En fördel med misstag är att de ofta lär oss att göra rätt. Inledde onsdagmorgonen i samtal med en människa som just nu sitter i en hel del motvind på grund av helgens epic-fail.

Samtalet med Bingo Rimér började med ett halvt ton förklaringar från hans sida.
Från ett perspektiv baserat på bristande insikt och avsaknad av personligt engagemang i problematiken rörande sexuella övergrepp, så är det fullt förståeligt att man lite naivt inte förstår vad det bär med sig att klä upp barn i övergreppskläder.

Tragiskt nog, så är Bingo långtifrån ensam.
Övergrepp är som regel någonting som händer andra.
Tills olyckan står i farstun.
Tills man sitter på BUP och försöker limma ihop ett trasigt barn.

Okunskapen är den som gör att man kan skoja bort problemen och tänka på någonting roligare än pedofiler.
Okunskapen är den som gör att man försöker förklara bort saker med att det bara var på skoj.

Insikt och kunskap ger förståelse för att hela samhället har ett gigantiskt problem att ta itu med.

När Bingo sagt sitt, så fick han ta del av min syn och det mörker som vi ser var dag.

Berättelsen om 18 månader gamla Daisy som bunden till händer och fötter våldtogs och torterades med varm stearin fick Bingo att tystna.
Fortsatte med skohandlaren från Mönsterås som nu sitter häktad, misstänkt för förberedelse till våldtäkt av barn och grovt barnpornografibrott.
Den alltid lika trevlige skohandlaren som dagtid såg till att förse bygdens invånare med skor, för att på fritiden njuta av tortyren som Daisy utsattes för.

Bingo lyssnade.
Jag pratade.
När Bingo hörde om lilla Cindy som ströps till döds under ett dokumenterat övergrepp, och hur många som njuter av att se hennes sista minuter i livet så gick han sönder.
Han bröt helt enkelt ihop i telefon.

Sådär en tidig onsdagsmorgon fick Bingo Rimér alltså en snabbkurs om övergrepp och förövare serverad till frukost.

Vad framtiden bär med sig vet ingen av oss.
Jag hoppas dock att den ytterst brutala portion verklighet som Bingo fick serverad, räcker för att väcka en strävan i honom och resten av samhället om att fördjupa sina  kunskaper i syfte att kunna bemöta situationen med det allvar som problematiken kräver.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA 

6 thoughts on “Berättelser om övergrepp till frukost

  1. Att klä upp ett barn i övergrepps kläder bör varje vettig människa veta att man inte bör göra. Finns inget roligt i de överhuvudtaget.
    Och absolut inga ursäkter för att i heller göra de. Barn är barn och ska få vara barn och inget annat. De bör exakt varenda en förälder förstå.

  2. Bra av honom att ringa upp och förklara sig. Det var otroligt dumt och naivt men han har förstått det nu och var uppenbart illa berörd. Så nu tänker i alla fall inte jag säga något mer om det som hände. De lär inte göra om det.. Respekt till honom för samtalet ❤️👍🙏

  3. Jag hoppas att Bingo fick sig en tankeställare och kommer förmedla och informera hur äckliga gäddor går omkring i vårat samhälle och hur våra barn mår efter såna här övergrepp. Han syns och hörs i media och bland många människor.
    Få ut något av det otroligt dåliga valet han gjorde när han klädde sina barn i övergreppskläder.

    Sen tack Sara och Patrik vad ni gör, ni gör det väldigt bra och även där hoppas jag att politikerna kommer reagera snart så det blir en lagändring.
    Sara, den där tröjan MÅSTE man ju ha. Kan man köpa någonstans? Börja med merch.
    Tack för ni finns❤️🙏

    1. Tack❤
      Den finns tyvärr inte till försäljning. Just nu så har vi inte möjligheter att ägna oss åt försäljning. Kanske om det lugnar ner sig med gäddisarna.

  4. Jag tycker nog att Bingo med ex ska köpa in ett föredrag till barnens skola och bjuda in andra föräldrar. Ett bra sätt att pudla och erkänna sin okunnighet! Dessutom göra något gott och förhoppningsvis sprida förändring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv Swedish
X