Jag blev inbjuden av en vän till Dumpen för nån månad sedan.

Jag läste på lite om er verksamhet och tänkte först att eftersom jag varit utsatt för en pedofil på 60-talet och rent allmänt tycker de på något sätt ska utrotas så har jag ett så genuint hat mot dom och eftersom jag har det så ska inte ta del av vad som skrivs.

Men jag ändrade mig efter några dagar och gick med. Tänk att några gör något för att stoppa dessa människor. Tack. På 60-talet var det allmänt flummigt, jag är femtio-talist. Jag bodde på gärdet i Stockholm och vi grabbar som inte hade föräldrar som brydde sig, vilket få gjorde, sökte oss till scouterna där.

Scouterna har nog städats en del sedan dess men i vår scoutkår på gärdet fanns Hasse, scoutledare, pedofil, bög, tulltjänsteman. Han köpte ut alkohol till smågrabbarna, han sög av alla småpojkar som var mer eller mindre nyktra. Ingen i kåren av de äldre brydde sig, de måste ha vetat men det var flummiga tider. Vi som inte hade någon riktig pappa att luta oss emot var körda. Min pappa försvann tidigt ur mitt liv, skilsmässa strax efter jag fötts så Hasse blev nån form av fadersgestalt, langare, avsugare.

Det var kul att hänga med Hasse men det kändes aldrig bra när han skulle tillgodose sitt snusk. Jag är snart 70, kommer precis ihåg hur hans äckliga händer kändes, hela han var skitig på nåt sätt. Nåväl, jag blev ”bara” alkoholist så småningom. Nykter sedan länge. Många av mina kamrater på den tiden for mer illa av hans övergrepp. Våra vägar skildes så småningom, Hasse är död sedan länge. Han blev bara 42 år.

Jag kan inte sätta mig in i en annan hjärna men jag tycker synd om dessa sjuka människor. Samtidigt tycker jag att dom ska på nåt sätt upphöra att finnas. Det blir ju lite dubbelt. När Hasse dog på 80-talet fick jag frågan om jag skulle vara med på en krans till begravningen. Jag avstod och tänkte, det är konstigt hur vissa människor kan vara så förlåtande mot en människa som ställde till det för åtminstone 10 smågrabbar. Alla fick men på något sätt.

Jag har förstått att många som blir utsatta för övergrepp anklagar sig själva och känner skuld och skam. Den biten har jag sluppit. Jag var liten, fattade inte bättre. Så felet kan ju aldrig varit mitt. Detta vill jag dela med dig som drar på dom otäcka känslorna. För övrigt tror jag inte på vård, det funkar inte. Däremot har jag ingen lösning. Jag gissar att driften är så stark att den sätter allt sunt tänkande åt sidan. Precis som alkisen som bestämmer sig för att inte dricka men är full en timme senare. Allt logiskt tänkande med konsekvenser finns inte.

Sara och Patrik och alla som jobbar med detta, några poliser oxå, jättebra jobb. Politikerna har väl inte fattat något som vanligt, ingen av deras barn har väl blivit utsatta för övergrepp. Det här ämnet är väl inget i valtider. Nåväl, dumpen verkar ju växa så det knakar, kanske dags att äntra politiken nästa val. Tills dess, håll avskyn gentemot pedofiler på en lagom nivå, se dom som sjuka individer. Annars fräter bitterheten sönder dig inifrån. Vi som varit utsatta förtjänar att må bra.

/Anonym

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X