Sponsorer

Dumpens medarbetare Annelie Wessman ger tips och förslag på hur du som förälder kan göra för att vara en tryggare medmänniska för barn.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

8 thoughts on “Modiga Människor avsnitt 147 – Annelie Wessman

 1. Svårt att ta in att en mamma kan göra så mot sina barn och ändå vara älskad av dem. Har själv gått igenom en del med föräldrar som missbrukade och av det var jag ju utsatt på de sättet att de inte orkade bry sig och hade fullt upp med sina egna problem. De hade själva svåra barndomar förmodligen värre än min och jag kan känna en viss förlåtelse och förståelse men jag har aldrig känt kärlek för att de var så jobbiga. Aldrig att de begick övergrepp mer än att de var ett ständigt bråkande mellan dem. Jag lämnades vind för våg och det gjorde att jag blev utsatt. Man behöver faktiskt inte älska sina föräldrar, de är ingen lag som vissa tycks tro och vill att det ska vara.

  Jag har så svår att förstå hur du kan älska din mamma som inte ens hade självinsikt att säga förlåt för din skull. Sorgligt men något man undrar? Hon kan ju inte ha älskat sina barn för då gör man inte som hon gjorde? Förstår att det är din mamma men förstår ändå inte! De hon gjorde var oförlåtligt, något av de värsta en mamma kan göra, så grymt.

  En sak till om man inte blundar för att barn far illa kan man få ta mycket skit för det medans förövarna lever vidare som om ingenting har hänt och fortfarande har kvar umgängeskrets för att de är så socialt manipulativa samtidigt som folk inte vill se.

  1. Hej! Jag slutade älska min mamma vid 35 års ålder. Men som barn älskade jag henne högt. Och som tonåring o vuxen längtade jag efter hennes kärlek. Tror det är väldigt normalt och ingenting jag ska känna skam över. Mvh Annelie

   1. Självklart ska du inte känna skam. Tycker du är fantastisk som har gått igenom allt det hemska och ”klarat” dig. Alla ni människor på Dumpen verkar så kloka och medmänskliga

   2. Hej Annelie länge sedan visste ej att detta pågick när vi var barn så tagen av din berättelse sä.gör ont i mig .din historia är viktig även för barn o vuxna som går/ gått igenom detta .jag ryser kram maria/ haninge

  2. Ja, du har rätt. Och tyvärr så är vårat samhälle utformat på ett sätt som skyddar dessa förövare.
   Tänk så många övergrepp som kunnat fortgå pg. av Familjerättens arbete som till stor del gick ut på att alla barn, utan undantag skulle fortsätta träffa sina föräldrar trots att mamman ( vanligtvis mamman) bad om skydd för sina barn.

 2. Bästa Annelie! Så modig och stark, min förebild 🙂❤️ Så viktigt att detta pratas om mer och du gjorde det perfekt 🫶🏼

 3. Vilken berättelse, ett under att du lever och är så stark som du är!!! Hemskt, ingen skall vara med om detta. Ingen…. Hade siffran varit 1 procent hade det varit högt det med.
  Man borde kolla upp vart dessa män flyttar och bor de ihop med barn borde man starta utredningar….. Lycka till.

 4. 25% är oändligt mycket!! Hur är det ens möjligt att så många skitmänniskor är förövare att 25% AV BARN utsätts för övergrepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *