Hej!! Jag tänkte presentera mig! 🙂 Jag heter Nicole och jag är dumpens nya krönikör. Jag kommer att lyfta utsatta unga och barn med funktionsnedsättnings perspektiv. Då det är en osynliggjord grupp i samhället.

När jag var ett barn groomades jag av en äldre kille som sa att han var min pojkvän och min använde min CP-skada mot mig för att skapa trygghet och tillit hos mig och efter att jag var med om ett övergrepp i övre tonåren blev jag aldrig densamma och har sedan dess kämpat i motvind.

Nu vill jag göra mitt yngre jag och alla andra oskyddade barn med en funktionsnedsättning en tjänst – få dom att bli lyssnade på.

Jag hänger mest på Instagram under @Nickoshky. Mitt konto är privat nu efter lite drevande men skicka gärna en följarförfrågan om ni vill.

Jag har sysslat med funktionsrättsfrågor i snart 5 år under olika former bland annat föreläst och har en journalistisk bakgrund med mig 🙌🏻✨

Jag fattar att det har väckt reaktioner att jag har valt att börja jobba med Dumpen och det är beklagligt att några i min bekantskapskrets både på nätet och i vardagslivet har krympt på grund av detta.

Men jag har aldrig känt mig så hel och så stark i ett sammanhang förut.

Jag har varit med i diverse organisationer, några kyrkosamfund och intressegrupper men jag har aldrig känt att något jag har gjort har varit så betydelsefullt både för mig själv och för andra.

Oavsett vad man tycker om Dumpen är det sorgligt att debatten är större än utsatta barns trygghet.

Jag ska arbeta med funktionsnedsatta barn och ungdomars utsatthet för att det är en grupp som samhället har glömt att beskydda och lyssnas på.

Dumpen skulle inte finnas om vårt rättsystem fungerade som det skulle. Jag är så tacksam för värmen, samtalen och skratten jag har stött på.

Jag har inte valt en sida, jag har gått efter mitt hjärta tillsammans med andra människor som aktivt arbetar med att stärka barn och deras integritetet så att vi slipper laga trasiga vuxna.

Om man känner att det här strider mot vad man själv tycker och känner i sitt hjärta vill jag be om att man helt enkelt tar bort mig som vän eller avföljer mig. Jag har inget emot någon och jag respekterar allas olikheter.

Jag är stolt över att vara en del av Dumpen.se tillsammans med Sara Nilsson och Patrik Sjöberg och alla aktivister som sliter dag ut och dag in ❤️

Nicole Blomgren

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

SWISH 123 250 22 84

17 thoughts on “Dumpens nya krönikör gör nedslag

 1. kloka ord och vännerna som försvunnit för man tar barnens sida kanske inte är vänner man vill ha ! trevlig helg 🙂

 2. ”Oavsett vad man tycker om Dumpen är det sorgligt att debatten är större än utsatta barns trygghet”

  Exakt detta är fullständigt obegripligt. Total kortslutning.

 3. Dessa vänner som du nu inte har i ditt liv blir triggade av att du jobbat mot utnyttjande av barn. Säger väl mer om dem än dig. Att folk år 2023 tror att Dumpen är ”elaka mot oskyldiga män”.

 4. Menar du att dessa vänner du hade, sade upp kontakten med dig bara för att du började jobba med Dumpen? Det är ju helt sjukt i såna fall.

 5. Du har gjort ett bra och modigt val! Hurra till dig! Stå upp för dom svaga och de som inte kan försvara sig! Du har valt ljuset framför mörker! Varför vänder sig människor ifrån dig när du gör ett aktivt val, dom är osäkra och har mörker inom sig. Tyvärr är vårt samhälle väldigt väldigt ytligt och modiga människor kommer driva bort såna människor, dom klarar inte av djupare ämnen.
  Bra jobbat!

 6. Hejja dig! Respekt! Att folk i din närhet tar avstånd är fullständigt obegripligt och dessutom obehagligt. Jag har följt Dumpen länge nu. För ett tag sedan dök en bekant till mig och min man upp i fiskeflödet. Vi kommer aldrig att ha något mer med honom att göra. Och vi skickar våra tankar och medlidande till dessa grisars offer.

 7. Välkommen Nicole! Roligt att du valt att arbeta för Dumpen och tycker att du fattat ett mycket bra beslut. Dina f.d. vänner kommer förhoppningsvis syvende och sist förstå vad Dumpen står för och vilket enormt jobb de gör. /Kram

 8. Hur kan ens vänner ta avstånd för en bra sak som denna? Det säger ju mycket om dessa och vad dom står!
  Fruktansvärt och tragiskt. Men där rensade du bort några oäkta såkallade vänner.
  Lycka till och bra gjort av dej

 9. Vad bra att detta perspektiv också lyfts. Det är den helt klart svagaste gruppen i samhället som också är totalt utlämnade till andra. De har inget val annat än att följa de personer som de tilldelats. Kommer en person med vidriga intentioner in i ett sådant sammanhang är det nära på omöjligt att komma på dem. Med den vetskapen söker sig också många farliga människor till detta yrke, som annars genomsyras av otroligt bra människor. Det är en tragisk paradox.

  Många med funktionsnedsättningar kan varken förstå eller förklara vad som skett. Det är föräldrars värsta mardröm att behöva lämna bort sina barn den dagen de inte längre själva kan mäkta med uppgiften. Fullkomlig videoövervakning skulle jag önska var tillgänglig i alla lägen.

 10. Du behövs!
  Har själv en dotter med Autism som blev utsatt av sin pappa.
  Men polisen ville inte förhöra henne då hon inte ansågs kapabel nog pga sitt handikapp.
  Ingen tog någonsin henne ordentligt på alvar pga hennes diagnos.

 11. Fantastiskt Nicole! Jag kommer läsa dina krönikor.
  Jag har funderat varför Dumpen är kontroversiellt och väcker beskyddar instinkter hos vissa för pedofilerna. Tycker att i Sverige tycker man synd om förövare och kriminella. På så sätt är man med och skapar ett farligt samhälle. Barn och gamla ska samhället skydda.
  Det är patetiskt när en brottsling som blir avslöjad börjar tycka synd om sig själv. De har gjort val som förstör barns liv och barn som behöver fina kärleksfulla och pålitliga vuxna.

  Att göra såhär mot barn är oförlåtligt. Hur kan de ens vara sexuellt intresserade av ett barn som inte ens har kommit in i puberteten.

  Eller av tonåringar som behöver utveckla en sund sexualitet och allt är nytt för dem och de behöver trygga vuxna förebilder.

  Obegripligt. Men det måste vara 0 tolerans!

  Bra att du står upp för funktionshindrade. En sårbar grupp! Tänker på en tjej, tror hon var 17 år , som blev våldtagen i färdtjänst bilen. Så fruktansvärt! Vad är det för människor som kan göra så??.

  Blev lång5 men nu har jag sagt mitt 😊❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE NYHETER

sv Swedish
X