DN ville inte ta in replik på Josefssons krönika, alltså publicerar vi den i våra egna kanaler.
❎❎❎

En unken doft från sjuttiotalets Sverige sticker i näsan när man läser Janne Josefssons krönika i DN. Sjuttiotalets Sverige där tidningar med bilder på våldtagna barn såldes lagligt i landets tidningskiosker.

Likt sorgkanter under naglarna som vittnar om var fingrarna varit genomsyras krönikan av betraktelsen från en tidsanda, där man i första hand värnade om förövaren.

Josefsson skriver att konsekvenserna av vårt arbete är för stora.
Frågan ”för vem?” de är för stora hänger dock i luften.
Betraktat genom sjuttiotalets förövarvänliga glasögon, så är konsekvenserna av en publicering på Dumpen enorma.
Just den glasögonmodellen har dock gått ur modet.

Barn som då berättade om utsattheten pekades inte sällan ut som lögnare. Idag är en del av barnen vuxna och kan vittna om de tragiska konsekvenser som följer efter att vuxna riktat sin vedervärdiga libido gentemot dem.

En stor del av dem kan dock inte berätta.
De lever nämligen inte längre.

Självmord är tolv gånger så vanligt bland övergreppsutsatta.
Missbruk och andra faktorer som leder till för tidig död är mycket vanligt i gruppen med trauma efter sexualbrott.

För mannen som greps av polis till följd av vårt arbete och i förra veckan dömdes till 2.5 års fängelse, så är detta givetvis ett fruktansvärt ingrepp i hans privatliv.
För hans barn, skulle konsekvenserna dock blivit betydligt svårare om barnet hade tvingats leva kvar med faderns bebisrumpor i plast och kraftiga sexuella intresse för småbarn.

Att Janne Josefsson som under hela sitt yrkesverksamma liv varit en stridstupp för svagare grupper i samhället, inte väljer att rikta fokus på barns konsekvenser är ytterst beklämmande. Barnet är nämligen den svaga parten, inte förövaren.

Om kvinnan vars make tog till repet efter att hon tog honom på bar gärning, mitt under brinnande övergrepp av parets gemensamma barn kan lastas för makens självmord, så är skulden för de två självmord som två män begått efter avslöjandet till fullo vår.

Det är inte ovanligt att förövare väljer att avsluta livet när deras mörka hemligheter möter dagens ljus.

Oavsett vem som avslöjar dem.

Alternativet att låta dem hållas är dock inte ett alternativ, med tanke på barnets konsekvenser. Till skillnad från förövaren så hade barnet inget val.

Att tre skolklasser slipper undervisning från lärare som ser på eleverna som sexobjekt.
Att barn på en skola slipper gå till kurator, vars intresse för våldtäkt av barn är omfattande.
Att tre tränare som betraktar minderåriga som sexuella varelser inte längre är tränare för barn och arton personer i skrivande stund är under förundersökning för grova brott mot minderåriga verkar Janne Josefsson totalt bortse ifrån när han skriver att konsekvenserna är för svåra.

I Sverige är det än idag fullt lagligt att söka efter barn i sexuellt syfte tills förövaren skapat offer. Vi saknar förebyggande lagstiftning till skydd för våra barn. Därmed har polisen inte möjlighet att agera förrän förövaren har lyckats i sitt uppsåt.

För vem blir konsekvenserna för stora om man låter individerna fortsätta sitt sökande efter barn ostört?

Givetvis för barnen ❤

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

32 thoughts on “Replik på Janne Josefssons krönika i DN

 1. Precis, FÖR VEM JANNE?????
  Vad f_n är det för fel på dessa människor som ser dessa hemska varelser som offer ??
  De är inte så konstigt att de ser ut som de gör i vårt land. Alla dessa svin till män har för stort skydd när dom istället bör kastas ut i ljuset.
  Tack Dumpen, ni är ljuset🕯🕯

 2. Där sjönk han som en sten, Janne Josefsson. En vuxen förövare har gjort sitt val, barnet har inte fått välja att bli utsatt för sexuella övergrepp och bära med sig det hela livet i form av ångest, depression eller andra svårigheter. Om en pedofil går och hänger sig för att den har gått över gränsen och sedan blir påkommen är det dennes ansvar ingen annans.

  Detta daltande med kriminella som har pågått sedan sjuttiotalet, tycks inte ha hjälpt ett dugg utan bara banat vägen och gjort det lättare för samvetslösa människor. Det är så sant och träffande att sjuttiotalsglasögonen har fått suttit på alldeles för länge, där blicken har riktats förmildrande mot vidriga individer som begår övergrepp och de stackars offren har fått leva med sina trauman utan bli trodda eller tagna på allvar. Faktiskt gör det ingenting om en pedofil som begår övergrepp tar livet av sig, då har den i alla fall åstadkommit något bra – det oempatiska, grymma och hjärtlösa kräket. Dessutom vem vill ha en sådan far, mor eller anhörig som t ex kan sitta och manipulera en trettonåring flicka på nätet tills hon tar livet av sig eller binda små barn och penetrera dem tills det skriker och svimmar av smärta. Varsågod ta gärna livet av er, samhällets mest lågt stående individer.

 3. Läste Janne Josefsson inlägg.
  Han måste ha tappat huvudet
  fullständigt. Har tidigare tyckt han
  verkade förnuftig men nu har jag
  ändrat mig.

 4. Trist att se sånt här komma från just Janne Josefsson, som annars brukar vara så vettig. Där sjönk han ett snäpp i mina ögon.

  1. Ett snäpp!?
   För mig sjönk han till botten och kan aldrig mer ta sig upp!

 5. Den svenska kulturen kring brott och straff är bisarr. Man skulle förvänta sig att tidningarna skulle skriva om vikten av strängare straff, och att politikerna skulle lova hårdare tag, men till skillnad från Amerikanarna så är Svenskar i regel allergiska mot snack om att man ska hålla förövare och farliga människor borta från allmänheten.

 6. Bra replikerat!

  Jag blir förvånad, att Janne som varit en grymt bra journalist som gjort många bra reportage har denna unkna syn. Janne, shame on you ärligt talat!!!! Har du smulor på fingrarna? Varit och nallat i kakburken kanske? Det måste finns någon anledning till att du sviker de barn som blir utsatta.

 7. Jag som alltid gillat Janne Josefsson enda sedan han gjorde köttskandals-reportaget för flera år sedan. Vilken störd människa. Det är precis som ni säger. Ja, trist att någon vill ta livet av sig.. Men å andra sidan, sluta våldta barn så slipper du skammen? Det är ingen som tvingat dig att begå sexualbrott mot barn. Uppenbarligen skäms du så mycket så du vill ta livet av dig så varför inte söka hjälp hos Preventel INNAN du blir påkommen. Att du är svag mentalt är ditt problem, inte någon annans. HEJA DUMPEN.

 8. Ni pratar om två olika saker.
  Janne om konsekvenser efter en uthämtning, en dom utan rättegång där de de inte finns nåt brottsoffer eller opartisket utredning där dumpen blir både åklagare och domare.

  Dumpen om offren och deras utsatthet och konsekvenser. Att de barn som blir utsatt får en indirekt upprättelse av dumpen.

  1. Det känns mer att det är du som gör en felaktig slutsats. Dumpen agerar som försvarare, försvarare av de svagaste i vårt samhälle, mina och dina barn. Många så unga som bara ett par år gamla. De har byggt ett fall med mycket gediget underlag och lägger fram det. Åklagare och domare får den smutsige pedofilen agera som, om han har något vett kvar i sin ruttna hjärna.

   Att du har svårt att inse detta betyder det att du saknar minsta möjliga konsekvenstänk, förutom vurmande för antagligen dina egna pedofila lustar. Detsamma gäller Josefsson som jag har respekterat länge i mitt vuxna liv. Dock har jag ändrat mig på den punkten nu. Det finns få saker man inte får tumma på eller ens försöka bortförklara i vårt samhälle, däribland äckliga, smutsiga, oftast gamla män, som vill stoppa in sin penis i ett barn i ett önskvärt hål från hans sida. Må så vara 6 månader eller 13 år gammalt barn.

   1. ”…förutom vurmande för antagligen dina egna pedofila lustar.”

    Det är så oerhört tröttsamt att direkt någon har input till Dumpen ska bli anklagad för att vara pedofil.

 9. Vad är det för fel på massmedians och deras journalister som tar förövarna i försvar gentemot deras offer, i detta fallet barnen ? Den agenda som drivs världen över av politiker att man skall ta hänsyn till folk med alla möjliga sorters sexuella läggningar har gått för långt då pedofiler försvaras.

  Konsekvenserna för barn med trauman av psykiska problem och som kan leda till självmord eller missbruk av droger av olika slag bryr dom sig tydligen inte om.

  Att en vuxen person som blir påkommen med att utnyttja barn sexuellt och åker fast och som begår självmord har bara tagit den lätta vägen ut för att slippa straff och bli utskämda inför sina släktingar och familjer. Det är ju inte så lätt att se dem i ögonen efteråt…

 10. Jag är SÅ besviken. Har alltid gillat Janne eftersom han har varit typ den enda journalisten som vågat tala klarspråk angående vissa saker som varit tabu, men nu..?! Nu har jag tappat all respekt för honom- vad håller han på med?! Och så oseriöst. Om han nu var intresserad av att kasta sig in i denna fråga och skriva en krönika- så varför kontaktade han inte Patrik och Sara för att få en insyn i deras arbete först? Om man är en seriös journalist så vill man ta del av båda sidor innan man bestämmer sig. Pedofilerna väljer själva att ta livet av sig istället för att söka vård- men barnet är totalt utsatt. Detta vurmande för sadistiska pedofiler måste få ett stopp!

 11. Lagar mot pedofiler är helt fel och att söka träff med barn sexuelt syfte ska fan in på rättspsyk direkt inte ens värd rättegång anser jag

 12. Bra skrivet och rutet.

  Sara och Patrik och Dumpen, sluta prata om barns konsekvenser. Det heter konsekvenser för barnen eller konsekvenser av sexuella övergrepp.

  Har Josefsson tänkt över det här eller reagerade han plötsligt? Hur som helst helt fel tänkt av honom. De här människorna gjorde ett val och det försatte dem i en knipa. Tack vare Dumpen blev det en knipa. Det kan inte has överseende med att skicka bilder på sitt könsorgan till barn eller möta upp med dem för att våldta dem.

 13. Jag ligger inte sömnlös när pedofiler blir uthängda på Dumpen.
  Men det händer efter ett arbetspass när man gjort allt för att hålla dessa självmordsbenägna ungdomar vid liv under en dag. Ibland finner de ingen annan utväg när livet är för svårt att leva att de väljer avsluta det för att få frid. Flera av dessa ungdomar har blivit utsatta för övergrepp vilket sker i alla samhällsklasser.
  Detta är tragiskt inte när pedofiler blir uthängda och dömda av folket. Alla vuxna har ett eget ansvar hur de lever sitt liv. Barn är sköra och ömtåliga och ska behandlas med respekt och ha goda förebilder i vuxna människor där de få växa upp i en trygg miljö.
  Ni på Dumpen behövs, tack för allt ni gjort hittills.

  1. Och om en oskyldig hängs ut? Resonerar du som att en och annan felaktig uthängning är ok?

 14. Janne sjönk i mina ögon. Ju fler barn som slipper genomlida vuxna människors sjuka beteenden desto bättre. Att man som känd i Sverige kan yttra sig på ett sådant sätt, ta två pedofiler i försvar pga deras egna livsval som påverkar oskyldiga små barn som vi VUXNA ska SKYDDA. Det innebär även DIG. Jag hoppas du skäms Janne, annars skäms stor del av Sverige åt dina vägnar. Usch.

 15. Det här var en besvikelse. Jag hade aldrig kunnat förvänta mig att han skulle kunna utrycka såna avskyvärda åsikter. Jag får en obehaglig känsla av att han ofta surfar runt på darknet, eller har gjort något förfärligt mot någon som inte längre finns i livet. Placera honom i Hall of Shame.

 16. Jag är mållös efter hans yttrande. Jag kommer efter det här aldrig se på honom på samma sätt som innan. Hoppas aldrig att hans barnbarn råkar ut för en pedofil. Oftast är det såna barn till såna här naiva typer som blir utsatta.

 17. Vilken sopa JANNE är som moraliskt försöker skydda pedofiler.. noll moralkompass. Att dessutom angripa metoder där man exponerar misstänkta som ännu ej rättsligt lagförts… Janne har inte gjort annat under hela sitt verksamma liv.

 18. Bra att det finns de som orkar kämpa för att förebygga övergrepp mot barn. Visst är metoden tuff , men kan det avskräcka någon enda från att begå dessa brott, då är det rätt. Att en del pedofiler inte orkar leva med skammen, när de blir avslöjade, utan avslutar sina liv, det är deras val. Ingen annans skuld. De som kämpar för barnens rätt har ingen skuld i detta. Visst, det är en tuff metod, som sagt, men någon måste våga kasta ljus över denna ljusskygga brottslighet. Så fortsätt att avslöja. För kan det skydda ett enda barn är det rätt.

 19. Vilka hjältar ni är!
  Trots att det pratas om medeltida metoder står ni på er! Vem fan söker på sex med barn om hen inte är forskare i pedofili? Verkligheten är jobbig och komplicerad ibland men barnens välgång är Ultima ratio.

 20. Tack Patrik och Sara för det ni gör. Ni ger röst åt de som inte kan föra sin talan, dvs barnen. Jag tror Janne Josefsson var ute och cyklade i tv-rutan. Han tycks ha glömt av att en pedofil jagar både inom sitt eget hem och utanför. Fortsätt ert arbete. Ni behövs. ❤️

 21. Janne har hängt ut människor i hela sitt liv. Ju yngre han var, desto fler lik klev han över. Dubbelmoral. Strävan efter utopi, när den är som mest verklighetsfrånvänd. Janne borde skämmas.

 22. Såg Janne Josefsson på TV igår 8/12 och häpnade. Han kändes vimsig, ogenomtänkt och -svag. Han hänger ut socialtjänst i vanliga fall, ekonomiska brottslingar etc men när det gäller pedofiler tappar han styrfart och talförmågan. Janne är välkommen att besöka socialtjänsternas missbruksenheter. Där försöker vi socialarbetare hjälpa och lappa ihop vuxna traumatiserade män och kvinnor och leta efter adekvat behandling (vilket det knappt finns någon). De flesta av dessa människor är övergreppsoffer som försökt förtränga de tidigare övergrepp de utsatts för av pedofiler genom att döva sig med droger eller alkohol. Janne Josefsson, jag lovar dig att det är fler övergreppsoffer än pedofiler som väljer att ta sina liv, antingen genom ett sakta självmord med drogernas hjälp eller kasta sig framför ett tåg för att ta ett exempel. Janne Josefsson har också glömt att pedofiler begår övergrepp på sina egna barn, om de har några. Varför skulle de skona dessa? Så gå över lik, som han menar att Dumpen gör, vad exakt menar han med det uttalandet?

 23. Jag såg debatten mellan Sara Nilsson och Janne Josefsson.
  Väldigt intressant att Janne Josefsson förfasade sig över den medeltida skampåle vilken han jämställer Dumpen med.

  Nu är ju nämligen svenska journalister, det skrå Janne Josefsson själv tillhör, själva inte sena när det gäller att hänga folk. Minns hur man hängde ut folk som kommenterat med visserligen mindre väl valda ord på olika nätsidor. Det gick tydligen bra, trots att dessa individer faktiskt kunde råkat riktigt illa ut med tanke på vad som huserar på våra gator.

  Janne Josefsson själv var med och hängde ut kommunpolitiker som provocerats av en besökare, riggad med dold kamera, att röja sina innersta tankar om Sveriges flykting och invandringspolitik.
  Anar lite dubbelmoral här.

 24. Är förvånad att ni lägger så stor vikt i vad en gubbe tycker.

  Har försökt förmedla något mycket värre till er men jag får ingen respons. Jag skickade en fråga till Centerpartiet om man tyckte metoderna dumpen använder är bra. Centerpartiet med Annie i spetsen tar inte bara avstånd, Centerpartiet vill förbjudar er!!!! Det är extremt allvarligt att ett politiskt parti, som sitter i Sveriges Riksdag, vill förbjuda er. Dumpen räddar barn, hur kan man vilja förbjuda det?

 25. Att dumpen fiskar upp gäddor tycker jag är mestadels bra.
  Men resten dom pysslar med ogillar jag faktiskt skarpt!

  Att bevaka rättegångar och domar sätter jag mig emot.

  Det finns dom som blir dömda för innehav JA. Men där är inte berättelsen slut.

  Personen i fråga kan lida av autism och behöva hjälp. Eller så kan det vara en person som lider av porrmissbruk.

  Dessa typer av ”brottslingar” blir inte hjälpta av att bli uthängd. För det blir samma stämpel på dom som personer som faktiskt aktivt söker kontakt med barn. Eller begår det värsta brottet och tar klivet över tröskeln.

  Så jag skulle önska att Dumpen återgår till att fiska sina gäddor och låter resten vara!

  1. Att dumpen bevakar enbart mål som tar upp sexualbrott mot barn i Sverige är helt unikt. Dumpen får en samlad bild av hur många brott det rör sig om. Över tid kan vi se om det ökar eller minskar. Vi kan se om de nya stärkta lagarna tillämpas. Man kan även få en bild av hur det går i hovrätten när överklagan gått dit. Dessa dömda brottslingar hängs inte ut, var har du fått det ifrån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X