Sponsorer

Januari 2023. Svensk polis har precis mottagit information via NCMEC om en svensk IP-adress som delat dokumenterade sexuella övergrepp. Fildelningen hade skett ett halvår tidigare.

I mars samma år slår därefter polisen till med husrannsakan.
Bakom kontot hittar de Philip Stenkula.
En 29-årig hobbyfotograf med intresse för mer än att fotografera natur och arkitektur.
En förskollärare i tjänst.
En förskollärare med 1288 bilder med övergreppsmaterial, med 298 bilder av särskilt hänsynslöst slag och med 40 filmer med olovligt material.
En förskollärare som även fotat och filmat eget material. Som begått fysiska övergrepp mot små barn som inte haft någon möjlighet att värja sig.
    I förhör säger han att ”Det lockade honom att det var förbjudet”.

Philip dömdes för många åtalspunkter men frias från 14 åtalspunkter där film eller bild har dokumenterats i ett rum som inte är ett så kallat skyddat rum. Dvs; hade exakt samma bilder/filmer tagits inne på en toalett så hade han blivit dömd för dem. Det säger mycket om hur lite skydd våra barn har.
Huruvida utsatta barn skulle ha föredragit att alla rum räknats som skyddade rum går att spekulera kring, eller att iallafall de olika graderna i helvetet aldrig kunnat sjunka ner till noll och inget.
Barn är beroende av tillit till vuxna människor och lagar som lyckas med att ge barn upprättelse!

Slutligtvis skulle domen ha landat på 5 år och skadestånd, men i vanlig ordning delade domstolen ut lite straffrabatt som tröst för att Philip förlorat både arbete och legitimation. De drog därmed av ett halvår på fängelsestraffet.
Barnen fick däremot ingen extra tröst utan fick istället en förövare med sänkt straff.

B 2477-23 hittar ni här:

Stenkula


23 thoughts on “Föredetta förskollärare med ett intresse för olaglig fotografering

 1. Jag spyr snart ihjäl mig av alla dessa hemska människor o deras sjuka lustar till barn! Jag måste sätta mig på händerna en stund känner jag innan jag skriver nåt som är mindre lämpligt…. Jag kan bara inte förstå hur man kan se nåt sexuellt i ett barn?? Och dessa straffrabatter måste det bli slut med- vad är det för j….a trams? Han får sex månaders lindrigare straff för att han förlorar jobbet- SJÄLVKLART SKA HAN SPARKAS från sin tjänst- och det har han ju ställt till alldeles själv!? Jag känner sån hopplöshet när jag mer o mer inser hur många de är ,de här pedofilerna.
  Tack Dumpen för att ni finns och orkar🙏❤️❤️

  1. Samma här!! Jag blir helt skogstokig, som vi säger i Uppland. Vad är det för fel på folk!? Får dessa karlar ingen kvinna som vill ha dom?! Och då ger dom sig på BARN!?(Borttaget av Admin)
   Världen är ond.

  2. Det är så det fungerar. Att förlora arbetet anses utgöra en delkomponent av påföljden. Att han valde just den arbetsplatsen på grund av att han ville ha möjlighet till begå brott genom minsta ansträngning och att arbetet var en del av den kriminalitet som åtalet vilar på, det är omständigheter som inte tar med i sin bedömning.

   De nämnda omständigheterna borde tas med. Hans lön borde förverkas. Man måste börja anse inte enbart pengar som man tillskansat sig genom drogförsäljning och dylikt ska förverkas, utan även när man begår sexuella övergrepp och våldtäkter på arbetstid.

  3. Harriett, bara skriv utav bara helvetet för jag skriver under vartenda ord av din frustration

 2. Vi vuxna måste hjälpas åt att skydda alla barn. Även så skulle alla ni som läser detta skriva till regeringen och skriva att straff sk höjas regält.

  1. Vi skulle behöva göra en stor, ENORM skrivelse, med miljoner namnunderskrifter, mot de styrande, för att få till en ändring. Det här är ju absurt.

 3. Jag undrar om den som dömde till mildare straff själv gillar barn? Hur kan man tycka synd om en pedofil som blir av med jobbet och chansen att i framtiden jobba med barn. Inte synd alls. Jag som ska lämna min lilla på förskola om några månader, man vill bara ha dem hemma iallafall till hon börjar skolan eller för alltid. Denna sjuka värld

 4. Vem och vilka är det som sitter och tar beslutet att ge en sån vidrig människa straffrabatt? Vem ger den slutgiltiga domen? Vem diskuterar ens att en sådan ond människa ska ut bland folk och barn? Vem tycker isåfall att detta är okej? Vem? Är han/hon likadan?
  Jag mår fysiskt illa, kommer kräkas snart..

 5. Det är en skräck att Sverige har så fruktansvärt dåliga straff. Dessa människor borde låsas in föralltid för att skydda våra barn. Jag är så tacksam att ni finns och gör det staten inte bryr sig om att göra.
  Från en mamma som har tårar i ögonen och kollar på sin lilla son. Ska man våga släppa ut sitt barn i detta samhälle?

 6. Blääääääää! Den absolut värsta sorten är dem som ger sig på förskolebarn, missförstå mig inte jag tycker att alla övergrepp mot barn är vidriga, men små barn som kanske inte ens har ett språk att uttrycka sig med. Usch!! Fy!!

 7. Sänkt straffrabatt från ett jobb personen överhuvudtaget inte borde satt sin fot i?!

 8. Det är ett för lågt straff för denna vidriga typ, det verkar inte finnas någon ände på gäddor. Stenkula begriper inte varför det namnet klingar bekant, inget direkt vanligt efternamn.

 9. HUR kan ha få straff rabatt!? Och HUR kan det spela nån roll vilket jävla rum det skett i ?????? Man slutar ALDRIG att förvåna och förfasa sej över Sveriges otroliga lagstiftning. 🤬

 10. Det är sånt här som gör att inte fler killar söker sig till arbete med barn . Riktigt tråkigt när vi behöver fler män i barnomsorgen .
  Vi behöver både män och kvinnor i yrket .

  1. Håller med. Så sorgligt om detta misstänkliggör alla killar som vill jobba i barnomsorg. Superviktigt med bra mans-ideal bland yngre också. Hoppas alla förstår det och inte tror att alla män i skolan(eller för all del ungdomsidrott) är pedofiler

  2. Det hade varit roligt att jobba på förskola, jag hade nog trivts. 30 m från hemmet… Men just av den anledningen skulle jag aldrig söka mig dit. Vill inte utsätta mig för det.. Typ att nån nojjig förälder tittar på mig med misstänksamhet eller nåt, vilket jag också kan förstå med tanke på verkligheten. Vill liksom inte nån ska ens ha en sån tanke om mig. Synd, för barn går miste om bra pedagoger och förebilder pga. såna här äckel.

 11. Åter och igen.. Har en person misskött sitt arbete i den grad att han har utnyttjat de som han har till arbetsuppgift att ta hand om, så har han blivit av med sitt arbete pga av det skälet. Straffet är för de brott han har gjort sig skyldig till. Ingen rabatt bör ges för att han har utbildat sig till något han är direkt olämplig för. En direkt fara för barnen.

 12. Var med om nåt liknande då jag själv gick på dagis. En kille 20-30 år gammal skulle hjälpa mig efter toaletten och kom ihåg hur han själv drog ner sin gylf framför mig där jag satt på toaletten. Minns jag började skrika högt och det var förmodligen det som räddade mig. En kvinnlig kom in undrade vad som händer och han skrattade bara bort det hela. Har många gånger i mitt vuxna liv undrat, hur många gav han sig på där det blev fullbordade övergrepp? Är. Själv över 50 idag så förhoppningsvis ligger han i graven.

 13. Domstolen är nedhjälpare till hans brott som sänker en pedofils fängelsestraff.

  Bara i Sverige så får pedofiler straffrabatter.

 14. Jag försöker aldrig upprepa det som redan skrivits i kommentarerna men fy vad jag höll på att spy. Vecka efter vecka får vi bevis på att vårt samhälle är fullt med vidriga människor som inte tänker en enda sekund på vilket helvete de skapar för de mest oskyldiga av alla, barnen.
  Hur och när ska vi någonsin kunna få till en lagändring som ska en gång för alla stoppa de här pedofilerna?

  En fundering: Varför ska detta ens behöva diskuteras? Varför ska en sådan lagändring ens behövas? Fattar inte våra politiker bättre än så? Det ska bara göras å det kraftigaste. Gör det, politikerna! Ni kanske säkrar vinst i nästa val?

 15. Jag tycker man borde______upp individer som denna i _______i taket tills de_____. Alternativt utdela ________ för varje övergreppsbild de dragit i snorren till.

 16. Min dotter har blivit utsatt för sexuella övergrepp av en fritidspedagog. Två andra pedagoger tog honom på bar gärning med händerna innanför trosorna på ett annat barn. Min dotter vittnade, inte bara utifrån sin egen upplevelse utan för att hon även sett honom innanför trosorna på andra barn. Fritidspedagogen friades trots att två av hans kollegor vittnade mot honom. Jag undrar också ifall de som friar/fäller är pedofiler de också. I domen står det att det var mörkt och de ifrågasatte ifall vittnena sett rätt samt att vittnena hade svenska som andraspråk och oklart om de då kunde redogöra korrekt för händelsen. Hjärndött. Denna fritidspedagog arbetar inte längre på min dotters skola…men han är fri att söka arbete någon annanstans. Han är ju inte dömd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *