58 thoughts on “Dumpen i Debatt mot Janne Josefsson i Aktuellt 8/12-22

 1. HEJA SARA 🥰.
  Ingen verkar vilja förstå hur rätt ni gör som räddar barnen innan brottet sker.
  Alla svin ska hängas ut för dom svin dom är.

  1. Janne Josefsson gick från grävande journalist till kvarterets gnällkärring på 4 minuter.
   Jag tycker ni gör helt rätt.

   1. Håller med dig Butte. Han har själv hängt ut folk i sina reportage i ”Uppdrag Granskning”, och för en del av dom personerna har det gått illa på många sätt…

  2. Visserligen gör de ett bra jobb men att hänga ut photon vet jag inte om det är tillåtet.skeptisk på alla självmordsförsök som skett. Visst ska de ha skam. I fängelse. Men offentligt vet inte. Har själv en dotter på 16.

  1. Det är visst kriminellt att chatta med ett barn i sexuellt syfte på internet. Det kallas grooming och återfinns i kapitel 9 paragraf 10a i brottsbalken. Förstår inte vad Sara menar med att det inte är kriminellt.

    1. Så för att förtydliga så menar du att det inte är brottsligt att tro att man chattar med ett barn om man egentligen chattar med en vuxen. Jag såg att i Kanada är det olagligt om man tror man chattar med ett barn även om det egentligen är en vuxen. I målet med rektorgäddan, använde ni riktiga bilder på eleven där för att skicka till honom?

 2. Sluta aldrig upp med det ni gör. Ni gör ett fantastiskt arbete alla på Dumpen. Detta som ni gör är precis vad som behövs 👍🙏

  1. Jag tycker de ni gör är så beundransvärt och helt fantastiskt. Tycker också att det i just sånna här fall med sådana vidriga individer så fungerar ju brottsprovokation alldeles utmärkt..om man nu kan kalla det för brottsprovokation. Sen att nån har tagit sitt liv efter att blivit avslöjad ser jag bara som en bonus och jag tycker att många flera avslöjade borde göra desamma. Att försöka lägga skulden på dumpen är ju bara löjligt..Finns ingen som helst anledning att ta hänsyn till varken individ
   Eller om denna har familj o arbete för när ni dyker upp med kameran o chattloggar ja… då får denna stå sitt kast… Motivet är ju glasklart, någon är där för att skända ett barn då finns det ingen pardon… Det här är mina högst personliga åsikter och tankar… Tack alla ni på dumpen för det ni gör…

 3. Janne josefsson har sjunkt lågt. Han vill inte skydda våra barn. Vidrig människa.

 4. Jag hoppas att du fick tillfälle till att tala mer med honom så att han förändrade sitt skeva synsätt. Han verkar ju bara förmedla information baserat på rykten. Är han inte läskunnig? Han verkar ju inte ha varit inne på dumpen för att ta reda på omfattningen av ert arbete. (Borttaget av admin)

 5. Det er kriminelt å forhandle med en hore for sex og å ”gi” horen penger for aktiviteten for da blir dømt før du har fått det du ønsker så hva er forskjellen på det og forhandle sex tjenester med et barn?

  Dumpen gjør en fantastisk god jobb som dessverre krever sivil ulydighet siden myndighetene ikke har tilpasset lovverket til dagens samfunn.

 6. Undrar om Janne hellre hade sett att hans egna barnbarn träffade en pedofil, eller att pedofilen mötte Dumpen! Helt otroligt att Janne kan tycker liiiite synd om dessa pedofiler.

 7. Men skämtar gubben eller? Polisen gör inte ett skit och att skapa nya lagar!?? Det tar ju bevisligen decennium eller sekel om det ens sker över huvud taget.. nej tacka vet jag Dumpen som med all rätt tar action mot dessa äckel. Borde finnas fler som ni!! 💕💕💕

 8. Janne Josefsson har alltid haft huvudet på skaft, och har debatterat med bra argument. Men i det här fallet så tycker jag att han har fel. Helt fel.

  Bra gjort Sara, tack för att ni finns!

 9. Sara, så grym debatt! Förlåt Patrik men tror att det var bra med migrän här. Jag misstänker att Josefsson går någons ärende här, men Sara, fortsätt ta debatterna. Det här var en överkörning av skjutjärnet.

 10. Heja alla fiskare vill jag säga! Som sitter med detta och sliter. DOM är dom verkliga bakom dumpen. Dessa män och kvinnor får alldeles för lite creed. Hade inte dom funnits hade det inte blivit så många gäddor som fastnar i nätet.

 11. Janne fick inte (eller ville inte) svara på vad skillnaden i Dumpens arbete är mot när han sprang efter brottslingar med kameran i sina program. Hade varit intressant att höra hans svar på den frågan från programledaren i Aktuellt.

 12. Det är förjävligt att någon, och i detta fall ett stackars barn, först måste behöva bli utsatt för något så fruktansvärt och som kommer att förstöra deras liv för all framtid, innan ett brott ska ha begåtts.

  Om någon försöker leja någon för att döda en annan person då är det stämpling till mord. Innan något har blivit utfört.
  Anstiftare och anförare kan då dömas till fängelse i högst arton år eller på livstid. Om brottet annars är att anse som grovt, kan dömas till fängelse i högst arton år eller på livstid.

  Samma om du planerar bankrån, du har massor av annat som du kan dömas för anstiftan, uppsåt, planering av, osv – så varför inte när det kommer till stackars oskyldiga barn. Det är ju helt förjävligt.

  Och förresten så är Sveriges syn på brott och straff helt bakvänt, hade varit skrattretande om det inte varit så fruktansvärt sorgligt.
  Nästan ingen blir åtalad, ännu färre dömda och de domar som delas ut är mer en knäpp på fingrarna.

  Hela systemet behöver ändras om, och preskriberingar av brott skulle inte heller existera. Skulle vara som när du inte betalar räkningar – summan blir större och avgifter läggs på.

  Barn, djur, äldre och handikappade är ju de mest utsatta i vårt samhälle och de borde skyddas i våra lagar mer än tex. våra banker.
  Så anstiftan, uppsåt och planering av skulle självklart vara straffbart – och vi behöver mycket kraftigare straff för övergrepp, våld och våldtäkter i allmänhet, och för de mest utsatta i synnerhet.

  1. Och glömde skriva att ni påstår ju inget som dessa personer faktiskt inte har gjort.

   Ni visar chattar där dessa tror dom pratar med barn eller försöker arrangera något olagligt med barn, och sen så dyker dessa personer upp på avtalad tid och plats och ni konfronterar dom.
   Ni visar upp fakta om vad något skrivit och sagt, inget annat.
   Tycker det ni gör är viktigt i en tid då budget är mer viktigt än säkerhet, då våra politiker mer eller mindre enbart ser ut att verka för egen kassa, image, position eller annat.
   DET NI GÖR ÄR VIKTIGT, ATT BELYSA BRISTERNA I VÅRT SAMHÄLLE MÅSTE SKE FÖR ATT FÅ TILL NÅGON ÄNDRING!

 13. Janne Josefsson är gäst i senaste avsnittet av podden ”Sista måltiden”. I andra halvan pratar dom om Dumpen, och Janne är fortsatt starkt kritisk till Dumpen (”Det har ju inte skett nåt brott! Sverige är en rättsstat!). Han påstår flera gånger att Dumpen hänger ut folk med namn och bild. Mig veterligen har Dumpen aldrig exponerat någons namn.

 14. Bra Sara!!!! Du har 100% rätt i det här och Janne har FEL. Det är offrens liv som räknas – inget annat. Detta borde inte ens räknat som brottsprovokation. Hoppas det blir fler debatter i TV framöver. Tycker att ni borde ha en egen videokanal där ni bjuder in politiker från alla partier, polis, rättsväsende och diskuterar hur och vad dem tänker kring lösningar framåt. Dem ska inte kunna blunda för det här.

 15. Sitter o tittar på en betydligt yngre Janne j . Där han gör ett reportage om Louise .
  Tror väldigt många . Majoriteten av dem som såg o älskade uppdrag granskning . Kände då . Som många gör nu , för Patrik o Sara . ( dumpen ) .
  Janne . Hjälte . Speciellt . När du stod upp för dessa utsatta barn . Louise i Vetlanda . Bla .
  Tror att dem flesta av dessa som älskade dig då , för vad du stod för . Har blivit helt förkrossade av vem du blivit som nyrik Pga av att du har det du har . Pga av uppdrag granskning .
  Efter ditt försök att svärta ner . Vad dumpens kärnvärden är .
  RÄDDA BARN . BARN Janne .
  Smaka på det ordet , ordentligt Barn .
  Oskyldiga små , lågväxta ej uppvuxna individer . BARN .
  Och du hoppar på dessa människor . Som kämpar o kämpar för det du själv kämpat för bla iaf . Och nu . Vänder du dina tankar efter vinden . ???? .
  Så otroligt sorgligt slut för dig 😢

 16. Vi har ju lagar som går efter ”förberedelse till” som exempel:
  förberedelse till mord
  förberedelse till mordbrand
  förberedelse till rån
  förberedelse till terrorbrott
  förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse
  förberedelse till misshandel

  alla som säger att vi inte ska ha förberedelse till våldtäkt mot barn och skyddar pedofilers ansikte i media är i mina ögon smyg pedofiler och är rädda för att inte kunna fortsätta med det dom gör, punkt slut

 17. Dom har ju redan begått ett brott, att sex chatta med minderåriga är ett brott, kallas grooming ”förberedelser till sexuella övergrepp mot barn” så oavsett om dom skulle göra någon fysiskt sexuellt eller ej så har dom redan begått ett brott. Konstigare än så är de inte

 18. Janne borde skämmas för denna intervju, att ens argumentera som han gör får mig att bli mörkrädd. Bra jobbat Sara!

   1. Peddokingen är inget vidare eftermäle för Janne. Eller vad känner du. Den skarpa hjärnan och blicken Janne en gång hade har omvandlats till en nedböjd mumlande gammal herre. Ibland är det bättre att hålla käften vilket Janne nu har missat.

    Kläderna har fallit Kingen är naken.

 19. Usch vad han avbryter dig Sara !! Vad märkligt att han ska strida för gubbar som vill göra brott mot barns sida än för barnen

 20. I länder som Storbritannien och USA finns ju lagar som tillåter till exempel brottsprovokation. Varför skulle det inte fungera här? Är inte Storbritannien eller USA demokratiska rättssamhällen eller? Sara och Patrik visar gång på gång att liknande lagar behövs här för den nuvarande lagstiftningen är tillräcklig.

  Dessutom gjorde väl Uppdrag Granskning något liknande med valstugereportaget 2002. Där hängde man ut personer med både namn och bild.

 21. Jag hoppas att Janne Josefsson läser de här kommentarerna löpande. Han förlorade just all respekt jag hade för honom och det arbete han utfört som journalist. Dubbla budskap och missriktad kritik mot Dumpen, Sara och Patrik, det är nästan som att han försvarar de här människornas beteende, samtidigt som att han försöker dölja det genom att uttrycka falsk sympati. Ni hänger inte ut de här människorna, det gör de så bra själva så fort de ansluter till den skara människor som har denna sjuka sexuella drift, så fort de går med i grupper med likasinnade sjuka människor, så fort de ens tänker tanken att påbörja en konversation med ett barn, och ännu mer så när de gör det, så fort de skickar bilder på sig själva, så fort de söker träff med minderåriga etc. etc. När de dessutom dyker upp på förutbestämd plats för att möta dessa barn bekräftar de vad de gjort, och när de ljuger om det, bekräftar de att de vet att det de gör är fel. Vad ni gör här, är ett arbete som borde stödjas i media, inte motarbetas på det patetiska sätt Josefsson gör här. Ni hänger inte ut oskyldiga, här hänger skyldiga ut sig själv, ni ger dem bara den plats de förtjänar i det offentliga rummet, bra jobbat!

 22. Heja Sara och Patrik, ni gör en fantastisk insats genom Dumpen.se!!
  Mår illa av att veta att det finns så många sjuka människor i vårt samhälle.

 23. Stackars Janne. Inte lätt att vara pedofilkramare. Men givetvis är han en stor hycklare som alla andra ”journalister”. Han kan inte tänka tanken på att något händer hans egna barn men någon annans skiter han fullständigt i. Skäms, gubbe!

 24. Men herregud. Det är som att köpa knark utav att hinna använda drogen, man åker ju dit även om man köper (kallas innehav). Samma borde gälla med dessa kräk som ni på dumpen sätter dit!
  Fortsätt med det ni gör!

 25. Jag tycker Janne Josefsson normalt är bra men här tycker jag han har fel. Jag bryr faktiskt inte om dem som tar självmord. Barnen ska vara i fokus. Offren.
  Och så känner jag i samhället i stort, det är inte bara när det gäller det här som brott läggs på hög osv. Man ger liksom 850.000 kronor till en arabisk gruppvåldtäktsman i Malmö, för att han ljugit om sin ålder… medan pappan efter 12 åriga Ebba som dog i terrorist-attacken i Sthml, fick 50.000 kronor i skadestånd.
  Sedan har en till invandrad man vandaliserat Ebbas grav flertalet gånger och polisen gör ingenting…
  Förstå hur den pappan känner sig.

  Det finns ingen rättvisa i vårt rättssystem. Många som begår grova brott, får dessutom straffreducering och är ute efter bara några år..

  Så inte konstigt att man vill göra något själv, det känner jag många ggr också att man vill göra när det gäller annat.

  Nyligen friade man alla de som kastade sten och hotade folk efter kravallerna i Rinkeby gällande Quranen och de blev inte ens dömda, trots att det FILMADES.

  Bra att några göra något på egen hand.. det straff de får här är ju att alla ser vad de är för personer.

 26. S U P E R B R A!!! Bara fortsätt!! Undrar om Janne skulle acc. att detta händer ngn. som han står nära……!??? Men hallå, Janne, tala är silver tiga är guld, det borde du ha lärt dig vid din ålder!!!

  Hur i h-e vet lille Janne att de inte gjort det tidigare……!??? Hur dum får man vara som vuxen, var det ”karl” det hette!???
  Att inte du då kunnat ändra lagstiftningen ef. alla dina år, eller tyckte du inte det kunde ha varit lämpligt!!!

  Då o lägg dig Janne, eller ännu bättre VAR TYST det vore mer klädsamt!!!

 27. Vad är skillnaden mellan konfrontation som janne gjort och dumpen gör?
  De va ju inte dömda när janne gjorde det? Hur många tog livet av sig pga janne? Hur många av barnen tar livet av sig? Vad hände med de barn till dem janne konfrontera?

 28. Fan vad grymma ni är. Märks att du var lite nervös/obekväm men du har en sån jäkla pondus Sara. Stå på dig och det du tror på, ni gör det vi alla borde göra: kämpa för en bättre värld.

  Önskar jag hade mer pengar att donera till er!

 29. Otroligt bra insats av Sara. Välargumenterat och sakligt. Förstår faktiskt inte Josefssons invändning, han jobbar ju själv med liknande metoder. Att de beteenden han jagar inte är i närheten så avskyvärda som de som Dumpen jagar, och därför inte skapar samma reaktioner mot förövarna från omgivningen, vittnar ju bara om hur infernaliskt viktigt Dumpens arbete är.

  Jag blir nästan misstänksam när Josefsson verkar mer upprörd över att pedofilsinnade män blir uthängda när de blir tagna på bar gärning för något som definitivt borde brottsrubriceras (varför inte förberedelse för våldtäkt av barn, minimistraff kemisk kastrering + 10 års fängelse), än över att ett barn var på vippen från att bli våldtaget.

  Så imponerad av ert civilkurage och hängivna arbete, ni har mitt stöd till 100 %.

 30. Jag tycker att ni gör helt rätt. (Borttaget av Admin) Skulle man inte ställa dem mot väggen så kanske de gör ett övergrepp mot ett barn och då är det kanske barnet/offret som tar sitt liv istället.

 31. Hellre två döda pedofiler än ett dött barn. Jag håller med att det är bättre med avskräckande effekten Dumpen ger. Jag tycker det är värt att barnen skyddas mer än profilernas integritet. Sjukt faktiskt att det inte är tydligt för JJ. Kliver över lik, ja pedofilers lik, so what?

  Kan man tänka sig en situation där barn på 13-14 år kan finna glädje och nöje i sex med gubbar? 15-års gränsen är helt godtycklig, om 12 år var gränsen så hade 13,14 varit acceptabelt för samhället. Hade det varit 18 år hade vi förnekat 17 åringars sexualitet.

  Om pedofilerna inte avslöjats av Dumpen, hur stor andel kan man tro med våld hade förgripit sig på barnen? Det är väl det mest relevanta egentligen för det är dom som ska avrättas genom att brännas levande i en bur. Inte vem som bara tänder på barn? Och att skicka en kuk-bild är osmakligt, men ska man bli uthängda för det? Tveksamt va med tanke på konsekvenserna.

  Tankar? Kan Dumpens läsare reflektera fritt eller drivs ni bara av en pöbelanda som JJ pratar om?

 32. Du vann denna debatten med hästlängder Sara!! Lugnt och metodiskt lade du fram er sak. Jannes argument höll inte. Tack för jobbet ni gör!

 33. Alltid haft respekt för Janne Josefsson! Den dog totalt efter att han rättfärdigar vad dessa avarter till svin sysselsätter sig med!!! Buuu Janne ☝️

 34. Janne J är helt borta och har ingen aning om vad han babblar om haha!! Vad han gör bort sig i den här debatten alltså.
  Pinsamt…
  Mycket bra jobbat Sara!

 35. Jävligt bra jobbat Sara! Svårt att tro mina ögon när en så rutinerad prerson som Janne framstår som patetisk
  med sina famlande försök och maktstrategier att äga diskussionen.

 36. Du är så fantastiskt bra Sara, så tydligt och bra du förmedlade detta. Tack för ert arbete fortsätt bara som ni gör 😍😍😍👍👍👌👌, ni är så bra, allt jobb ni gör för barnen, så otroligt fantastiskt 😍😍😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X