Sponsorer

Dryga halvåret har gått sedan Wictor Wideheim dömdes till sju års fängelse för våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt övergrepp mot barn.

 

Artikel om Wideheim i Helsingborgs dagblad

Historien uppdagades när en förälder hittade bilder av sexuell karaktär i sitt barns telefon. Bilderna hade skickats från ett Instagramkonto som såg ut att tillhöra en ung flicka. Föräldern som hittade bilderna gjorde en polisanmälan.

Polisen spårade kontot som visade sig tillhöra en Wictor Wideheim. Wictor hämtades av polis i mars 2020 och satt i samband med gripandet anhållen i två dagar.

Polisen beslagtog hans enheter som tömdes. Man hittade videos med tillhörande konversationer från ett stort antal barn.

I slutet av september 2021 frihetsberövades Wictor ånyo. Då blev han häktad. Polisens förundersökning pågick i drygt två år. Under utredningstiden hittade man sammanlagt 42 minderåriga målsägande.

1st 17-åring, 6st 14-åringar, 16st 13-åringar,
11st 12-åringar, 5st 11-åringar & 3st 10-åringar

I kontakten med dessa barn har Wictor uppgivit sig vara en 14-årig flicka. Wictor använde sig av speciell mjukvara för att sända videos på en flicka, så att barnen i realtid kunde se den unga flicka på andra sidan skärmen, vilken de trodde sig kommunicera med.

Wictor vann snabbt förtroende och erbjöd sig, i egenskap av flicka att lära barnen hur man gör när man onanerar.
Wictor uppmanade dem, en och en att filma vad han sa åt dem att göra och visa i livekamera för att han skulle se så att barnen gör rätt.
Han spelade sedan in och sparade barnens filmer i sina enheter.

Den 7/7-22 dömdes Wictor till sju års fängelse för:
26 våldtäkter mot barn
21 sexuella övergrepp mot barn,
78 utnyttjande av barn för sexuell posering
1 försök till sexuellt övergrepp mot barn
4 sexuella ofredande
Han dömdes även för grovt barnpornografibrott då han innehaft över 200 bilder och närmare 900 filmer med dokumenterade övergrepp på barn. Delar av materialet är bilder och filmer han sparat från övergrepp på barnen han varit I kontakt med.

När Wictor häktades hette han Wideheim.
I samband med åtal gjorde han dock ett namnbyte. När han dömdes hette han istället Wictor Nilsson.

Dom för nedladdning:

B1823-20 (1)

De som känner Wictor som Wideheim minns honom troligtvis som baskettränare. Wictor var anställd på som baskettränare på Filbornaskolan i Helsingborg och som huvudtränare i Helsingborgs basketbollklubb. Där tränade han barn, ungdomar och kvinnor.

 

Bild från artikel i Helsingborgs dagblad

Vi har sökt Helsingborgs basketbollklubb för en kommentar då vi från olika källor fått till oss att man brustit i såväl kommunikation till föräldrar som stödinsatser för oroliga föräldrar och barn.

Detta visade sig dock vara en svårknäckt nöt. Fortsättning följer rörande klubbens hantering av det inträffade.

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

11 thoughts on “Baskettränaren som flög under radarn

 1. 7 års fängelse var ändå inte dåligt för att vara Sverige. Ja ja, han fick sin karma till sist. Stackars alla barn💔

 2. Ohh då har svinet arbetat nära mitt område.
  Barnen är våra ljus i livet, SÅ GE FAAAAN I DOM ERA ÄCKLIGA OSÄKRA SVIN.

 3. Dessa män förstör för så många barn men även för de män som vill jobba med människor och har en normal sexualitet! Skrämmande att detta inte fått mera uppmärksamhet, det kan finnas ett stort mörkertal!!!

  1. Ja jag håller med dig,det finns ju helt vanliga killar och män som vill jobba med barn och som nu ständigt är påpassade eller inte vågar jobba kvar för man är rädd att bli misstänkt eller anklagad.
   Inte nog med att barn blir skadade för livet,dessa ”män” förstör som sagt dessutom chansen för att barnomsorgen eller tränare /ledare av olika slag går miste om fantastiska medarbetare och förebilder.

 4. …och där dök det då tillslut upp en som man kände igen. Jag har i egenskap av lärare haft att göra med detta svin, flera år i olika omgångar dessutom. Han åkte för några år sedan runt till skolor och gjorde reklam för sin förening i allmänhet och basket i synnerhet. Men det verkliga syftet lär ju varit något annat…fy fan. Hur som helst rätt uppskattad och dessvärre visades rätt goda ledaregenskaper som dolde allt annat. Men sanningen segrade och inga namnbyten i världen kommer kunna hjälpa dig Wictor!

  Reagerade på att det i domen står att läsa om Wictors egen påstådda sociala fobi. Det går så klart att dölja, och lär kunna visas i olika sammanhang. Men det var nog mer spel för galleriet (läs tingsrätten), han uppfattas snarare som socialt utåtriktad.

  1. Har spelat basket i den klubben innan. Riktigt äckligt att ha skakat hand och pratat med den här snubben. Att han även varit tränare för min syster är också skrämmande, så vitt jag vet har han åtminstone inte gett sig på någon av sina spelare, men det gör en inte speciellt mycket mindre upprörd.

   Hade hoppats på hårdare straff, men 7 år är rätt okej för Sverige. Förhoppningsvis blir han aldrig anställd på något ställe som ens kan ha den minsta anknytning till barn igen. Och så hoppas jag att polisen håller stenkoll på honom så han inte har möjlighet att utsätta någon mer för sånt här.

 5. 7 år!! Det är ett straff absolut, men om 7 år kommer han komma ut och vara skyddad av samhället och kunna fortsätta sin vardag, medan de barn som han förstört kämpar för att kunna fungera. Det är inget straff jämfört med vad barnen får leva med resten av sina liv!

 6. Hittar inga ord som skulle godtas här för dessa sjuka jä..🤬….!!…..🤬……!!…..🤬……!!!…🤬……!🤬

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *