Snippanfallet är bara ett av väldigt många som visar vad som händer när ett barn i utsatthet möter juridiken.
En hashtag, en knuten näve i fickan, ett inlägg.
Befolkningen rasade en liten stund över ett symptom på att juridiken inte är anpassad för att skydda barn.
Drevet går dock över, allt återgår till vardag.
Barn fortsätter att våldtas och förövare fortsätter att gå fria.

800 våldtäkter i Hässleholm. Mannen som i tingsrätten dömdes för 800 barnvåldtäkter men frikändes i hovrätten trots att offrets DNA hittats på en dildo under hans säng.
Han fick skadestånd.
Ingen hashtaggade för detta barn.
Målnr. B1030-20 Hässleholms tingsrätt

Tingsrättens fällande dom för nedladdning. Mannen frias sedan i hovrätten:

Hässleholms TR B 1030-20 Dom 2021-04-15_230320_075656

Man dömd och sedan frikänd dubbla gånger. Mannen som dömdes i tingsrätten för att han gått in på en skola och våldtagit en trettonårig flicka men frikändes I hovrätten trots att han själv bekräftat våldtäkten i ett Snapchatmeddelande.
Mannen gjorde dessutom samma sak ännu en gång. Även denna gången häktades han och dömdes i tingsrätt. För att sedan frikännas i hovrätten.
Båda gångerna har han fått skadestånd.
Varken den första eller den andra flickan har fått några hashtaggar.
B1077-21 Gävle tingsrätt
B3652-22 Gävle tingsrätt

Tingsrättens fällande domar för nedladdning. Mannen frias sedan i hovrätten i båda fallen.

B1077-21

B3652-22

Fyraåring som inte kunde klockan. Mannen som dömdes i tingsrätten för våldtäkt mot en fyraåring men frikändes i hovrätten för att barnet inte kunde räkna antalet gånger som hon blivit utsatt.
Mannen fick skadestånd
Barnet har inte fått några hashtaggar.
B3656-21 Kalmar tingsrätt.

Tingsrättens fällande dom för nedladdning. Mannen frias sedan i hovrätten:

Kalmar-TR-B-3656-21-Dom-2021-12-09-5

Sammanlagt har långt över en halv miljon betalats ut i skadestånd till dessa tre män, för tiden de suttit frihetsberövade.

Var det någon som pratade om att inkludera barnen i rättssäkerheten?
Hoppas det med tanke på att:
80% av alla sexualbrott mot barn polisanmäls aldrig.
4.2% av de brott som blir anmälda leder till en fällande dom.
Källa: Treskablinoll

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

16 thoughts on “Hovrättscirkusen fortsätter

 1. Det är fruktansvärt. Jag kan inte rädda mina barn från alla sjuka människor där ute, men hur ska man i förebyggande syfte prata med barn om sånt här? Tex hur pratar jag om Dumpen eller rentav visar hur det kan gå till? Med tanke på innehållet i en del chattar så är det ju känsligt, tycker jag. Om det inte redan finns en krönika om ämnet så vore det intressant att höra vad man kan göra som förälder.

  1. Snoka i deras mobiler varje dag och släpp integriteten.
   Begränsa dina barns internetanvändning och spärra vissa appar.
   Barn ska inte leda, de är föräldrars uppgift.

 2. Detta är en ENORM skamfläck på Sverige. SKÄMS alla domare, politiker, myndigheter som möjligör detta och låter det fortgå. Fan ta er! Hur kan ni ens se er själva i spegeln?! Har ni inte egna barn? Sådant här får mig att skämmas över att vara svensk….

 3. Man blir banne mig mörkrädd över svenskt rättsväsende. Gång på gång vansinniga domar och förtroendet för rättsväsendet är i botten. Det är mycket allvarligt.

 4. Fallet i Hässleholm berörde mig djupt. Har läst Fup’en och mår så dåligt. Hur kan dessa våldtäktsmän gå fria. Det är en tragedi för alla dessa barn som blir utsatta.
  Jag är en av dom som blev utsatt för upprepade sexuella övergrepp som 10/11 åring och sedan för en våldtäkt som tonåring.
  Har stora sömnsvårigheter samt mardrömmar som gör att jag vaknar mitt i natten och måste sitta uppe minst 1 timme för att bryta mönstret.
  Har diagnostiseras med ptsd och burit på min hemlighet i 25år.
  Har problem med svår migrän samt magkramper som gör att jag kräks.
  Jag försöker nu komma vidare för första gången i mitt liv genom traumabehandling och har äntligen vågat berätta för en kvinna som jag går och pratar med.
  Men det är ett helvete som jag inte önskar någon och har tappat räkningen för hur många gånger som jag önskat att jag försvann från jordens yta.

  Ert jobb är ovärderligt. Tack för att ni finns.
  / 36 årig tjej.

 5. Som jag flera gånger erfarit, jo barnen saknar i princip skydd och hela processen är fel anpassad för egentligen alla former av sexualbrott och misshandel mot kvinnor och barn

 6. Inför nämndemän även i Hovrätten. Det blir såna här fel när det enbart sitter juristdomare som är avskärmade från verkligheten.

  1. Har suttit i rättegång med nämndemän, dom bedömde att flickan 11 år visade för lite sinnesrörelse!!! Efter en tidigare rättegång och otaliga besök på Bup och förhör, briljant slutsats

 7. Tittar på operation lost boys. Måste erkänna en skön tillfredställelse , när jag ser polis plocka en efter en 🙏🏻💪🏼 Ja Sverige ingår inte i det fantastiska arbete man får följa. Kommer förmodligen heller aldrig bli ett föredöme!!😒

 8. Ni har inte lagt upp hovrättens domslut avseende mål B1077-21.

  Varför friades han för våldtäkten mot 13-åringen som dessutom var i ett hjälplöst tillstånd på grund av onykterhet. Han erkände ju brottet via Snapchat.

  1. Hej! Vi har inte lagt upp några hovrättsdomar alls i denna artikel, vi har redovisat i texten att hovrätten friade i samtliga fall. Tingsrättsdomen i aktuellt mål ligger i artikeln för nedladdning. Om du är intresserad av att läsa hovrättens dom kan du kontakta hovrätten för Nedre Norrland. https://www.domstol.se/hovratten-for-nedre-norrland/ Ha en fin kväll hälsar Admin Katta

   1. Jo, pdf-filen för B3652-22 innehållet både tingsrättsdom och hovrättsdom. Den pdf-filen börjat med hovrättsdomen och avslutas med tingsrättsdomen, därav frågan, eftersom att det är mer intressant att läsa de övriga.
    (Borttaget av Admin)
    Svar direkt: ber om ursäkt, det hade jag missat. Ha en fin kväll! Admin Katta

 9. Man kan inte förstå hur man kan ändra tingsrättens dom. Skulle vilja läsa hovrättens dom. I den första domen så finns det ju så mycket bevis att hon talat sant och då fria honom???? Fruktansvärt.

 10. Man börjar undra vilka är det som sitter och dömmer? 😡

  Känner dem medlidande med våldtäktsmännen och med peofiler. 😡😡😡

 11. 3 dessa barn som domarna huvudförhandlingarna avser, hade inte blivit förövares offer om inte alkohol var förbjudet.

  Ena barnet blev våldtagen när hon ville betala för en flaska vodka på en skoltoalett. Istället så tvingade han henne att dricka så att hon skulle bli mer medgörlig under våldtäkten.

  Det andra barnet sa nej till att förövaren skulle klä av sig. Då bjöd han henne på starksprit medans han enbart drack öl. När hon var full då passade han på med att våldta henne.

  Det tredje barnet bodde med alkoliserade föräldrar så den enda vuxna som hon kunde ty sig till var en vuxen som groomade henne successivt under flera år för att slå till när hon var 11.

  Man borde förbjuda alkohol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X