Sponsorer

Idag väckte kammaråklagare Andreas Lennartsson åtal mot en mellanstadielärare i Borås. Läraren är misstänkt för sexualbrott och misshandel mot ett stort antal elever.

Mannens försvarsadvokat, Lars Almlöf har i intervju med Expressen uppgivit att:

Hans klient erkänt ”vissa sexualbrott mot en del barn på skolan”, samtidigt som både han och advokaten anser att flera av åtalspunkterna inte är några brottsliga handlingar. En stor del av de sexuella ofredandena har ingenting med någon sexualitet överhuvudtaget att göra. Han har hållit på att leka med barnen, hjälpt dem klä på och av sig. Sen finns det ett antal punkter där det är helt klart att det är brott, och allvarliga brott.

Mannen blev avstängd från sin arbetsplats under sommaren 2021 men frihetsberövades först ett år senare.

Nedan följer stämningsansökan med samtliga 32 åtalspunkter:

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

 

6 thoughts on “Stämningsansökan – Läraren från Borås

 1. Bra att detta kom till ytan. Modiga modiga barn! Visar också tydligt på att ALLA pedofiler är farliga barn, även de som går i frivillig behandling. Finns inget annat sätt än att skydda barn från dessa, de skall vara långt borta från barn. Undrar hur behandlaren kunde låta mannen fortsätta jobba med barn, eller varför behandlaren underlät att anmäla att barnen riskerade att fara illa. Men han kanske ansågs som ofarlig…

 2. Han fick hållas från 2018 till 2021, utan att det uppdagades. Märklig skola. Borde vara obligatoriskt att skicka ur enkäter till elever där de tillåts svara anonymt.

  ”Har någon lärare tagit på dig?”

  1. Verkligen!
   Det borde införas omedelbart.
   Det kan även innefatta frågor ang. andra vuxna också.
   Bra idé!

 3. Men herregud. Han har skrivit uppsats om ”Skolgarden” 2018. Han skriver att man maste lyssna pa barnens upplevelser i forhallande till skolgarden och har for sin uppsats intervjuat och promenerat runt ensam med barn i ARSKURS 3 dvs barn runt 9-10 ar!!!! Hoppas att dessa barn forhorts!! Manipulativ, valutbildad gadda av farligaste sorten.

  DiVA Portal
  https://www.diva-portal.org › …PDF
  SKOLGÅRDEN – DiVA Portal Sebastian Klein 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *