det inte komma”

Idag ser vi nämligen klart och opixlat hur det är att vara barn online. Vi ser en stor mängd, helt vanliga människor. Lärare, idrottsledare, elevaasistenter rektorn, polisen och många med dem, som inte drar sig för att skapa trauma hos barn.

Vi ser också klart och tydligt barn som tvingas stå i fleråriga köer för traumabehandling.

Under väntetiden hinner traumat sakta äta sig in i hela barnets existens.

Från mardrömmar till sjävskada, från självskada till ätstörning, från ätstörning till missbruk. Plötsligt ska man behandla någon som hunnit bli vuxen och ådragit sig ätstörning, missbruk och trauma. Alltså en betydligt svårare match.

Vi slösar alltså med våra små, likt ett änglamakarsamhälle som hellre låter barnen förtvina än gripa tag i grundproblematiken. Sexuella övergrepp på barn.

Genom hårt arbete har vi förvärvat tung sakkunskap på området. Vi gör vår sak, och vi har inga behov av fluffiga TV-soffor eller hyllningar i pressen.

Vad som däremot behövs är en press och politikerkår som tar sitt ansvar och fokuserar på

orsaken till Dumpens existens istället för Dumpen.

Och när pressen nu ändå skriver om oss så skulle vi önska:

✔️Att ni informerar om var individer med sexuell dragning kan få vård.

✔️Att ni informerar om att vi har en fond som bekostar vård till utsatta som fastnat i kö.

Tack

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

SWISH 123 250 22 84

8 thoughts on “Fokusera på orsaken till Dumpens existens

 1. Förstår inte alls varför de motarbetar Dumpen, äntligen tas det ett rejält ställningstagande för barnen som genom er får styrka och upprättelse, blir sedda och trodda på. Varför fokuserar inte massmedia på barnen i första hand? Förövare skapar livslånga trauman men det är som om det inte skulle vara något utan det är mer synd om pedofiler och deras anhöriga. Ni gör ett fantastiskt jobb, något av det bästa som har hänt, ett tydligt ställningstagande för alla drabbade barn.

 2. verkligen bra skrivet. Det är förvånande många vuxna som köper in i historien jag blev lurad att sexchatta med barn … för när dom inte ser problemet så är det den synen dom späder på o sprider vidare. Det är vuxna människor som inte klarar av att ta vuxna beslut utan ist ser sin chans att nå en egen vinning och inte tvekar en sekund att förstöra barn ! för det är barn dom tror att dom pratar med , jag vet inte hur man klarar av att blunda för den faktan o att dom dyker upp till mötesplats på egna ben men en väl utvecklad plan hur dom ska koma undan

 3. Man vet att man lever i en tragisk värld där ni behöver förklara er existens och era gärningar. I början var jag emot er, mest pga att jag ansåg rättssamhället och rättsäkerhet ligga högst.

  Men när man inser att detta inte fungerar för att skydda barn så måste något förändras. Jag blev själv utnyttjad som 5-åring, men ansåg ändå att rättssamhället stod över en s.k ”pöbel”. Men när detta inte fungerar måste något förändras. Barn blir utnyttjade och förövare blir behandlade med silkesvantar. Barn och vuxna som blivit utnyttjade lider för det samhälle som vi lever i, och det har pågått i många år.

  Tack vare dumpen blir detta förhoppningsvis en förändring, där barn och vuxna slipper tiga, och där förövare blir de som får skämmas istället.

  Tack vare er vågade jag vara öppen gentemot min närmsta vän, tack vare er har jag vågat börja träffat en psykolog för det jag själv blev utsatt för,. För nästan 25 år sedan (33 år nu).

  Tack vare er lever jag fortfarande och fortsätter att kämpa.

 4. Press och politiker, vem eller vilka av er, är först med att erkänna Dumpens enorma arbete för att rädda så många barn som möjligt från dessa sjuka människor och att även dessa gäddor erbjuds hjälp för ett ev. tillfrisknande? Ge er gärna tillkänna så att vi ser och hör er!

 5. Gammelmedia gillar inte Dumpen därför att Dumpen drar till sig uppmärksamhet. En uppmärksamhet som gammelmedia vill ha för sig själv.

  1. Så jäkla sant!!
   Och därför är medias agerande ynkligt, patetiskt och tragiskt.

 6. Läste nyss en artikel på aftonb.
  ”Dumpen förstår inte all den skada som de orsakar”
  Ser rött, alltid detta fokus på förövarna och inte en tanke på offer.
  De VÄLJER ju att skicka sina snoppbilder till barn och utnyttja sin ställning, vuxna mesta dels män. Nej det är inte synd om dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *