En lärarvikarie i Jönköping har haft olämplig Snapchatkontakt med skolelever. Efter att eleverna avslöjat vikariens privata Snoppchat-lektioner är han nu polisanmäld och inte längre välkommen i skolorna.

 

2018 anställdes han första gången och arbetade i stadens vikariepool. Han gick sedan över till en anställning vid friskolan Pro-Olympia för att återvända till vikariepoolen igen. 2022 började mannen vikariera på Ljungarumsskolan.

Mannen heter Rian och är 27 år gammal. Sammanlagt har han arbetat på ett femtontal skolor i Jönköpingsregionen. Ingen av hans uppdragsgivare verkar dock ha noterat att han 2019 dömdes för sexköp.

 

 

I grova ordalag har skolelever erbjudits varor, pengar och narkotika som utbyte för sexuella tjänster. Rian har även varit väldigt flitig med att filma och fotografera sitt könsorgan som han sedan skickat runt till barnen. Nu är han alltså polisanmäld och inte längre välkommen på skolorna.

 

 

En som däremot var välkommen på skolan senast igår är Ljungarumsskolans spanskalärare Nelson. Nelson arbetade tidigare på Norråsaskolan i Nässjö. Där avslutades hans anställning efter att olämpliga konversationer med en åttondeklassare uppdagats.

I telefonsamtal med Norråsakolans rektor uppger han att Nelson kanske inte är speciellt lämplig för att arbeta med barn. När rektorn för Norråsaskolan får veta att Nelson nu arbetar på en annan skola så hävdar han att Nelson kanske lärt sig av sina misstag.

Telefonsamtal med Norråsakolans rektor:

 

Skolan har alltså inte anmält ärendet till skolinspektion och Nelson har därmed kunnat byta arbetsplats till Ljungarumsskolan.

Torsdagen den 2/2 fick rektor för Ljungarumsskolan information om Nelsons historik i Nässjö. När vi ringde upp Ljungarumsskolan för att höra hur de resonerar så uppgav de att saken helt enkelt är utagerad. Därmed var Nelson kvar på arbetsplatsen igår, måndagen den 6/2 för att undervisa barnen.

Telefonsamtal med Ljungarumsskolans rektor:

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

 

25 thoughts on “Jönköpings lärarrekrytering

 1. Hej bästa Sara och Patrik ni är så duktiga så bra på det ni gör hatten av för er.

 2. Fy fan! I skolan samlas de. HUR ska sjyssta män i skolan kunna visa att de är sjyssta nu?

  1. jag hade han som vikarie på ett flertal lektioner på rosenlundsskolan i fjol, han rörde vissa tjejer på t.ex axlarna och sådant och det var alltid något skumt med honom

 3. Gick en termin på Ljungafumsskolan för drygt 15 år sedan, otroligt mycket problematik med både skolledningen och personalen redan då. Gudselov lyckades mina föräldrar få i än mig i en annan skola då, som blev tre av de roligaste skolåren. Vågar inte tänka på hur min tid på högstadiet hade blivit om jag gått kvar på Ljungarumsskolan.

 4. Men vad är det för fel på ledningen på den ena skolan som turligt nog blir av med en oönskad bakterie och sen tar emot en ny ond bakterie 🥺 Om inte de själva lär sig 🤔 hur kan de då uttala sig att sista onda bakterien har lärt sig nu… 🤦‍♀️ Dessutom hur många onda bakterier finns det egentligen…? Hur ska den goda floran av människor och allra helst män kunna arbeta i närheten eller umgås med barn utan att vi börjar tänka i oroliga banor. Tycker det är för j-igt och det är så fruktansvärt sorgligt alltihop oavsett var det än sker! Tack Patrik o Sara för ett enastående tålamod och kämpaglöd! 🙏🙏👣

 5. Skolornas rutiner måste ändras och Skolverket bör göra täta kontroller.

  Utdrag ur belastningsregistret borde tas ut kontinuerligt, helst 1 gång per år, men åtminstone vartannat år. Utdraget ska vara färskt Max 2 månader gammalt.

  Som det är idag så kan den skolanställda lämna in ett fläckfritt utdrag som är nästan 1 år gammalt vid anställning. Där framgår inte övergrepp på barn och olämpligt agerande efter utdragets utskriftsdatum. Personen kan sedan i all framtid agera olämpligt om de stannar på samma skola för nya utdrag ur belastningsregistret krävs inte.

  Det förekommer tyvärr också att skolor lämnar goda omdömen på dessa personer till nya skolor eftersom de vill bli av med dem 😢

 6. Glömde, utdrag ur belastningsregistret för skolanställning visar endast sexuella övergrepp och misshandel som personen blivit dömd för.
  Utdraget visar inte misstankeregistret där personen varit föremål för utredning men ej fått fällande dom.
  Här slinker många olämpliga igenom.

  1. Det var ju flera år sedan som de ändrade så att man även måste lämna in ett utdrag ur misstankeregistret vid anställning. Möjligheten att beställa sådana utdrag har funnits sen åtminstone 2018 på polisens hemsida.

 7. Det är helt sanslöst hur skolan agerar. Man blir helt förtvivlad. Var vågar man lämna barn så att de är trygga.

 8. Ja…. vad ska man säga… återigen tack för ert arbete. Swish kommer och jag hoppas alla som besöker denna sida Swishar iväg 100 – 500 kronor i månaden… små pengar och stort arbete.

  Dumpens swish: 076 0075 779

 9. Berättade detta för min pappa som är pensionerad rektor. Han blev lika bestört som jag! Fy f-n för dessa sjuka gäddor!!! 😈😈😈

 10. Om man skrivit speciellt med ett barn en gång har man gått över gränsen och förevigt förbrukat sin rätt att arbeta med barn, kan inte vara så svårt att förstå??

  Bra hans bild och namn läggs ut på dumpen!

 11. Alla skolor i Jönköpings län borde se över sina rutiner när det gäller att anställa kvinnlig och manlig personal och sen borde cheferna ha hårdare bakgrundskontroll av alla sökande genom att de sökande måste lämna ett utdrag från polisens brottsbelastningsregister och att de sökande måste ha gått en lärarutbildning och visa att de är lämplig att jobba inom utbildningsbranschen och om man via brottsbelastningsregister upptäcker att de sökande har begått brott mot barn så har man rätt att neka de sökande jobb så att man inte får in pedofiler på skolorna.

 12. Mailsvar:

  ”TJÄNSTEANTECKNING

  2023-02-08

  Såvida anmälan rör det i massmedia uppmärksammade ärendet rörande lärarvikarie så är vikariatet avslutat och lärarvikarien polisanmäld.

  Det pågår, enligt uppgift, en översyn av rutiner avseende inhämtande av utdrag från belastningsregistret som är det främsta verktyget för att förebygga att personer dömda för sexbrott anställs inom skolan.

  Namn, personuppgifter på den som göra anmälan omfattas av sekretess men i övrigt utgör anmälan och detta svar allmän och offentlig handling.

  Med vänlig hälsning

  Lars-Åke Svensson
  Ansvarig utredare visselblåsarfunktion/Chefsjurist, tfn 036-102854

  Jönköpings kommun

  [email protected]

 13. Föräldrarna valde att inte polisanmäla ?????????
  Allvarligt talat – hur i hela fridens namn resonerar man då ?

 14. Gått i samma skola med denna individen, inte vän med honom utan detta är någon jag är vän med på FB sen jag var 14. Nu kontaktar ett psykfall alla i hans familjs vänlistor, i denna personens och beter sig illa. Jäkla äckligt beteende och vedervärdig person som denna ”lärare” är och jag var genuint ARG och äcklad samt mer, MEN det är inte okej att personer som läser denna artikel trakasserar ”vänner” på hans vänskapslista och skriver på Messenger samt gömmer sig bakom anonyma konton och har mage att säga ”din kompis etc har gjort detta.”

  Lite måtta få det vara när man läser dessa artiklar även om man är förbannad. Tro mig dessa saker sprids väldigt fort ändå även om man inte pratar med dessa personer. Snälla ta hänsyn till dessa personer även om ni är förbannade på personen i detta inlägget, visa lite respekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X