Sponsorer

Tiden går och vi växer.
Längs vägen lär vi oss nya saker och knyter fler band. Vi har nu fattat en del beslut som kommer att påverka Dumpens framtida arbetsområde och inriktning.

Åsa & Annelie under personlig coacing

Precis som ett övergrepp består i två delar – offer och förövare, så riktar vi vårt arbete för offer och mot förövarskap.
Vi har den hårda sidan av Dumpen som konfronterar individer som vill våldta barn.
Vi har även den mjuka sidan av Dumpen som arbetar för att stötta utsatta och anhöriga.

Dumpengänget

Inför framtiden lägger vi nu äggen i separata korgar.
Dumpen Media Group AB kommer alltså att fortsätta stå för hårda värden – dvs avbryta förövare innan de når fram till barn.
Föreningen Dumpen kommer att stå för mjuka värden – stötta och hjälpa utsatta och anhöriga.

I dagsläget har vi stödpersoner som hoppar in och pratar med utsatta. Utsatta får en egen stödperson som de har kontakt med regelbundet och/eller vid behov. Ibland ser vi till att enskilda utsatta får någon rolig aktivitet eller terapitimmar. Där tar det dock stopp.

Precis som när man bryter benet så är det nödvändigt att ha ett stöd i tillvaron men det krävs en ortoped för att få rätsida på skadan.
Våra utsatta behöver alltså adekvat vård. Köerna till BUP och psyk är evighetslånga och trauma från barndomen för med sig livshotande skador.

Den hjälp som vi får från terapeut Stella Rosenqvist har visat sig ovärderlig. Utsatta ungdomar som man för ett tag sedan trodde gick en mörk framtid till mötes har under det senaste året gått spikrakt uppåt.

Behoven är dock så oändligt mycket större så det får inte ta stopp här.
Vi vill kunna hjälpa mer
och nu har vi hittat ett sätt
att bli ännu bättre.

Alltså har vi fattat ett beslut om medlemsavgifter till föreningen. Medlemsavgifterna från de som vill gå med i Föreningen Dumpen ska användas till att köpa in privat vård och omsorg till utsatta. Vi kommer även att ansöka om bidrag till föreningen i syfte att så många som möjligt ska kunna få hjälp.

Vi håller på att sätta ihop en grupp med blandad kompetens som kommer att göra bedömningen av ansökan om finansierad vård.
I första hand kommer prioriteringen att ligga på de som nekats behandling via landstinget eller stått länge i kö.
Vi kommer att satsa på att köpa in terapi från vårdgivare som tillhandahåller Lifespan, EMDR, KBT och DBT och fler behandlingsformer eftersom dessa visat sig vara verksamma och ge bra resultat, för att utsatta ska kunna få ett fungerande liv efter utsattheten.

Härmed förklarar vi alltså föreningen Dumpen öppen för medlemmar.
Det kostar 250 kr per år att vara med och din avgift kommer att bidra till att någon får hjälp med att bearbeta trauma från barndomen.

Som medlem kommer du löpande att få ett medlemsbrev med uppdaterad information om medlemsantal samt information om hur många vi kunnat ta in och bekosta behandling till.

Medlemsavgift 250:- betalas in till Föreningen Dumpens Bankgironummer  (INTE swish till Dumpen Media Group) tillsammans med ett ifyllt formulär som finns här:

  Ev. Gåvonummer
  (Lämnas blankt om inget gåvonummer finns)

  Födelsedatum (mm/dd/åååå) *

  Förnamn *

  Efternamn *

  Gatuadress *

  Postnummer *

  Ort *

  Telefonnummer *

  E-post *

  Meddelande (valfritt)

  Betalat medlemsavgift via bankgiro *

  Jag godkänner Föreningens villkor * och integritetspolicy *

  Godkänn och kryssa i rutorna ovan för att kunna fortsätta.

  3 thoughts on “Tiden går och Dumpen växer

  1. Vad sägs om att försöka göra denna kostsamma (men värd vartenda öre) insats till en typ av lån där vi sen kräver tillbaka pengarna från region stat och kommun?!
   Det är ju de som egentligen ska betala för vården…
   Nog svårt att få till rent formellt, men det är helt klart de som genom försummelse skapar onödigt lidande.

  2. Önskar att Dumpen inte skulle behövas. Tack för allt ni gör. När politikerna sviker de som behöver stöd allra mest så finns ni. Tacksam att jag får vara medlem

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *