Igår tog vi upp fiskarnas slavarbete för att skapa en tryggare framtid för våra barn.
Idag är det dags för resten av organisationen.

Hade alla som är organiserade i Dumpen suttit en kontorsbyggnad så skulle det varit en ganska maffig lokal. Till antalet är närmar vi nämligen oss 100 personer.

100 människor som skänker av sin tid för att förändra förutsättningarna för de som växer upp idag. Tillsammans är vi som en stor och maffig jordfräs som drar fram och rycker upp gamla värderingar med rötterna.

En gren av Dumpen bevakar landets tingsrätter och sammanställer periodiskt alla sexualbrottsmål mot barn. Ett helt gäng sitter alltså I kontakt med landets tingsrätter med Jessica Sandell som samordnare och begär ut och läser alla mål. Tack vare dem får vi bra överblick av vad som händer i landet.
Vi vill även tacka de handläggare på tingsrätterna som är behjälpliga.

https://dumpen.se/category/rattsbevakning/

En annan gren är stödfunktionen där Annelie Wessman och hennes gäng tar emot och stöttar upp enskilda som behöver stödpersoner. Våra stödpersoner sitter dagar, nätter och helger i samtal med utsatta och deras anhöriga. De flesta får två egna stödpersoner så att man kan få fram olika vinklar av ett problem som behöver hitta sin lösning. Gruppen Dumpens Legoklossar är alltså en förlängning av stödgrenen. Där kan utsatta och anhöriga prata med varandra i sluten grupp.

Föreningen Dumpen samlar in medlemsavgifter som sedan oavkortat går till att betala traumabehandlig till utsatta är en tredje gren. Medlemmarnas avgifter går alltså till att rädda livet på de som inte fått en livsviktig traumabehandling efter övergrepp. Projektet leds av Åsa Broing som är föreningens kassör och hon har verkligen minutös koll.

https://dumpen.se/category/om-dumpen/foreningen-dumpen/

Moderatortruppen med Filip Hirche i spetsen syns kanske inte så mycket. Hade de inte funnits så skulle det däremot ha synts då kommentarsfälten skulle varit fulla av slaktartermer och bråk. Tack vare moderatortruppen lämnas gruppen sällan obevakad och när vi missar så har vi en hel del fina medlemmar som hjälper moderatorerna genom att anmäla kommentarer som inte hör hemma i gruppen.

Trodde ni att det räckte där?
Det gjorde det inte.

En pappa lämnar in en bild på någon som groomat hans barn. Bilden skickas rakt ner i pirayabassängen. Vår grävgrupp med Emil Ekroos i spetsen är precis som en bassäng med hungriga pirayor. Ett suddigt registreringsnummer eller bild. Kort sagt så hugger de på allt och det tar inte många minuter förrän man har namn, personnummer, kalsongfärg och information om vad personen man sökte åt till frukost.

Tipsmail: [email protected]
(Inte alltid man får svar men vi läser allt och gör vad vi kan med den information som ni bidrar med)

Hemsidegruppen syns inte heller så mycket utåt men hade de inte funnits så hade det synts.
Då hade ni nämligen mötts av en felsida.
Alla som varit med sedan start vet nog ganska väl att driften av hemsidan var ett gigantiskt problem innan vi fick hjälp.
Bakom spakarna sitter Kattarina Hjern. Sidan omfattas av ett utgivningsbevis och Katta ser till att vi uppfyller kraven på helmodererade kommentarsfält.

 

På hemsidan sitter även Jessica Gysell som tar emot och publicerar alla överlevares berättelser.
Kapitlet verkligheten för överlevare är en otroligt viktig dokumentation som beskriver hur det är att växa upp med utsattheten i bagaget.

https://dumpen.se/category/verkligheten-for-overlevare/

I hemsidegruppen sitter även en finurlig människa som ser till att uppkoppling mot server flyter på. Inte heller ska vi glömma Madeleine Ekenstéen som med sitt öga för grafik plötsligt dök upp och ser till att vi blir snygga.
Någonting som vi totalt försummat.

En viktig kugge i maskinen är samtalsterapeut Stella Rosenqvist. Genom de kurser i personlig utveckling som hon organiserar så kan vi utvecklas och samtidigt knyta riktigt starka band till varandra.

https://terapeutstella.se/

Två andra viktiga bitar i detta är alla medlemmar i föreningen Dumpen som är med och räddar liv på de som har det absolut svårast.
Alla läsare och följare är en av jordfräsens viktigaste beståndsdelar. Ni ser till så att vi går framåt genom att våga ifrågasätta gamla synsätt, bära oss framåt både ekonomiskt och ute bland människor genom att prata och sprida.

Vem trodde att det detta skulle bli möjligt när vi i maj 2021 startade webbsidan?
Vi vågade inte ens hoppas.

Stort tack!
Både till alla bakom spakarna och ni som är ute på fältet och skär upp marken så att ny jord blottas.
Vad skulle vi varit utan varandra?

Vi kör på och fortsätter skriva historia ❤

 

15 thoughts on “Stort tack till alla händer som hjälper till

 1. Allihopa gör ett kanonjobb! Över 200 infångade gäddor.. män som annars hade mött barn och förstört deras liv

 2. Grymt jobbat! Även om jag inte håller med om allt som görs, så är grunden sjukt bra. Mycket mycket imponerande arbete!

 3. Så jäkla fin presentation av er alla. Gett beröm till alla i bakgrunden men hade inte kunnat drömma om hur stora och välorganiserade ni är. All kärlek till er och det oerhört fina jobb ni gör för de utsatta barnen♥️♥️♥️

 4. Ni gör ett super jobb!

  Det kanske redan finns någonstans? Men jag hade önskat ett inlägg om hur en kan tänka som medmänniska, granne, viktig vuxen, eller som jobbar med barn i verksamheter och dylikt. Vad en ska vara uppmärksam på både vad gäller röda flaggor när ett barn kan tänkas vara utsatt men också hur en är ett bra stöd och kan skapa en miljö där barn vågar dela med sig om de varit utsatta.

  Har försökt söka på detta och mest hittat engelska sidor men inte mycket på svenska. Är som att all information som har med sexuella övergrepp och övergrepp på barn är väldigt kryptisk och inte särskillt konstruktiv på alla ställen utom dumpen.
  Jag hade velat ha konkreta tips/lista på vad som är viktigast för att hjälpa eventuellt utsatta långsiktigt.

 5. Wow! Visste att ni numera är många och även bra organiserade, men inte att ni kommit så här långt.
  Önskar att jag kunde trolla fram grym månadslön åt er alla också, men det blir nog inget sånt förrän vi lyckats få staten att fatta grejen. Och dit måste vi nå!
  Tills dess får vi pytsa in var och en efter förmåga.
  Innerligt tack till er 🙏🏻❤️🇸🇪

 6. Jag tycker att ni är toppen bra som tar upp sådant och en stor eloge till er alla.
  Jag har själv blivit utsatt för sexuella trakasserier och våldtäkt flera gånger av en person så jag förstår hur barnen känner sig i det fallet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X