Något jag länge funderat över är hur lite man pratar om grooming.

När jag var 12 så började jag och mina vänner vara ute mycket på internet, på sociala medier såsom kik, snapchat, omegle osv. Var det något som alltid var återkommande var det äldre män som skrev och skickade olämpliga bilder. Alla mina vänner hade nån gång fått en olämplig bild från en vuxen man.

Jag hade det svårt med familjen när jag växte upp, min mamma var utbränd och deprimerad och min pappa var frånvarande. Han hade sagt upp sig från sitt ansvar för sina barn. Detta resulterade i ett barn (mig) som tidigt började konsumera alkohol och cigaretter, samt sökte sig till bekräftelse från andra håll.

När jag var 13 så skrev ’han’ till mig via Facebook, 25 år vuxen man. Han såg mig som ett lätt byte och började dra in mig med hjälp av alkohol och cigaretter. Det var någon som äntligen brydde sig om mig och som såg mig, något jag inte hade haft. Vi blev ett ”par” och jag tyckte att ålder bara var en siffra, han älskade mig ju?

Dessa två år har traumatiserat mig för livet. Jag fick utstå misshandel och sexuella övergrepp. Jag blev gravid två gånger, vid 14 års ålder och vid 15 år. Första gången förstod jag knappt hur jag blivit gravid då jag visste så lite om det. Socialen blev inblandad, så hela familjen satt på möten. Ingen gjorde något. Min mamma orkade inte, hon struntade i allt. Pappa försökte prata med mig men inget mer.

Jag fortsatte att vara med ’honom’, hade jag inte gått när jag gjort är jag övertygad om att han hade dödat mig. Alla vuxna i min närhet svek mig. Socialen, mina föräldrar. Tänker man inte att något är allvarligt fel när en 14 åring kommer in och behöver göra abort? Många såg, ingen gjorde något. Hur kunde samhället svika mig, ett barn på det sättet?

Idag är jag 21, jag lever med ptsd och depression pga detta. Jag flyttade ifrån min hemstad och för två år sedan anmälde jag honom. Nu ska det väckas åtal, jag är glad att jag till slut insåg vad jag varit med om och att jag till slut anmälde.

Jag uppmanar andra som gått igenom samma att ANMÄLA. Det är olagligt, ingen normal vuxen person träffar barn på det sättet. Grooming är vanligare än man tror och behöver pratas mer om för att skydda barn från dessa pedofiler.
Jag kan starkt rekommendera boken ”Vad är grooming” av Sven Å Christianson & Ulrika Rogland.

/Anonym

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

4 thoughts on “Jag var utsatt för grooming och ingen gjorde något

 1. Kära du, jag är hemskt ledsen att vuxenvärlden svek dig! Du visar precis varför män som menar att ”tjejen ville själv” är förövare av värsta sorten. De försvarar och döljer sin störda personlighet och det maktbehov som gör att de inte klarar av jämnåriga eller jämnbördiga kvinnor utan söker vad de kan dominera, kontrollera och dominera…ett barn.

  Du kommer läka och du kommer hjälpa andra att göra detsamma.

 2. Hemskt! Ännu ett exempel på hur viktigt det är med en närvarande pappa för att en dotter inte ska bli vilsen och råka ut för sånt här. Lika viktigt för en son att ha en närvarande pappa med.

 3. När Lunarstorm var ”stort” och dom inledde samarbete mot grooming med Rädda Barnen så startade mitt ex ett gäng konton typ ”LitenLolita13” och anmälde alla äckel till kundtjänst.
  Det slutade med att dom bad henne att sluta rapportera männen och sedan bannade alla hennes konton när hon inte ville sluta efter drygt 200 rapporterade användare.
  Så ungefär så mycket bryr sig ägarna till sidorna och det mest motbjudande var att t.o.m Rädda Barnen BAD HENNE SLUTA RAPPORTERA!!!
  Istället för att bara stänga av alla potentiella gärningsmän så såg Lunarstorm dom som ”kunder” och Rädda Barnen tyckte väl inte det var s¨å roligt längre när dom fick arbete att utföra och inte bara goodwill och gratis reklam!

  1. Talande för hur större delen av vuxenvärlden agerar. En berättelse värd att publiceras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X