Vi fick in ett tips rörande en spanskalärare som tvingats avsluta sin anställning på Norråsaskolan på grund av olämpligt beteende men direkt fortsatt över på Ljungarumsskolan. Vi valde i förra veckan att ringa upp de båda skolornas rektorer då vi undrade huruvida de anser att läraren fortfarande är lämplig att arbeta med barn.

Samtal med Norråsaskolans rektor:

Samtal med Ljungarumsskolans rektor:

 

Norråsaskolan i Nässjö, som avslutade lärarens anställning hävdade att läraren troligtvis inte var lämplig att arbeta med barn. När vi frågade hur han ställer sig till att mannen arbetar med barn på en annan skola, svarade han att läraren kanske lärt sig av sina misstag.

Från Ljungarumsskolans håll så hävdar man däremot att referenser inhämtades vid anställningen och att saken är utagerad.

Rektorernas åsikter om läraren tydligt gick isär. Därmed valde vi att gräva djupare, för att få veta vad som egentligen orsakade att spanskaläraren stängdes av och tvingades sluta på Norråsaskolan.

Vi har pratat med familjen och fått ta del av de konversationer som man från skolans håll hävdat att de inte längre fanns.

I tipset uppgavs att eleven som kontaktats skulle ha varit en åttondeklassare.
Detta stämde inte.
Läraren inledde kontakten med barnet redan sommaren mellan sjätte och sjunde klass.

Konversationen börjar med en flicka i sjätte klass som via Instagram frågar en lärare huruvida eleverna får ha läsk med sig på skolavslutningen. Av läraren tolkades kontakten med flickan som en invit till att börja prata privat. För lärarens del utvecklades konversationen till en monolog som hämtad från Tinder.

Spanskalärarens kollega, Rian har fått mycket utrymme i media för sin konversation med en flicka skrev om häromdagen. Han körde på med snabb grooming och drog på ordentligt med både bilder och vidriga förslag.

Till skillnad från Rian, så har spanskaläraren kört med den långsamme groomarens modus operandi.
Konversationen med ett barn som skulle börja sjuan till hösten har han tålmodigt fyllt med hjärtan, komplimanger och känsloyttringar.
Sida upp och sida ner från alla sparade loggar med kärleksfulla emojis, selfie, pussar, kramar, ”du ser jättefin, vacker” och ”saknar dig”.

En ytterst liten del av lärarens konversation:

När flickan la upp en strandbild i händelser där hon och en kompis solar i bikini reagerade läraren direkt med ett överflöd av hjärtan.

Under hela sommarlovet mellan sjätte och sjunde klass och fortsätter läraren att skicka sina amorösa meddelanden. Nör skolan började så fortsatte han hela höstterminen och en bit in på vårterminen. Flickan som tyckte att det hela kändes mycket obehagligt svarar genomgående kort men artigt.

Läraren fotograferar flickan och hennes kompisar på avstånd och skickar bilden. Senare zoomar han in flickans ansikte och skickar ännu en gång.

På lektionerna placerade han henne i första bänkraden och drog sig inte för att krama henne. Flickan som mådde mycket dåligt av lärarens oönskade uppmärksamhet valde precis som de flesta barn att hålla saken för sig själv.

En kväll när hon satt med familjen och tittade på Mello så brast dock allt. Läraren skickade ett meddelande med texten: ”Längtar efter dig” och det blev droppen. Hon visade allt som han hade skrivit för sina föräldrar.

Familjen kontaktade skolan och skolan stängde av läraren med omedelbar verkan. Rektorn lovade familjen att det hela skulle anmälas till skolinspektionen.
Så blev dock inte fallet.
I telefonsamtal med rektorn för Norråsaskolan så bekräftar han att det inte anmälts.
I Smålands dagstidningar står att läsa att man inte anmält då det rör sig om en lärare som saknar behörighet.

Smålands Dagblad 10/2

Skolans rektor har dessutom underlåtit att polisanmäla det inträffade, istället för att faktiskt låta polis och åklagare fatta beslut huruvida förundersökning bör inledas.

Läraren fick välja mellan att säga upp sig själv – eller bli uppsagd. Han sa upp sig själv.
Direkt efter anställningen på Norråsaskolan avslutades sökte han en tjänst på Ljungarumsskolan.

Ljungarumsskolan hämtade in referenser från Norråsaskolan som sig bör. Huruvida det är Norråsaskolan som hävdat vid referenstagning att saken är utagerad, eller det är Ljungarumsskolan som valt att styka ett streck över historien är svårt att avgöra.

Med skolans goda minne om hur mycket dåligt mående denne läraren orsakat en elev, så är det yttert märkligt att man inte arbetat hårdare för att omöjliggöra en anställning vid en annan skola. Att skolinspektionen endast skulle informeras om utbildade lärares olämpliga beteende kan tyckas märkligt då det plötsligt blir fritt fram för alla elevassistenter, vaktmästare och vikarier att ”kärleksbomba” landets skolelever.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

9 thoughts on “Nelsito2020

 1. Mycket mycket bra! Ert arbete är oerhört viktigt!

  Att han ens har samvete att påbörja ny anställning på annan skola är fullständigt obegripligt. Kan man ens bete sig så som denna ”lärare” gjort då kan man aldrig bli betraktad som lämpad att arbeta i skola.

  Tyvärr är detta haveri på grund av svenska skolans dåliga organisation. Antagligen är de så desperata att tillsätta tomma tjänster att de ser mellan fingrarna och öppnar porten för vilda kåtbockar utan minsta samvete. Detta är visserligen inte skolans avsikt men det är effekten av en härsken skolpolitik.

 2. Av en händelse råkar han kunna lite spanska och får då ersätta en utbildad spanskalärare.

  Se upp! Nästa gång är han din läkare för han har säkert erfarenhet av Alvedon.

  Eller varför inte bli kriminologi. Han har nog erfarenhet av brott också.

 3. Detta visar klart att en pedoraptor aldrig ser att det de gör mot barnen är fel! Visar också att vårt samhälle är sjukt när ett sådant beteende ursäktas

 4. Mycket bra att detta kommer fram om hur de fungerar på många skolor, så vi föräldrar/morföräldrar/farföräldrar kan hålla extra koll och oftare fråga barnen om hur dom mår och haft de i skolan och om de hänt något som inte varit så bra, de bör frågas dagligen.
  ÄLSKAR Dumpens brinnande själar som brinner för barnen ❤

 5. Så jäkla svagt att det inte polisanmält.
  Man måste löpa linan ut. Elever på nästa skola är lika värda att slippa övergrepp. Man är inte lämplig som rektor om man låter personen gå vidare. Bra jobbat Dumpen!

 6. Norråsaskolan är min gamla högstadieskola. Rektorn är detsamma än idag. Inte alls förvånad över att detta sopades under mattan. Jag blev mobbad och utsatt för misshandel av mina klasskamrater med eftersom skolan hade Jönköpings läns bästa anti mobbing program så gjordes det inget åt saken och det hela sopades under mattan för att inte ge skolan dåligt rykte, rektorn och den dåvarande kuratorn var dem som drog i trådarna så inget kom ut. Ser att inget förändrats…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X