Sponsorer

Nej Expressen.
Mannen konfronterades inte av Dumpen. Däremot ringde jag upp mannen för att få en bekräftelse på att det faktiskt var mannen som låg bakom kontot som erkänt våldtäkt mot barn i syfte att göra en anmälan.

Stina Sjökvist är åklagaren som hanterade fallet med Fränstamannen. Mannen arbetade på skola. Efter att han sökt kontakt med en mamma och hennes sexåring och i ljudklipp berättar att han har en önskan om att sexåringen ska föra in hans könsorgan i barnets mamma så försökte vi göra en anmälan. Att anmäla en man som vill ta med ett barn på övergrepp är inte möjligt. Det är nämligen inte ett brott att vilja våldta barn.

Vi valde alltså att anmäla ett enkelt sexuellt ofredande med tanke på alla könsbilder som mannen skickat till en kvinna som han trodde delade hans fäbless för små barn.
Stina valde att lägga ner anmälan, vilket kan tyckas befogat med tanke på att konversationen skulle kunna tolkas som att pedofilmamman var med på saken då hon faktiskt åkte för att träffa honom.

Stina uppger i Expressens intervju att:
– På de uppgifter som lämnas kan vi göra en bedömning om det är tillräckligt för att man ska besluta om husrannsakan, om beslag, kallelse till förhör och så vidare. Då har de ändå rätt till en försvarare och man kan hålla förhör och kan säkra bevisning.

I nittio fall av hundra befattar vi oss med individer som enbart söker efter barn i sexuellt syfte.
Innan man har en minderårig målsägande, så är detta lagligt.
Alltså saknar polisen befogenhet att gripa in.
Man menar med andra ord att vi bör låta individerna hållas tills dess att offer skapas och rättssystemet kan ta vid.
Att åklagarmyndighetens ämnesspecialist på brott mot barn menar på att vi först ska låta barnen bli utsatta, för att sedan låta rättssamhället ta över, är ett underkännande för allt vad trygghet heter.

Underkännandet bekräftades redan för ett år sedan av riksrevisionsverket. I en granskning av åklagarmyndighetens och polisens sätt att hantera internetbaserade övergrepp mot barn konstaterades stora brister och t.o.m. obefintlighet i förebyggande arbete mot just ISÖB.

https://www.riksrevisionen.se/rapporter/granskningsrapporter/2021/internetrelaterade-sexuella-overgrepp-mot-barn—stora-utmaningar-for-polis-och-aklagare.html

Stina fortsätter vidare:
– Dels mår personerna fruktansvärt dåligt av att bli uthängda på det här viset. Man förtar dem deras rättigheter och man riskerar att faktiskt förstöra bevisning. De kan hinna förstöra bevisning om de faktiskt skulle vara förövare och man är dem på spåren. Och det är också förödande för eventuella målsägare.

I dagsläget ligger sexton förundersökningar pågående, rörande individer som exponerats på Dumpen. Mer än dubbelt så många pågår, där vårt arbete lett till förundersökning utan att individerna publicerats på Dumpen.

Samtliga rubriceringar rör svåra brott mot barn. Polis och åklagarmyndighet har alltså i dessa fall lyckats säkra bevisning.
Trots Stinas mardrömsprofetia om att förövarna skulle förstöra bevisning.

Att åklagarmyndighetens ämnesspecialist på brott mot barn inte ställer sig frågan hur barnen mår är ytterst anmärkningsvärt.

Vi håller givetvis med om att det är tragiskt med självmord. Men att nämna risken med att exponera misstänkta förövare utan att man nämner att riskerna för att utsatta barns självmordsförsök ökar med 26 gånger, låter som att vissa självmord är värre än andra.

Länk till Karolinska om utsatta flickors ökade suicidrisk:

https://nyheter.ki.se/kraftigt-okad-risk-for-sjalvmordsforsok-hos-flickor-efter-sexuella-overgrepp

På tal om risk så ökar risken för självmord när förövare får fortsätta i mörkertalet.
Och det är där som de flesta barn blir utsatta.

– Man har aldrig en chans att bevisa sin eventuella oskuld eller hur något verkligen har varit – utan det blir en oerhört ensidig häxprocess, säger kammaråklagare Stina Sjöqvist, som är specialiserad inom brott mot barn.

Barnen har inte en chans att bevisa sin utsatthet. Endast 4,2% av de anmälda sexualbrotten mot barn leder till en fällande dom. Ändå blir vart fjärde barn i Sverige sexuellt utnyttjade och av de få som anmäler har 4.2% chans att få upprättelse.

Att nämna chanslösa misstänkta förövare utan att nämna chanslösa barn blir ensidigt – särskilt när männen har 95.8% chans att bli friade trots statistiken om utsatthet säger något annat.

Att kalla det vi gör för en ”häxprocess” är att vinkla det till att vårt ändamål är att göra förövarna illa när vi vill barnens bästa.
Att en kammaråklagare som är specialiserad inom brott mot barn säger så lite om barnens utsatthet är djupt oroväckande. Alla självmord är tragiska, barnens också.

Nyheter om misstänkta och påkomma förövare som begår självmord utan att inkludera alla de barn som löper 26 gånger högre risk att försöka ta sina liv är en vinkel och ett ljus där barn hamnar i skuggan. Vi letar med ljus och lykta i skuggan, inte mot förövare utan för oskyldiga barn.

Lyckligtvis har vi i Sverige massor med engagerade barnbrottsutredare och åklagare som faktiskt ser problematiken med sexuella övergrepp.

Stinas lilla abrovinsch är alltså inte representativ för de åsikter som vi möter på daglig basis från rättsvårdande myndigheter, och tur är väl det.

 

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

33 thoughts on “Expressen och Stina Sjökvists abrovinsch

 1. Så ba å tydligt förklarat!
  Ni är superhjältarna för alla utsatta barn! Fortsätt kämpa!

 2. Kämpa på bara. Sveriges lagar är åt helvete. De ska fan inte behövas riktiga barn som ska behöva bli utsatta, för att åklagaren ska vara nöjd med processen.
  Tillåt brottsprovokation i Sverige.

 3. Fortsätt kämpa, barnen behöver er ! Förövarna har själva satt dig i den sits de befinner sig i och har tagit de besluten alldeles på egen hand. De vet vad de gör och de vet att det är fel, ända till de blir påkomna . Det är inte synd om dem!

 4. Ang självmordet så bör de tänka på VARFÖR han egentligen gjorde det. Var det verkligen för ”Dumpens häxjakt”?

  Uppenbarligen inte! Om det ens beror på situationen där han blir uppringd eller att det var droppen som fick det att rinna över så är det för att han blivit påkommen, åkt fast.
  Han visste att det var kört då.

  Andra människor som blir påkomna av exempelvis polisen eller helt enkelt av någon random och väljer att ta sitt liv oavsett om de begått övergrepp mot barn eller något annat.. Där blir aldrig polisen anklagade för att ha framkallat ett självmord när de sätter dit en person.
  Det är INTE dumpens fel att någon tar livet av sig, det är deras eget fel! Tragiskt är det oavsett om de väljer att finnas kvar eller försvinna för gott.

 5. Vad är det för j*vla åklagare som ömmar för pedofilers rättigheter ???? Ska den personen överhuvudtaget arbeta med rättvisa ??😡
  Tack för allt ni gör !! Varenda unge ska räddas ❤️

 6. Jag ser ärligt talat inte problemet… Ge fan i barnen så slipper du problemen med att leva med skammen att vara en barnvåldtäktsman ..enkelt. Den enda som finns att döma här är förövaren, punkt slut.
  Om du sedan väljer att inte ta konsekvenserna av ditt handlande, ja vet du …..det är ditt problem.

  Dumpen, ge aldrig upp. Vi måste få till att övergreppen på barn via nätet kriminaliseras och att ”fiktiva” barn jämställs med verkliga i detta syfte.

 7. Supertack till expressens artikel om er, jag är förstagångsbesökare och jag kan säga redan nu att jag uppskattar er arbete. Har aldrig hört talas om er förut så detta va ju helt underbart! Om expressen förväntade sig en backlash mot er så tror de helt fel!

  1. Välkommen !! Alla behövs för att skydda morgondagens politiker och journalister. Tyvärr hann jag inte fixa fika. 😇

 8. Fantastiskt att det var helt ok för Sexpressen och Aftonblaskan att hänga ut män under Metoo, men när det kommer till detta så är dom moralpoliser och säger ajjabajja

 9. Tack för det ni gör, ”Dumpen”.
  OM det kanske finns någon plats för åklagarens resonemang är det totalt sekundärt i förhållande till barns rättigheter.

 10. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ HENNE???
  Trodde hon var åklagare o inte försvarsadvokat..
  Frågor jag ställer mig varje gång en myndighetsperson uttalar sig som henne är:
  1. Vem och vad försvarar hon?
  2. Vad har hon råkat ut för?
  3. Ligger det kanske väldigt nära hennes egna privata sfär?

  Mår fan i mig sjukt illa att läsa vad hon sagt! 🤢🤢🤢🤢🤢

 11. Helt j-a otroligt att den åklagaren får yttra sig igen. Har de ingen annan åklagare dom vill yttra sig, eller fick de inte tillräckligt stöd i sin snyftartikel för att den ’stackaren’ blivit utsatt av en lynchmobb?
  Är det ingen som skriver om att han gjort det mot sig själv? Han valde att ta kontakt med barnkontot och skriva äckliga saker och skicka k*kbilder. Men insåg att nu skulle det komma ut och han skulle tappa ansiktet för omvärlden.

 12. En åklagare som enbart nämner att förövarens liv blir förstört när han hängs ut, BARNEN DÅ ??
  Inte så konstigt detta land är som de är, kaos.
  Internet är en guldgruva för ALLA SVIN.

 13. Det finns endast en enda organisation jag kan tänka mig att donera stora summor pengar till i denna värld som har visat sig vara ovärderliga och göra skillnad. Och det är till Dumpen. När jag blir gammal och inte längre behöver pengar och när jag går bort och har ett skrivet testamente, så kommer definitivt alla mina tillgångar oavkortat gå till denna organisation som arbetar för barnen på riktigt.

 14. Alla självmord är tragiska för anhöriga och vänner. Det är även tragiskt att få veta att en anhörig/vän är pedofil och förövare. Det finns faktiskt grader i helvetet. Det måste vara än mer fruktansvärt att vara anhörig/vän till ett sexbrottsutsatt BARN som inte orkar leva med konsekvenserna av övergrepp. Det kan omöjligen finnas något värre än att förlora ett barn. När media börjar skriva och lyfta fram alla barn som inte orkat leva pga våldtäkter och de efterlevande kan jag faktiskt även kosta på mig att läsa deras artiklar om döda pedofiler.

 15. Jag reagerade också över artikeln. Var fanns empatin gentemot utsatta barn??

  Tragiskt med självmord, mest för personens anhöriga. Det är väl inte den utgång man önskar någon?! I den bästa av världar hade mannen kunnat söka hjälp och kanske rehabiliterats.

  Dumpens fel?
  Ingen fastnar med fingrarna i kakburken om man inte rör locket!!

 16. Fortsätt kämpa alla på dumpen. Stödet är större än smädelserna för att människor har fått nog av förövarperspektivet i media och nonchalansen över att inte fler än 4,2% av polisanmälda pedofiler och andra förövare blir åtalade och dömda. Fyrakommatvå procent. Det är skamligt och ytterligare ett övergrepp på dom barn som faktiskt vågade anmäla.

 17. Även om Expressen hade fel är jag tacksam för att de skrev om er. Hade inte hört talas om Dumpen tidigare men fan vilka hjältar ni är. Kommer absolut följa er i framtiden. Kämpa på!

 18. Jag blir mörkrädd när jag läser hur media och ansvariga myndighetspersoner, vinklar det till att det är förövarna som är offren istället för att barnen. Jag har nog träffat hundratals tjejer i mitt arbete, tjejer som hamnat i missbruk efter att ha varit utsatta för pedofiler i sin barndom. Jag önskar att media kunde rapportera om dem. Sitta o lyssna på deras hemska historier som förstört hela deras liv och utan att få någon förståelse eller hjälp av samhället. Vi har svikit och blundat i åratal över resultatet över vad dessa barn en gång fick uppleva och att nu dumpen avslöjar monster räddar liv!!!!

 19. Jag skrev på andra inlägget men dessa män vet att det är olagligt dem vet det är fel dem vet att dem kan bli lurade (dem är ju otroligt rädda för det! )

  Om man nu ändå är så sjuk att man går igenom med sina handlingar och kontaktar konton man tror har med barn att göra då har man redan tagit klivet över till att man får ta konsekvenser för sina handlingar

  I detta fallet utryckte mannen att han våldtar ett barn och han är pappa, det låter ju livsfarligt i sig. Då måste man ju av säkerhets skäl söka upp denna mannen eller kvinnan som har barnet han våldtog.

  Dessutom söker han aktivt andra barn eftersom han stötte på dumpen!

  Han kunde lika gärna ha begått självmord av att polisen tagit in honom om hans våldtäkter uppdagades.. eller om någon annan kom på honom, majoriteten som har blivit publicerade på dumpen lever.

  Detta är inte dumpens fel. Detta är helt och hållet hans ansvar, över hans eget liv. Den som försvarar honom är mycket ”speciell”

 20. Kan det vara så att åklagaren menar att ingen är dömd innan de har dömts i domstol?

  Å andra sidan gör ni faktiskt polisens arbete. Ni kanske hjälper flera tänkbara utsatta brottsoffer som är barn. Barn har svårarer att försvara sig som ni skriver.

  De sms konversation ni har publicerat på de män som planerar möten med barn är inte ”friska”. Även om männen inte ännu utsatt ett barn så är det inga ”friska” fantasier.

  Männen (även kvinnor) som har såna fantasier och bokar möten med vad de tror är barn behöver vård.

  Trodde inte det var så vanligt men har insett att det är vanligare än jag trodde. Har själv varit utsatt av en närstående (arbetade som fritidsledare dessutom) och av okända män när jag var i 14 års åldern. Jag önskar att socialtjänsten hade skyddat mig men även om de kände till det så gjorde de inte det. All skuld jag känt genom åren.

  Ni vill hjälpa barnen och det är bra att ni hjälper barnen innan de blir utsatta.

  Åklagaren hjälper inte barnen innan de blir utsatta om ens då.

  Jag tycker ni ska fortsätta med det ni gör.

 21. Det är alltid den vuxne själv som beslutar att ta sitt liv. Dumpen gör en ovärderlig insats och de behövs.

 22. 100% enig i er replik. Många barn kommer tacka er för allt arbete ni gör med att skydda de som står i skuggan utan en röst.

 23. Sara Nilsson.

  Du har ett otroligt proffsigt sätt att förklara på ett väldigt enkelt sätt. ❤️

  Min pappa hade sagt: Du borde ha blivit präst. 😉

 24. Det är jäkligt ”rich” som det heter av en tidning som Expressen att kritisera uthängningar när de i själva verket är värst själv.

  De hade inga problem att hänga ut människor som skrev olämpliga saker på internet(utan fällande domar för den delen också). Ett av fallen åtminstone ledde till självmord.

  Jag tror Expressen är den sista tidningen att kritisera den här typen av journalistik.

 25. Han har själv gjort ett aktivt val, alltså söka upp barn i syfte att ha sex med dem.
  Tyvärr kan jag inte känna någon sympati el empati, dessutom så är det oxå ett eget val utav honom att ta sitt liv. Han valde det bara på grund av att han visste att det inte skulle gå klart, när det blir polissak. Dessa pedofiler är inga män, de är endast fega krakar som inte vill ta konsekvenserna av sitt handlande

 26. Raggar man på barn, ungdomar samt unga vuxna så får man stå sitt kast.

  Det kan aldrig bli offrens fel.

  En höjd byxmyndighetsålder till 21-25 skulle dessutom behövas i kampen mot dessa förövare.

 27. Borde ju anmäla denna åklagare till hennes chefer för hon är ej lämplig att vara expert då hon sitter o försvarar pedofilerna.

 28. Man kan undra varför åklagaren föredrar att skydda gäddorna och inte barnens rätt till en trygg tillvaro.
  Kan det bero på vilket gud förbjude så att gäddaktiviteter är vanligt inom åklagaryrket?

 29. Fortsätt med ert arbete! Ni behövs. Ni bekämpar barnvåldtäkter, vill inom snar framtid tro att ert jobb kommer visa sig att färre våldtäkter kommer ske 🙏

  Upplys fler om att denna sida existerar. Tillsammans bekämpar vi barnavåldtäkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *