Hej!
Jag vill börja med att ni gör ett så fantastiskt bra jobb!! Fortsätt så! Ni har möjlighet att rädda så många ungas liv!❤️

Jag kommer ihåg när ni för ett litet tag sen skrev om mellanstadieläraren i Skövde.

Det fick mig då att komma ihåg, att för ca 3-4 år sedan, när jag gick på samma skola i Skövde. Var det en högstadielärare. Högstadiet på den skolan i Skövde har drivits sen 2018. Så vitt jag vet och kommer ihåg, jobbade han där sen start i princip.
Denne lärare, var väldigt förnedrande mot oss tjejer, samtidigt som han sexualiserade oss. Han tog på många tjejers bröst och rumpa. Han pussade många av oss tjejer, mot vår vilja. Pratade om hur han ville ha sex med oss, och vad han ville göra med oss. Samtidigt som han i klassrummet etc, förnedrade oss, om att vi inte kan någonting. Tjejer är bara ute efter ”en sak”, och inte är villiga att arbeta. Att vi lämnar över det till mannen (vilket är väldigt gammalmodigt tankesätt). och mycket mer.

Vad jag känner till har han inte haft sex/våldtagit någon.
Men historierna, och hur han pratar med oss, och han han ens tar och pussade på oss är tillräckligt nog.

Vi pratade om detta med Rektor. Det gjordes ingenting, såklart iom vi inte hade några tillräckliga dokumenterade bevis.

Vi alla gick gång efter gång, flera gånger i veckan. Men ingenting gjordes. Det tog ca 2-3 år innan han slutade. Osäker på om det var självmant eller om han blev avskedad.

Jag då lade upp en tiktok om detta, bara om vad som hade hänt på skolan jag gick på. Nämnde inte skolan, inte namn, osv.
Det tog skolan tag i, och gjorde ett stort möte med mig om detta, då jag hade FÖRSTÖRT dennes liv?! O det var snack om att jag skulle bli anmäld för detta, men det blev inget med någon anmälan.

Tycker bara att detta är sjukt. Vad jag tycker är att denna skola aldrig tagit tag i nåt på allvar. De sopar allt under mattan. För att behålla sitt ”goda” rykte. Vilket inte riktigt är så gott längre, efter allt som hänt, både med pedofoli, att de inte tillåter tjejer bära vissa kläder osv.
Denna skola anser jag är sjuk, och fullkomligt oseriös.

Ville bara dela med mig av detta.
Tack för erat jobb. Vi alla (friska…) uppskattar det🙏🏼

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

3 thoughts on “Skolan skyddade läraren som utsatte elever

 1. Skolan skyddar…
  Vill bara säga att det är starkt av dig att du berättar detta. Ett problem i eländet med pedofiler är ju de som möjliggör att de kan fortsätta. Allt måste anmälas. Man ska inte kunna byta jobb och fortsätta där. Hoppas alla unga får veta mer om vad man ska göra när de upplever sexuella trakaserier och övergrepp. Dumpen är en jättebra plattform och gör ett grymt jobb♥️♥️♥️

 2. Tack för att du berättar. Så ledsen att vuxenvärlden svek dig och brast i att skydda dig och dina skolkamrater. Många vuxna är tyvärr fega möjliggörare som tänker mest på sig själva och sin karriär och därmed brister i sitt ansvar att skydda barn. Med Dumpens hjälp som kommer förhoppningsvis varken förövare eller möjliggörare undan med sina handlingar.

 3. Skolan skyddar….
  Det finns en strömning inom svensk skola där elever inte tas på allvar eller att man nedvärderar handlingar som utförts mot barnen.

  Min egen dotter blev utsatt för en lärare på skolan (inte sexuellt tack och lov), vi fick på omvägar reda på att en annan förälder hade möte dagen därpå med rektor pga samma person. Skolan valde att se det som isolerade händelser, när vi skickade ut info till andra föräldrar kom det fram att 10 talet andra barn uppgivit att de blivit utsatta för samma man, i mitt tycke vissa avsevärt värre än min dotter. Nästan ingen av dessa ville anmäla dock. Det visade sig också att personen i fråga hade varit under utredning för sexuellt ofredande på flera barn på sin tidigare skola (detta kom fram när vi polisanmälde honom).

  Personen (låt oss kalla honom Patrik för han hette det d¨å) väljer att säga upp sig och skolan tycker att det löser alla problem då han inte jobbar kvar hos dem.
  Skolinspektionen gör en halvhjärtad utredning genom att fråga skolan som anser att det är utagerat för deras del.

  Patrik lämnade en tjänst i Skåne när han blev utredd där, skolan väljer att inte göra något så han kommer till Östergötland med lärarlegitimationen i behåll och eftersom han INTE dömts finns han inte med i straffregistret, jobbar på den skola vi hade våra barn på och slutar när det börjar osa katt, skolinspektionen gör ingenting, skolan gör ingenting, Patrik har lärarlegitimation i behåll och var fri att söka ny tjänst någon annanstans.

  Lärarna håller varandra om ryggen! Skolan håller lärarna om ryggen! Skolinspektionen håller skolan om ryggen.
  Kvar står vi med en trasig dotter, sargat förtroende för skolan och Patrik fri att göra vad fan han vill.

  Jag är mycket medveten om att lärarna hamnat i en väldigt jobbig situation där allt för mycket anmäls, men den här totala tystnadskulturen inom skolan är direkt farlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X