Solen skiner, syrenerna blommar… med bara ben och solkyssta kinder väntar ett långt sommarlov. Efter tre år i lågstadiet väntar nu en sommar fylld med sand mellan tårna på stranden, lekar med kompisar och spänning inför att börja mellanstadiet. Det känns både pirrigt och spännande att få ny fröken och nya klasskamrater. Detta skulle kunna vara en beskrivning från vilket barn som helst och om berättelsen slutade här för alla barn skulle de här aldrig behöva berättas… detta blev nämligen inte en sommar fylld av skoj, pirr i magen och förväntan inför mellanstadiet, det blev snarare en mardröm där barndomen fick ett alldeles för tidigt slut för den flicka som detta handlar om.

Vi kallar henne Desideria.

Desideria växer upp i en Stockholmsförort. I området bor flera släktingar och det är mestadels bra sammanhållning där barnen i släkten nästan kunde komma och gå som de ville hos de olika släktingarna som bor så pass nära att det egna hemmet aldrig är mer än någon minut bort. 

Desiderias pappa är alkoholiserad och mamma jobbar ofta på kvällar och helger när pappa är berusad. Pappa upplevs lite läskig så Desideria vill helst inte vara hemma när mamma är på jobbet. Som tur är bor en vuxen kusin, Jim, i närheten och där är man alltid välkommen så från 8-9års-åldern börjar Desideria gå dit. Han har en speldator med roliga spel på som gör att man kan få komma ifrån tanken på att pappa säkert är berusad som vanligt. Jim lagar mat åt Desideria, tar med henne på Skansen och andra roliga saker… nästan som en pappa vilket gör att Desideria ser Jim som en slags fadersfigur som man kan lita på. Desideria har en jämnårig kusin, de är även bästisar, som också brukar följa med hem till Jim ibland. De sitter ofta och spelar på datorn tillsammans eller kollar på någon film. 

Desideria sover ibland över hos Jim, det är ju lika bra när hon ändå ska komma tillbaka nästa dag. Efter en tid blir övernattningarna oftare och oftare. Mamma tycker att Desideria ska komma och sova hemma men hon vill sova hos Jim så hon kan spela dator till sent på kvällen.

Sommarlovet, det som skulle bli spännande inför att börja mellanstadiet, tågar in. Desideria vistas nästan dagligen hos Jim ifall de inte har någon aktivitet inplanerad. 

En dag denna sommar blev början på en mardröm som skulle pågå i flera år, ända tills Desideria blev “för gammal”. 

Allt började med att Jim började röra på Desiderias kropp, på brösten, rumpan och snippan. Detta var ofta på kvällen och natten när hon lagt sig för att sova. Kort därpå genomförde Jim en vaginal våldtäkt på Desideria, och snart genomfördes ytterligare en våldtäkt och snart en till… Under det första året var det nästintill dagligen, ibland fler gånger på en dag.  Desideria vågade inte berätta om detta för någon eftersom Jim sagt att det skulle förstöra hans liv och att han då skulle begå självmord. Han fick henne även att förstå att om han begick självmord på grund av att hon avslöjat hans handlingar så skulle det vara hon som bar ansvaret för hans död, hon skulle alltså klassas som mördare. 

Jim visade porrfilmer vid flera tillfällen och uttryckte även fantasier som inkluderade andra barn i hans omgivning, främst flickor men även pojkar. Han har även pratat om händelser som ska ha skett  på hans jobb som vaktmästare i en grundskola. Desideria minns vissa händelser starkare än andra. Det är främst de allra första tillfällena och även de som varit något “utöver det vanliga” som exempelvis analt eller där dildo använts, dessa har liksom ettsat sig fast som en blodigel i Desiderias minne och hon frågar sig ibland om blodigeln någonsin kommer släppa taget?  Desideria uppskattar våldtäkterna till tusentals då det de första åren uppskattningsvis var runt 300 våldtäkter per år. Denna mardröm pågick i drygt 8 års tid. Med tiden blev det mer och mer sällan. Desideria upplever att Jims sexuella  intresse för henne minskade vartefter hennes kropp mer och mer blev en vuxen kvinna.  

Så småningom träffar Desideria en man som är ett stort stöd i bearbetningen av det hon upplevt som barn. Sommaren 2017 har Desideria bestämt sig för att berätta för närmaste familjen. Hon ringer till var och en av de hon ser som sina närmaste och berättar om sina mardrömsår. Alla sluter upp kring Desideria och hjälper henne med allt från polisanmälan till förhör till förhandling i tingsrätten. När Desideria är inne i rättssalen, som är bakom stängda dörrar,  väntar alla på henne utanför som stöd. Under förhandlingen erkänner Jim att sexuella aktiviteter förekommit men hävdar att det varit ömsesidigt från båda parter. Han menar alltså att en flicka på 10 år vill utföra vaginala samlag med sin kusin som är 35 år, kolla på porrfilm och ha analsex. Den rättspsykiatriska utredningen fastslår att Jim inte lider av en allvarlig psykisk störning men att han uppfyller kriterierna för att få diagnosen “pedofili”. 

Jims dom blev 8 års fängelse. Rätten ansåg att åklagarens yrkande om 10 år var skäligt men att viss rabatt skulle ges med tanke på att lång tid förflutit samt att Jim förlorade sitt arbete som vaktmästare på en grundskola.

Straffet är nu avtjänat, Jim är på fri fot efter att ha suttit sina två tredjedelar. 

Pedofili kan inte botas. Vi vill därför varna för Jim som kan vara på jakt efter sitt nästa offer bland våra barn. 

Vi vill även påminna om att inte ta lagen i egna händer. Den adress Jim står skriven på i skrivande stund är inte den adress han är bosatt på utan enbart en folkbokföringsadress.

Nu vankas snart ett sommarlov. Låt oss alla hjälpas åt och ha uppsikt över barnen i vår omgivning så att inte fler barn behöver uppleva liknande mardröm som Desideria. 

Vi på Dumpen önskar Desideria och hennes familj en fin vår och sommar och hoppas att hon en dag finner en inre ro trots det trauma hon fått utså i sin barndom.

Jims dom:

B15270-17 (1)

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

 

5 thoughts on “Bakom varje våldtäktsdom finns minst offer

  1. Stackars flicka som blev utsatt i så många år av sin släkting. Jag kan inte ens förstå det trauma hon går och fortfarande går igenom.

  2. Fy fan lider med dig, all styrka och kärlek till dig ❤️ Minns honom så väl han jobbade på min skola där vi hade fler sånna här människor men ingen trodde på oss när vi sa nått.
    (Borttaget av Admin)

    1. Menar du att han vart på dig också Nathalie? Fyfan att ingen lyssnade på er. Det gör mig ont!
      Han jobbade extra på somrarna också på läger för föreningen Vi Unga och kallades för Big Jim. Han var väldigt populär bland alla barn och blev snabbt allas favoritledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X