Sponsorer
I en kortfattad version vill jag dela med mig om vad sexuellt våld gör med en. Det fanns så många varningssignaler som alla ignorerade, jag har alltid viftats bort som ”vanlig psykisk ohälsa”. Aldrig har någon velat fördjupa sig i varför jag skurit mig under en period på 10 år, missbrukat såväl alkohol som piller i flera år, anorexi / andra ätstörningar i större delar av mitt liv och bara varit allmänt självdestruktiv.
Det började redan i unga år med att jag blev totalt hjärntvättad. Min mammas ex var porrmissbrukare och redan från unga år tvingades jag se skiten, både egenproducerat med honom & mamma samt annat, även onani (jag vet inte hur ofta jag tvingades se det men det är 4-siffrigt antal gånger). Jargongen var väldigt hård & jag fick snabbt lära mig att min plikt som tjej är att ALLTID ställa upp för en man. Som 16-åring bokade jag till och med in en bröstoperation för jag lärt mig att idealet var att ha silikon & alltid se bra ut inför män.
Jag fick en extrem bild av sexualitet, jag hade aldrig rätt till min egna kropp. När jag var runt 11-12 satt jag ofta och sexchattade med äldre män för jag visste inte bättre och på den tiden var internet relativt nytt, så det fanns inga vuxna som kunde förstå allt som hände.
Jag gick i sexan första gången två killar körde in sina fingrar i mig.
Som 14-åring var jag med om min första våldtäkt, men inte den sista. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag blivit utsatt av sexuella övergrepp/tjatsex och sa jag nej, ja då blev det även våld inblandat. Oftast var det flera år äldre killar. Samtidigt blev det en form av bekräftelse att hångla runt och låta killar tafsa. Jag hamnade ofta i destruktiva relationer för jag tog efter hur han var mot min mamma & efter år av psykisk misshandel var min självkänsla så låg att jag inte trodde jag vad värd bättre.
Som 17-åring blev jag diagnostierad med PTSD efter en grov våldtäkt. Men nu 10 år senare inser jag att det är så mycket annat som legat bakom, allt p.g.a. hjärntvätt från en man som gav mig en skev bild om hur en kvinna skulle vara inför män.
Men det värsta av allt är det först nu, 10 år senare har gått upp för mig vad jag har blivit utsatt för så många gånger. Jag har aldrig kopplat att det varit sexuellt ofredande mot barn / sexuella övergrepp / grooming / våldtäkter. Frågade man mig för ett år sen hade jag bara blivit utsatt för den våldtäkten som 17-åring, det är först idag jag kan förstå att det är så mycket mer. Plötsligt finns en förklaring till varför jag i perioder maniskt börjar duscha för att ta bort allt äckel, varför jag har grov fobi för tandläkare och i perioder knappt kan borsta mina tänder, varför jag lidit av ätstörningar, varför jag haft ett självskadebeteende under en period på 10 år, varför jag missbrukat i flera år för att fylla min tomhet, varför jag är så självdestruktiv och varför jag får panik när någon tar i mig.
Detta är såklart en ganska kort version av mina upplevelser, men orsaken till att jag vill dela med mig av det här är för att det hela tiden funnits så mycket varningssignaler som alla bara viftat bort. Snälla, ser ni någon med exempelvis anorexi eller andra ätstörningar, någon med aktivt självskadebeteende så försök kriga för att finnas där och hjälpa barnet / ungdomen.
Jag hade kunnat få hjälp så mycket tidigare bara av vetskapen om hur verkligheten ser ut. Den största bristen är helt enkelt att jag alltid normaliserat hur mitt liv har sett ut. Inte ens socialen eller polisen under en polisutredning mot mammas ex tog mina ord på allvar, just för det var så svårt att rent konkret sätta ord på vad det var som hände.
/Anonym

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Swish: 076-0075779

2000

1 thought on “Jag fick lära mig att alltid se bra ut inför en man

  1. Känner igen det där med att det är övergrepp på övergrepp. Min första upplevelse med en man när jag precis fyllt 15 och han var över 20 var att han tog på mig överallt i sin sunkiga lägenhet och jag sa nej till honom men det lyssnade han inte på. Men det är bara ETT i raden av alla övergrepp. Känner sorg med dig! som kvinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *