Sponsorer
Hmm..
En medlem skrev tidigare idag att vi aldrig skulle kunna betala för den reklamkampanj som senaste tidens skriverier skulle kostat och det var nog så  rätt.
Nu i Svenska Nyheter på SVT från fredagen den 21 oktober 2022.
07.11 minuter in i klippet har SVT gjort lite komedi av Dumpen.
Klicka på bilden för att komma till programmet.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Swish: 076-0075779

2000

24 thoughts on “Satirprogrammet Svenska Nyheter hade ett inslag om Dumpen.se

 1. Asså man kan ju alltid hitta raderade filer i en dator. Om man vet hur man gör.. varför säger polisen att dom hinner undanröja bevisen. Bevisen finns alltid kvar i datorn oavsett om man raderar filmer/bilder. //Robin

  1. finns lika många program för att förstöra vissa sektioner på en hårdisk och på så sätt röja undan bevis som det finns program för att återskapa dom filerna som bara tagits bort på ”vanligt” vis.

  2. Det är inte svårt att radera filer så att det blir omöjligt att återskapa dem.

  3. Skitsnack, alla IT-forensik har inte den kunskapen då dom bara gått en en internutbildning inom polisen att kunna koppla upp sig och spegla hårddiskar och basic kunskaper inom det. Skriver du över en hårddisk ett visst antal ggr så kan ingen återställa den eller lägger in en kryptering. Så denna ”sanning” att polisen alltid kan återskapa en hårddisk är falsk sanning.

   Dessutom, folk som inte förstår att detta är satir kan ju titta hur man driver med Erdogan

  4. Nja, det beror på. Dels beroende på vad för disk vi snackar om. Är skillnad på en mekanisk HDD och SSD i hur lätt saker och ting kan återställas, sen metoden du raderar med. På en SSD kan man med rätt program radera fullständigt om man vill och det krävs inte alltför stora kunskaper för att ordna det.

  5. Det beror på hur du raderar filer. Vanligtvis ”raderar” operativsystem bara genom att säga att dessa sektioner kan du skriva över men gör ingenting me dessa sektioner. Eller så kan du ”radera” genom att skriva över sektionerna du vill ta bort med nollor och då är det helt omöjligt att återskapa dock så tar detta mycket längre tid och sliter mer på disken så därför gör inte operativsystem så när de ska ta bort filer

  6. Datan finns kvar till det ersätts av något nytt. T.ex. om man avinstallerar ett program sen installerar ett annat då kommer datan som första programmet tog upp skrivas över av det andra.

   Med andra ord raderade filer tas inte bort helt utan hårddisken markerar istället att platsen där datan fanns tidigare är redo att skrivas över av annan data. Och så länge datan inte skriva över så kan den återställas.

   Bevisen finns alltså kvar så länge de endast raderas. Men i många fall skriva de över av annan data och då blir det svårare och svårare att återställa.

   Så det polisen menar att de hinner undanröja bevis är att de inte bara raderar bevisen utan skriver även över den.

   T.ex. du slänger en bit papper i ett sopkärl, sopbilen hämtar papperet. Papperet finns forfarande kvar. Men sen eldas det upp i ett värmeverk och då försvinner papperet helt.
   Samma är det med filer i en dator papperskorgen, töm papperskorgen sen är de kvar till de skrivits över.

  7. Som du skriver så går det alltid att åt matrial från en dator .
   Då kan en hårddisk vara i hur dåligt skick som helst .

  8. Om de förstör eller gör sig av med sin hårddisk/dator/platta har polisen inte något att jobba med.

  9. Nej, om minnes adressen skrivs över med annan data så år data:n förlorad om det inte finns en backup.

 2. Jag försöker föreställa mig vad för slags person det är som sitter och skrattar åt det där programmet, har iofs bara sett några klipp men det är outhärdligt. Satir? Meta-satir, ironi eller bara idiotiska tankegångar? Allt på samma gång ty man vet fan inte vad som är vad hos de där sjuka människorna inom media och politikeretablissemanget.

  1. Jag tycker programmet är rolig satir oftast.
   Detta med Dumpen var dessutom suveränt.

   Ur programmet:
   ”Polis och Rättsväsende är bakbundna av regler som verkar lite väl hårda för 25% av Sveriges barn har någon gång blivit utsatta för sexuella övergrepp.
   Så det verkar som om Dumpen behövs och Dumpen tvekar inte

   De hittar pedofilerna, stämmer träff och konfronterar dem med filmkameran.”
   Filmsnutt
   kommentar efter
   ”Fy fan, när han bäddade i bilen den dagen kunde han inte ana att det var hans eget liv som skulle bli förstört”

   Jag skrattade gott åt detta. Inslaget satir och slår åt båda håll, men balanserat och jag tycker det är mer positivt än negativt för Dumpen.

 3. Skratt och humor åt en sak som skadar barn för resten av livet. Fy fa(S)iken vad lågt.

  Man kan undra vad dessa anställda på SVT har för sjuka böjelser när man försöker göra sig lustiga över hur många barn blir drabbade av gäddors jakt på oskyldiga yngel.

 4. Ser ingen humor i det här? Patrik Sjöberg blir dessutom rejält sågad i klippet. Ingen rör vår allas Patrik!

  Nej för mig blir det här ett rejält övertramp.

 5. Alltså… hyr kan de ens va okej att prata så nedlåtande om Patrik… jämföra sexuella övergrepp med lego… asså spydde i munnen, blev vansinnig och stängde av… usch

  1. Legot har inget med sexuella övergrepp att göra. Det var ett skämt om Stefan Holm.

 6. Ni gör mer än vad deras uttjatade program någonsin kommer göra! Oavsett om pedofilerna hinner undanröja bevis eller inte så ser dumpen till att uthängningen av personen leder till mer omedelbara konsekvenser än vad (ofta) polisen lyckas tillämpa oavsett!! Samhället kommer betrakta de som avskum och de har en stämpel för resten av livet, all kontakt med nära försvinner oftast samt av med jobb !! Dumpen lämnar ju även användarnamn på förövarna därmed en minskad risk att barn på dessa sajter råkar hamna i deras klor!!
  Att skoja och skratta åt sexuella övergrepp är smaklöst och oetiskt, oavsett om offret är vuxen eller barn, att man inte skäms

 7. När polisen får och sen gör sitt jobb kan Patrik och Sara luta sig tillbaka. Just nu händer inte det. Sen åker många fast bara på de saker de gör för att möta offret. Bara se på resultatet de får. Barnens rätt till skydd måste komma i första hand.

 8. Satiren här belyser den absurda situation vi befinner oss i när det kommer till våra lagar och regler och vad polisen får och inte får göra när det kommer till att skydda barn från potentiella pedofiler.

  Att det är så många här som inte förstår detta… det förvånar mig djupt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *