Hej!! Jag tänkte presentera mig! 🙂 Jag heter Nicole och jag är dumpens nya krönikör. Jag kommer att lyfta utsatta unga och barn med funktionsnedsättnings perspektiv. Då det är en osynliggjord grupp i samhället.

När jag var ett barn groomades jag av en äldre kille som sa att han var min pojkvän och min använde min CP-skada mot mig för att skapa trygghet och tillit hos mig och efter att jag var med om ett övergrepp i övre tonåren blev jag aldrig densamma och har sedan dess kämpat i motvind.

Nu vill jag göra mitt yngre jag och alla andra oskyddade barn med en funktionsnedsättning en tjänst – få dom att bli lyssnade på.

Jag hänger mest på Instagram under @Nickoshky. Mitt konto är privat nu efter lite drevande men skicka gärna en följarförfrågan om ni vill.

Jag har sysslat med funktionsrättsfrågor i snart 5 år under olika former bland annat föreläst och har en journalistisk bakgrund med mig 🙌🏻✨

Jag fattar att det har väckt reaktioner att jag har valt att börja jobba med Dumpen och det är beklagligt att några i min bekantskapskrets både på nätet och i vardagslivet har krympt på grund av detta.

Men jag har aldrig känt mig så hel och så stark i ett sammanhang förut.

Jag har varit med i diverse organisationer, några kyrkosamfund och intressegrupper men jag har aldrig känt att något jag har gjort har varit så betydelsefullt både för mig själv och för andra.

Oavsett vad man tycker om Dumpen är det sorgligt att debatten är större än utsatta barns trygghet.

Jag ska arbeta med funktionsnedsatta barn och ungdomars utsatthet för att det är en grupp som samhället har glömt att beskydda och lyssnas på.

Dumpen skulle inte finnas om vårt rättsystem fungerade som det skulle. Jag är så tacksam för värmen, samtalen och skratten jag har stött på.

Jag har inte valt en sida, jag har gått efter mitt hjärta tillsammans med andra människor som aktivt arbetar med att stärka barn och deras integritetet så att vi slipper laga trasiga vuxna.

Om man känner att det här strider mot vad man själv tycker och känner i sitt hjärta vill jag be om att man helt enkelt tar bort mig som vän eller avföljer mig. Jag har inget emot någon och jag respekterar allas olikheter.

Jag är stolt över att vara en del av Dumpen.se tillsammans med Sara Nilsson och Patrik Sjöberg och alla aktivister som sliter dag ut och dag in ❤️

Nicole Blomgren

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

SWISH 123 250 22 84

32 thoughts on “Dumpens nya krönikör gör nedslag

 1. kloka ord och vännerna som försvunnit för man tar barnens sida kanske inte är vänner man vill ha ! trevlig helg 🙂

 2. Det gör du rätt i och de som inte vill vara din vän kan du vara utan.

 3. ”Oavsett vad man tycker om Dumpen är det sorgligt att debatten är större än utsatta barns trygghet”

  Exakt detta är fullständigt obegripligt. Total kortslutning.

 4. Dessa vänner som du nu inte har i ditt liv blir triggade av att du jobbat mot utnyttjande av barn. Säger väl mer om dem än dig. Att folk år 2023 tror att Dumpen är ”elaka mot oskyldiga män”.

 5. Menar du att dessa vänner du hade, sade upp kontakten med dig bara för att du började jobba med Dumpen? Det är ju helt sjukt i såna fall.

 6. Du har gjort ett bra och modigt val! Hurra till dig! Stå upp för dom svaga och de som inte kan försvara sig! Du har valt ljuset framför mörker! Varför vänder sig människor ifrån dig när du gör ett aktivt val, dom är osäkra och har mörker inom sig. Tyvärr är vårt samhälle väldigt väldigt ytligt och modiga människor kommer driva bort såna människor, dom klarar inte av djupare ämnen.
  Bra jobbat!

 7. Hejja dig! Respekt! Att folk i din närhet tar avstånd är fullständigt obegripligt och dessutom obehagligt. Jag har följt Dumpen länge nu. För ett tag sedan dök en bekant till mig och min man upp i fiskeflödet. Vi kommer aldrig att ha något mer med honom att göra. Och vi skickar våra tankar och medlidande till dessa grisars offer.

 8. Välkommen Nicole! Roligt att du valt att arbeta för Dumpen och tycker att du fattat ett mycket bra beslut. Dina f.d. vänner kommer förhoppningsvis syvende och sist förstå vad Dumpen står för och vilket enormt jobb de gör. /Kram

 9. Hur kan ens vänner ta avstånd för en bra sak som denna? Det säger ju mycket om dessa och vad dom står!
  Fruktansvärt och tragiskt. Men där rensade du bort några oäkta såkallade vänner.
  Lycka till och bra gjort av dej

 10. Vad bra att detta perspektiv också lyfts. Det är den helt klart svagaste gruppen i samhället som också är totalt utlämnade till andra. De har inget val annat än att följa de personer som de tilldelats. Kommer en person med vidriga intentioner in i ett sådant sammanhang är det nära på omöjligt att komma på dem. Med den vetskapen söker sig också många farliga människor till detta yrke, som annars genomsyras av otroligt bra människor. Det är en tragisk paradox.

  Många med funktionsnedsättningar kan varken förstå eller förklara vad som skett. Det är föräldrars värsta mardröm att behöva lämna bort sina barn den dagen de inte längre själva kan mäkta med uppgiften. Fullkomlig videoövervakning skulle jag önska var tillgänglig i alla lägen.

 11. Dom som försvinner var i min mening aldrig värda en plats i ditt liv, hejja dig🙌💪❤️❤️

 12. Du behövs!
  Har själv en dotter med Autism som blev utsatt av sin pappa.
  Men polisen ville inte förhöra henne då hon inte ansågs kapabel nog pga sitt handikapp.
  Ingen tog någonsin henne ordentligt på alvar pga hennes diagnos.

 13. Fantastiskt Nicole! Jag kommer läsa dina krönikor.
  Jag har funderat varför Dumpen är kontroversiellt och väcker beskyddar instinkter hos vissa för pedofilerna. Tycker att i Sverige tycker man synd om förövare och kriminella. På så sätt är man med och skapar ett farligt samhälle. Barn och gamla ska samhället skydda.
  Det är patetiskt när en brottsling som blir avslöjad börjar tycka synd om sig själv. De har gjort val som förstör barns liv och barn som behöver fina kärleksfulla och pålitliga vuxna.

  Att göra såhär mot barn är oförlåtligt. Hur kan de ens vara sexuellt intresserade av ett barn som inte ens har kommit in i puberteten.

  Eller av tonåringar som behöver utveckla en sund sexualitet och allt är nytt för dem och de behöver trygga vuxna förebilder.

  Obegripligt. Men det måste vara 0 tolerans!

  Bra att du står upp för funktionshindrade. En sårbar grupp! Tänker på en tjej, tror hon var 17 år , som blev våldtagen i färdtjänst bilen. Så fruktansvärt! Vad är det för människor som kan göra så??.

  Blev lång5 men nu har jag sagt mitt 😊❤️

 14. Jag är man och har själv blivit drogad och våldtagen och det är så vidrigt att man försöker bara glömma. Jag har aldrig pratat om det med någon. Blev våldtagen i fyrtioårsåldern.

  Den skyldige fick troligtvis ett extremt hårt straff dödsstraff/livstid (hände utomlands). Jag anmälde.

  Jag känner inget hat, bara tomhet.

  1. Tack för du berättade!💜 Din berättelse är viktig för särskilt andra pojkar/män som råkat illa ut men DU som person är ännu viktigare! Genom att du berättade här är jag säker att du gjort skillnad för någon annan!

   Jag vet 2 män i min omgivning som blivit våldtagna. Jag är säker på att det är fler men tyvärr är det inte lika självklart att män berättar om sexuella övergrepp eller om de blir fysiskt/psykiskt misshandlade av den de lever med. Tack och lov går utvecklingen framåt så synen på övergrepp av olika former lyfts och man pratar mer öppet om att även kvinnor kan misshandla män och att män kan våldtas av en annan man. Att du skrev här blir en viktig del i denna positiva utveckling. TACK!🙏🏻👍🏻💙

   Den ena mannen som jag känner våldtogs upprepade gånger när han var ett litet barn av familjens barnflicka. Pågick under många år blev så traumatiserad att han kan inte ha några kärleksrelationer alls och valt jobba natt i ett yrke där han nästan inte träffar några människor + han bor på landsbygden.

   Den andra killen är rullstolsburen efter en olycka där han blev förlamad från nacken och nedåt. Han var ca 35-40 år när han misshandlades och våldtogs av chauffören när han åkte färdtjänst. Samma chaufför gjorde det 2 ggr och sökte upp honom i hemmet och hotade att ett kriminellt nätverk som härjade i Göteborg för ca 15 år sedan skulle komma och ta honom. Min vän är nu så skräckslagen av våldtäkterna att han aldrig är ensam eller åker färdtjänst mer. Tur i oturen hade han möjlighet att ta lån och köpt en handikapsanpassad bil. Men det är förjävligt att det skall behövas.

   Tack än en gång för Du skrev här. Glöm aldrig bort att Du är oersättlig och Du oerhört värdwfull.💚🙂

 15. Idag råkade jag ut för en 26 åring som la till min 14-åriga dotter, jag la till honom också han skrev direkt o frågade hur gammal, 14 sa ja då ville han ha bild, då skickade jag på mig o skrev att han lagt till min dotter och att han skulle söka hjälp… 🤷🏼‍♀️😩

 16. Hej Nicole!
  Du är ett stort föredömme som inspirerar!
  Stark som går din egen väg och väljer kämpa för dem med funktionsnedsättning i vårt samhälle som så ofta inte får komma till tals och alltför sällan få göra sin röst hörd i diskussioner.
  Gör din grej och låt ingen få stå ivägen för vad du tror på och kämpar för.
  Vissa vänner sorterar bort sig själva, låt dem. För riktiga vänner respekterar varandras val, olika åsikter och kan skilja på sak och person.
  Människor kan bara möta dig och förstå på den nivån som de är på själva, trisst visst. Men låt de vara ok om de väljer att inte supporta dina val.
  De vet bara inte bättre… Och man ska inte sänka sig till små människors nivå utan dem får höja sig till din nivå om de vill va med i matchen.
  Tack för att du engagerar dig, du behövs!
  Hoppas att så många fula fiskar som möjligt dras upp ur sitt träsk med Dumpen.
  Denna världen är så mycket vackrare utan dessa sjuka människor i den.
  ❤️ DUMPEN

 17. Tack Nicole för att du valt att jobba för ALLA som har någon form av funktionsnedsättning.🙏🏻💕 Ditt jobb betyder massvis och särskilt för den målgruppen. Glöm dock aldrig vara rädd om dig och din egen hälsa. Jag beundrar er som orkar jobba med Dumpen❤️
  Jag har i mitt yrke fått vet att tyvärr är det väldigt vanligt att de med funktionsnedsättning blir utsatta för bla sexuella övergrepp men tyvärr också andra brott som tex misshandel, bedrägeri, de utnyttjas att göra brott (gömma narkotika och vapen hemma) stå vakt om polis/väktare kommer osv.😡💔

  🔴⚠️TRIGGERVARNING PÅ TEXTEN NEDANFÖR PUNKTERNA⚠️🔴
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Innan jag blev sjuk och gravt funktionsnedsatt jobbade jag på olika LSS boenden. ALLA tjejer på ett av boendena hade blivit sexuellt utnyttjade av det dom trodde var sina pojkvänner. Dessa pojkvänner var odjur mellan 55-65 år som var gifta och hade egna barn.😡 ”Mina brukare” var inte ens ”byxmyndiga” och på detta boende hade samtliga downs syndrom. De är oftast väldigt levnadsglada och tror gott om alla men de blev såklart ledsna att deras ”pojkvänner” slutade höra av sig.
  Det gör mig arg, äcklad och ledsen att de blivit våldtagna av ”sina pojkvänner” Det är tyvärr väldigt, väldigt vanligt att människor med funktionsnedsättningar utsätts för sexuella övergrepp.
  Tur i oturen förstod inte ”mina underbara brukare” att de våldtagits men vi har i lugn och ro pratat med de enskilt och i grupp på ett positivt sett om kärlek och sex men självklart även pratat om tex. att det finns människor som låtsas vara pojkvän/flickvän. Svaret man får när man pratar om det är att de inte förstår att man låtsas vara pojkvän/flickvän för man får ju inte ljuga för någon för det har deras mamma sagt.

  Tack vare att ha jobbat på LSS boende så känner jag mig oerhört lyckligt lottad som fått förmånen att vara en del av dessa fantastiska tjejer och killars vardag. Var och en av de har berikat mitt liv! Dom är bla. kloka, kärleksfulla, har humor och vet vad som är viktigast i livet dvs vara snälla mot varandra.🥰

  Jag har drabbats hårt av sexuella övergrepp när jag var ett litet barn.💔 Jag mår så oerhört dåligt av de våldtäkter som jag utsattes för och pga det som ”mina” pedofiler (den ena sadist) gjorde så har jag gått sönder både mentalt och fysiskt.😭Skadorna i underliv och tarm har läkt fel och såren i själen läker ALDRIG!!! Jag är enormt traumatiserad än idag fast jag är medelålders men jag kämpar en stund i taget.

  Dumpen behövs tyvärr pga att politiker, polisen, andra myndigheter, skolan och många vuxna sviker. Vissa vill inte ens höra talas om att övergrepp på barn förekommer mer än vi tror. Jag har blivit uppmanad av ”vänner” att hålla tyst när jag berättat och de säger att jag gör så hen mår dåligt. Så jag har tystnat för jag vill inte vara till besvär och få någon att må dåligt!

 18. Bra Nicole att du lyfter fram det med olika funktionshinder.
  Tänkte oxå på det att det finns döva som blir offer för dessa hemska personer. Så det är bra att du tar upp detta. Kämpa på! Vi tror på er alla!

 19. Nicole,
  Energitjuvar är ändå inga vänner.
  Fint skrivet av dig.
  Ser fram mot många många krönikor med din signatur.

  Ha en härlig helg

 20. Bra Nicole. Jag jobbar mycket för att förbättra situationen för NPF-barn. Dom är alldeles ofta för ensamma utan vänner eller ett fåtal vänner. Dom blir lätt offer för gäddorna. Jag har sett det flera ggr. Det är på nätet många har sitt sociala liv. Du behövs.

 21. Så bra och viktigt Nicole du behövs för npf barn. Har en syster som var drabbad och utsatt i tonåren och jag vet inte hur det är idag eftersom när jag och min sambo tog hem hon till oss och det började att ordna upp sig med kontakter med psykiatrin och andra myndigheter så helt plötsligt så ville hon inte ha med oss att göra utan gick tillbaka till vår mamma som bodde med 2 av sina bröder som har utsatt både mig och henne + fler syskon för sexuella övergrepp.
  Vi gjorde allt men vi förlorade henne, jag själv har kämpat med mina övergrepp som jag blev utsatt för från 4-21 års ålder och jag var så deprimerad så jag orkade inte att strida för henne också😔

  Jag började att prata öppet för 10 år sedan om vad som hänt och idag föreläser jag genom Hjärnkoll Jämtland.
  Det här gjort att jag har mist många vänner, jag bodde i ett litet samhälle förut och var I ett stort umgänge, vi hade mycket aktiviteter och en del fester och firade högtidsdagar tillsammans.
  Jag flyttade för nu 20 år sedan till ett samhälle som är 3 mil ifrån.
  På dessa 20 år har ingen ifrån där jag bodde förut varit och hälsat på mig. Och nät jag vart till dom så var det inga bra besök.

  Idag har jag 3 riktiga vänner som står i vått och torrt.
  Hellre få sanna vänner än många falska.

 22. Jag kan bara instämma med alla andra som skrivit tidigare.
  DU är helt Fantastisk som tar dig an den här uppgiften och du kommer att få många andra mycket bättre vänner än de som du har mist, dom är inte värda att ha dig som vän.
  Jag ser fram emot att få läsa det du skriver.
  Lycka till och lyssna till ditt ❤️

 23. Ni gör alla ett fantastiskt jobb, Nicole även om du tappat några ”vänner” kommer du få många många fler riktiga vänner i livet. Lycka till med dumpen och livet i stort :).

 24. Bra att du blir en röst för dessa barn och ungdomar! Att det finns vuxna som utnyttjar barn sexuellt är fruktansvärt, de skadas för livet! att du blev av med nåra ”vänner” gör en betänksam varför skulle de inte stödja att du står upp för barn och ungdomar som riskerar att utnyttjas sexuellt?? ja det var nog ingen förlust skulle jag säga, men det är klart att det kanske inte känns kul att det blev så, då du trodde att det var äkta vänner….

 25. Jag kan inte mer än hålla med alla kloka människor som redan gjort inlägg här. Dumpen behövs. Så sorgligt!

 26. Tänk va naiv man ha varit, när jag för fösta gången hörde om dumpen skulle ut och

  Tänk va naiv man är när jag hörde att dumpen skulle ut och försöka avslöja pedofiler. Det är inte USA vi bor i det är ju Sverige vi bor i en och annan får dom kanske tag i . Och nu är dumpen uppe i 380 st kan inte förstå. en pedofil har man en bild av en gammal gubbe som smyger runt i klädd i en överrock och bjuder små flickor på kola och försöka locka med dom. men när internet kom så behövdes det inga kolor längre.

  jaga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X