I debatten rörande barns sexualitet med snippor och snoppar och allt vad det innebär så är det av största vikt att hålla i bakhuvudet att ämnet historiskt tenderat att dra till sig människor som inte haft barnens bästa i fokus.
Nedan följer ett par historiska exempel på individer med tvivelaktiga metoder och intressen som tveklöst gjort avtryck på samhället så som det ser ut idag. 

ALFRED KINSEY 

1948 släppte Dr Albert Kinsey boken ”Sexual behaviour in the Human male”. Alfred Kinseys böcker och forskning ligger till grund för en stor del av vår västerländska syn på sexualitet.

Dr Kinsey

Kapitel fem i boken avhandlar ämnet barns sexualitet. Under många år trodde man att Kinseys slutledning baserats på fakta framtaget genom vetenskapliga studier.

Rapporten gör anspråk på att beskriva sexualiteten under uppväxtåren men är i själva verket en ingående observation av sexuella övergrepp på en stor mängd barn.

En irritabel baby lugnar sig under den inledande sexuella retningen, avleds från annan aktivitet, gör rytmiska bäckenrörelser, spänner sig då klimax nalkas, får muskelryckningar ofta med häftiga ben- och armrörelser, gråter ibland vid själva klimax.” S. 207 

50 år efter rapporten såg dagens ljus kröp den mörka sanningen fram. Kinsey hade dragit slutsatser rörande barns sexualitet baserat på dagboksanteckningar från en pedofil och sedan presenterat slutsatserna som om de vore framtagna med vetenskapliga metoder.

Pedofilen bakom övergreppen hette Rex King och han hade förgripit sig på ett mycket stort antal barn. Redan tidigt bad Kinseys mentor Rex att föra dagbok och mäta övergreppen med såväl stoppur som måttband.

Rex King

Under studierna till boken ”Sexual behaviour in the Human male” kontaktade Kinsey pedofilen för att få tillgång till materialet. Rex hade grävt ner dagböckerna i marken men valde att gräva upp dem för att hjälpa Kinsey.

Med stöd av de observationer som Rex King gjort i sin dagbok när han förgrep sig på mängder med barn skapades kapitel fem i boken som förändrat många människors syn på sexualitet.

Observera sista raden. 24h övergrepp

Siffrorna i boken redovisades i boken som om de vore framtagna med vetenskapliga metoder.

Washington post om avslöjandet

Länk till Washington Posts artikel rörande avslöjandet från 1995:

https://www.washingtonpost.com/archive/lifestyle/1995/12/08/kinsey-report-fast-and-loose/b058e754-34c5-4c62-87fb-7ee1cd42d625/

Richard Gardner

Richard Gardner föddes 1931 och var 18 år gammal när första Kinsey rapporten såg dagens ljus. Sprängkraften i Kinseys rapport var total och hade vänt synen på vilken vi betraktar sexualitet upp och ner.

När Gardner utbildade sig till barnpsykolog så torde en stor del av Kinseys så kallade studie av barns sexualitet färgat sättet på vilket Gardner betraktade ämnet.

Gardner

Senare under yrkeslivet grundade Gardner PAS-teorin. Inte baserad på studier. Enbart personligt tyckande. PAS-teorin lever än idag kvar. När barn berättar om övergrepp från ena föräldern så vänds detta inte sällan till nackdel mot den förälder som försöker skydda barnet från övergrepp.

Detta är alltså resultatet av Dr Richard Gardners teorier. Genom åren kom han att skriva många böcker i ämnet.

Han har aldrig aktivt tagit ställning mot pedofili. Tvärtom så trodde han att alla människor hade en pedofil inom sig. Han har dessutom uttryckt att det som barnet tar skada av vid sexuell kontakt med vuxna inte är övergreppet. Istället är det omgivningens reaktioner som fyller barnet med skam.

Citat Richard Gardner

Mer information och citat rörande Dr Gardners arbete: http://mmstudies.com/mammamanualen/gardner/

LARS ULLERSTAM 

Den svenske läkaren Lars Ullerstam stod bakom Gardner i hans åsikter om orsakerna till skador efter övergrepp.

Lars föddes 1934 och studerade till läkare. Han delade Gardners syn om att det som skadar barn inte är övergreppet. Istället skadas barnet av omgivningens fördömande syn på det som inträffat. Han menade att det som barnen kunde bli traumatiserade av inte handlade om de ”sexuella lekarna” utan om ”moderns bigotta och hysteriska reaktion”

”Enligt min erfarenhet blir sexuella lekar mellan föräldrar och barn (i småbarnsåldern) allt vanligare hos unga barnfamiljer. I varje fall förekommer sådant hos de flesta av mina vänner. Dessa lekar har alla möjliga smeknamn (”tunnelleken”), och jag kan inte förstå annat än att detta är ett sunt och lyckligt förhållande.”

Ullerstam var på intet sätt extrem för sin tid. Han hade kontor på Sveriges television och hans bok ”De erotiska minoriteterna” fick mycket bra recensioner i Stockholmstidningen den 10/9 1964.

Dr Lars Ullerstams bok var en odyssé i olika sexuella störningar där Ullerstam tydligt uttrycker sorg över att samhället så som det ser ut idag inte kan tillgodose tillfredsställelse för alla.

Kapitlet om incest, inavel och pedofili är hårresande.

Från De erotiska minoriteterna

”Många pedofiler är ytterst saktmodiga och fridsamma människor, som är oförmögna att ens göra en fluga för när. Det uppstår ofta ett innerligt förhållande med upprepade sexuella kontakter. Barnet får slickepinnar och en kroppslig ömhet som det gått miste om hemma”

Boken finns att läsa i sin helhet här: https://www.pedofili.eu/Arkiv/De%20erotiska%20minoriteterna.htm

 

PELLE, TORE, KJELL, STIG-ÅKE & SEPPO 

Klipp med Pelle, Tore, Stig-Åke, Kjell och Seppo rörande deras syn på barns sexualitet: https://rumble.com/embed/v2iq33e/?pub=10iprr
Från Pål Hollenders dokumentär om Pelle Polis
PER TORE EDLER 
Tore var ännu en man från det gamla gardet. Han arbetade som lärare i matematik och sexualkunskap. På 1970 talet grundade han pedofila arbetsgruppen (PAG) inom Stockholmsavdelningen för RFSL. I samband med att PAG lades ner (till namnet) i början av 1980 talet agerade Edler under eget namn och förespråkade pedofili men var även en del av RFSLs lärargrupp. Senaste gången Edler tog del i debatten var 1989 när han och RFSL var för sig motsatte sig en höjning av straffsatserna för sexualbrott mot barn.

Edler i intervju med Pål Hollender från dokumentären Pelle polis

STIG-ÅKE PETERSSON 

Stig-Åke Petersson var medlem i Socialpolitiska arbetsgruppen och RFSL. Förbundet och arbetsgruppen fick material från Pedofila arbetsgruppen och Edler som användes i offentliga yttranden. I ett yttrande från RFSL till Justitiedepartementet skriver han:

”Vem är förbrytaren? Pedofilen som skänker ömhet och kärlek och främjar naturlig sexual och personlighetsutveckling eller så kallade normala människor som orsakar förvirring och med tabuterror hindrar den naturliga könsutvecklingen. Ingen vet något om pedofilen men alla är eniga om att han måste bekämpas. Brist på kunskap och föreställningar hos folket leder till förföljelser.”

Stig-Åke har spenderat många år som såväl förbundsordförande som förbundssekreterare i RFSL.

KJELL RINDAR 

Gymnasieläraren Kjell Rindar talar för sig själv i videon nedan där han berättar om alla positiva konsekvenser som sexuella kontakter mellan vuxna och unga killar för med sig. Kjell Rindar var förbundsordförande i RFSL under många år.

SEPPO LEHTIKANGAS 

Även Seppo var organiserad med herrarna ovan. Han ansåg att barnen hade rätt till sin sexualitet och att motsatsen bara är en häxjakt som tyder på vuxnas dåliga samvete. I videon nedan erkänner han att han haft olagliga relationer med barn men verkade inte tycka att det är någonting anmärkningsvärt med den saken.

Länk till hela Pål Hollenders film om Pelle polis.

Ser man tillbaka på historien så har resultatet av vuxna som vill främja barnens sexualitet inte gagnat barn. Massor med utsatta har inte fel – inte ens om en läkare säger det. Det finns alltså all orsak att vara på sin vakt mot människor som relativiserar övergrepp mot barn.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

Swish 123 250 22 84

12 thoughts on “Fel personer bland barn blir fel

 1. Detta är hårresande läsning! Så bra att det tas upp här för det är precis som om delar av samhället har sopat undan detta och lagt det i en mycket mörk kammare. Hade ingen aning om detta. Blir beklämd och sorgsen till mods. Hur är det ens möjligt att det funnits åsikter som dessa, dessutom legala??! Herreguuud.

 2. Psykiater Lars Ullerstam sa att sexuella lekar förekom i de flesta av hans vänners familjer. Hur var det i din egna familj Lars då du ansåg att det främjade lyckliga och sunda förhållanden?
  Skrämmande att en psykiater har en sådan inställning och övertygelse som träffar sårbara människor i sitt yrke.

  1. Hur kan man allvarligt talat tro det främjar något positivt ?? Det är ett otroligt övergrepp att ens föräldrar rör en. Och det är det oavsett vilken vuxen som gör det men ens föräldrar som ska vara hela ens säkerhet det är så sjukt att det inte finns, blir så arg.

   Jag hade min första sexulla upplevelse som typ 15 och. Redan då kände jag mig lite för liten och mådde dåligt ganska länge efter upplevelsen var med en ung vuxen man så var inte ”olagligt” men sex är kanske trevligt för den vuxna mannen inte för barnet. Usch vad arg man blir 😡

 3. Usch mådde illa efter att ha sett den här bisarra dokumentären !
  Ju längre man tittar desto sjukare blir det..

 4. Vedervärdigt vidrigt. Stig- Åke Pettersson har hyllats i QX – tidningen som homovärldens moder Teresa, en pedofilförespråkare! Inte helt ovanligt att såna människor har en dold agenda bakom godhetsmanteln. En individ som kämpar för homosexuellas rättigheter samtidigt som han propagerar för sexuella övergrepp på barn. De här människorna har fått hållas i RFSL i kampen för homosexuella samtidigt som de har varit ute i helt andra ärenden, att rättfärdiga pedofili. Dags för RFSL att rensa i de egna leden!

 5. Kunde inte läsa hela , alldeles för magstark och jag som själv blivit utsatt som 3 åring i många många år blev detta för nära.fyfan säger jag bara! Hur kan sånt här pågå hur kan man inte ha en naturlig spärr i sig?!

  För mig sluta de i missbruk i 15 år som jag kämpar med än, fick barn själv vid 21 års åldern och min lilla fli las barnskrik utlöste ett trauma i mig jag inte trodde fanns, min kropp skrek inombord så hela kroppen skaka , känndes som någon höll på att ha ihjäl mitt barn när hon skrek, tårarna bara sprutade
  Tror jag kopplade just mitt skrik och min panik i hennes.

  Tack för att ni dumpen finns!! Kan verkligen inte uttrycka nog va glad jag är för eran styrka till att ta de här initiativet trots motstånd! Tack för att ni ger våra barn en röst!!

 6. Korrekta kommentarer är att barnen har rätt till sin sexualitet och att man inte ska skuldbelägga ett barn i sitt sökande eller skuldbelägga onani. Sen tar det stopp. Pedofiler tar barnens sexualitet istället för att ge dom rätten att hitta den själva i den ålder och den takt dom själva önskar i sin ensamhet. Jo en grej till att barn och unga behöver kärlek och närhet stämmer med men ett övergrepp är inget av det.

 7. Då är hans vänner av samma störning som han har själv. Ett barn vill inte bli rört av en familjemedlem eller en vuxen!! Jag hade velat dö om mina föräldrar gjort något sånt mot mot (det har dom aldrig gjort )

  Jag hade aldrig känt en attraktion mot någon under 18 och det är sjukt att göra det , ännu sjukare mot sitt eget barn!!! Om någon gör dessa ”familjelekar ” och tror det är hälsosamt och att barnet mår bra av det så behöver dom socanmälas om dom har barn hemma

 8. En annan sak jag funderar på är när han säger att det är folk som gör ”familjelekar” på sina barn, då tänder dom alltså på barn? Det är ju helt stört att tända på barn. En normal människa känner ingen strävan alls av att röra ett barn. Ett barn har ingen kropp som ska attrahera vuxna, dessutom om dom gör desssa ”familjeleka” som han ville kalla det så är det inte bara pedofili utan incest med. Det är helt sjukt. Det finns ingen del av det som är normalt eller ska normaliserar och jag kan garantera att dom flesta inte har något sånt begär! Det är våldtäkt och kommer alltid förbli våldtäkt. Att prata som att män vill alla röra sina barn är sjukt. Jag har aldrig blivit rörd av min pappa och han har samma tankemönster som mig om hur sjukt det är. Klarar inte av att läsa såna här inlägg men samtidigt vill jag inte blunda för verkligheten. Tack för att ni exponerar dessa monster.

 9. Chock vilken påverkan dessa egna själviska övergrepp kunskaper ger barne livstauma som dessaa män blundar för. Tack för denna kunskap måste bekämpas för barnens trygghet. Usch så otäckt skrämmande vad sjuka tankar som kan florera bland de grundläggande värderingar i den professionella yrkesgrupper o inverkan som kan ske i behandling? familjelekar? Att ”pedofiler är fridsamma som skänker ömhet och kärlek och främjar naturlig sexualitet och personlig utveckling”??

 10. Sjukt bra att sånt här kommer fram. Men samtidigt skrämmande för det säger allt om grunden till dagens undervisning i skolan/ förskolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X