Sponsorer

Öppnar mailboxen och läser.

Ni borde…
och sedan kommer hela långa listen på hur vi borde arbeta och vad vi borde engagera oss i.

Uppmaningarna rör allt från pedofilnätverk i USA till insamling rörande människors el.
Detta kommer dock inte att ske just nu.
Vi har budgeterat vår tid till att skapa uppmärksamhet kring sexuella övergrepp på barn, lobba för en proaktiv lagstiftning till skydd för dessa samt tillse att de som inte kunnat få traumabehandling på annan väg kan få det finansierat av våra medlemmar.

Tänker tillbaka på när vi registrerade domännamnet Dumpen.se. Sidan var helt tom och vi hade noll besökare. Idag har vi publicerat över 1000 artiklar och ligger på mellan 1-2 miljoner besök i månaden.

Ingenting kommer gratis.
Att bygga upp sidan har tagit varje liten minut av vår vakna tid. Men vi trodde verkligen på idén om att skapa en faktabaserad nyhetssajt rörande sexuella övergrepp och situationen för våra barn.

För att hålla sidan faktabaserad publicerar vi som regel förstahandsinformation. Det vill säga information från landets tingsrätter eller information som vi själva tar fram.

Vi publicerar alltså inte material där man enbart hämtar informationen från ”en anonym källa”.

De tips som vi får in följer vi själva upp för att se om vi kan ta fram material som enligt oss är publiceringsbart.
Det räcker inte med att man skriver:
”Ni borde lägga upp min kompis pappa på sidan”
För att vi ska publicera så behöver han antingen vara dömd för sexualbrottmot barn, eller så ska vi själva ha varit i kontakt med kompisens pappa som visat ett sexuellt intresse för våra virtuella barn.

Inte heller arbetar vi med proxy-publicering.
Alltså räcker det inte med att vi läst på en annan sida att det ligger till på ett visst sätt för att vi sedan ska publicera informationen som fakta.

Den statistik som vi publicerar kommer från Allmänna barnahus, BRÅ, Polisen eller andra tillförlitliga källor.

Med all respekt för misstankar om pedofiler, så är det för vår del av största vikt att det som vi publicerar verkligen är faktagranskat och faktabaserat.
Annars kommer vi att tappa trovärdighet.

Men känner man att man vill engagera sig i saker som vi inte tar upp, så är det en fördel om man faktiskt tar tag i saken.

Det kostar inte många kronor att registrera ett domännamn. Det är inte svårt att sätta sig in I tex WordPress. Man lär sig med tiden och märker att man är på rätt väg när DDoS attackerna börjar om man arbetar mot övergrepp.

Om man verkligen vill, och är beredd på att lägga väldigt mycket tid, så kan man skapa uppmärksamhet för saker som man brinner för.
Väljer man istället att skälla för att andra borde engagera sig i ens egna hjärtefrågor, så kommer man ingenstans.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA SWISH 123 250 22 84

6 thoughts on “Ni borde…

 1. Jag är imponerad över ert seriösa förhållningssätt till ert arbete med Dumpen. Var tveksam i början men efter att ha följt er så har mina tveksamheter bytts till respekt. Ni räddar så många presumtiva offer och ger upprättelse till de drabbade barnen.Skammnen hamnar där den hör hemma och så länge lagstiftningen inte visar sitt stöd för barnen så är det arbete livsviktigt.
  Att sen gäddkonfrontstionen med Coach-Janne är det mest tragikomiska jag sett är en bonus.

 2. Ni är fantastiska. Undrar vad den människan själv gör? Är det inte viktigare att skydda våra barn från våldtäkter och men för livet, än att demonstrera mot höga elpriser?
  Då kan ju den människan protestera mot elpriser och så kan ni fortsätta ert fantastiska och oerhört viktiga arbete.

 3. Det är rätt.
  Ni drar redan ett stort lass som det är och ni gör det med den äran om än det säkert är utmattande för både kropp och sinne. Att se vad som pågår och vilka extremt farliga personer som går lösa måste vara extremt betungande och inte minst frustrerande.

  Jag skrev själv ett meddelande av typen ”Ni borde…” för några dagar sedan, men kommentaren kom inte med, förmodligen pga att jag nämnde namnet på ett företag och det förstår jag. Ni har dessutom som sagt fullt upp som det är.

  //Här väljer jag att radera resten av texten, eftersom den innehåller ungefär samma innehåll som vi valt att inte publicera tidigare. Som Sara skriver i artikeln: det är fritt fram för alla som önskar att starta en egen webbsida och driva frågor som ligger en varmt om hjärtat. Vi på Dumpen fokuserar enbart på att skapa uppmärksamhet kring sexuella övergrepp på barn, lobba för en proaktiv lagstiftning till skydd för dessa samt tillse att de som inte kunnat få traumabehandling på annan väg kan få det finansierat av våra medlemmar. Ingenting annat, vilket den raderade delen av texten föreslog att vi skulle göra. Ha en fin dag hälsar Katta Admin

 4. Om man är emot skyhöga skatter på el kan man starta en el-blogg, eller vad vet jag. Ser inte riktigt kopplingen till övergrepp på ungar.

  Vad ni däremot borde göra är att…

  //Här väljer jag att radera resten av texten, eftersom den innehåller exakt det vi varit tydliga med att vi inte vill ha, dvs förslag om saker vi borde jobba med. Som Sara skriver i artikeln: det är fritt fram för alla som önskar att starta en egen webbsida och driva frågor som ligger en varmt om hjärtat. Vi på Dumpen fokuserar enbart på att skapa uppmärksamhet kring sexuella övergrepp på barn, lobba för en proaktiv lagstiftning till skydd för dessa samt tillse att de som inte kunnat få traumabehandling på annan väg kan få det finansierat av våra medlemmar. Ingenting annat, vilket den raderade delen av texten föreslog att vi skulle göra. Ha en fin dag hälsar Katta Admin

 5. Personer som gör absolut minst har ofta en tendens att sitta med flest pekpinnar åt personer som faktiskt gör något. Måste vara någon form av mental kompensation för att övertyga sig själva om att de minsann också engagerar sig.

  Ni gör ett grymt bra jobb och ni vet garanterat bäst själva hur det ska utföras.

 6. ” – Men hallå, det händer hemska saker, kan inte nån göra nåt!!! Hallå! Någon!”
  Ja det är märkligt med dessa ”goda” personer som hojtar om att Nån borde göra Nåt och det ska ske Nu!
  Gå ut själv ikväll och se om du hittar nån att hjälpa… Det gör jag, och får träff nästan varje gång. Okej alla kan inte våga gå ut på natten i en storstad, men som det heter – alla kan göra Nåt. Börja där, alla goda högljudda varslande viljor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *