Sponsorer
Berättelsen är lite annorlunda än de ni brukar lägga ut men jag är övertygad om att det finns fler som har upplevt det jag ska berätta om. När jag var åtta år så hade jag en skolkamrat som jag umgicks med på min fritid och hans familj, fyra syskon, styvpappa och sin biologiska mamma kom från en annan socialgrupp än den jag kom från (ingen värdering). Min fostran var mer strikt med betoning på att vara en god samhällsmedborgare till skillnad från hans som var ”skit i samhällets regler” ungefär. För mig var det lite spännande! Vi umgicks en del med hans morfar som även han var en ”skit i samhället” person och som bl.a. lärde oss att snatta. Jag kommer ihåg att det var något obehagligt över honom.
En dag under den här tiden (vi var åtta år) föreslog min kompis att jag skulle suga på hans penis. Det var en konstig känsla men samtidigt självklart spännande. När jag senare reflekterat över vad som hänt förstod jag att det var alldeles för avancerat för två åttaåringar, det handlade inte bara om att pilla eller onanera. Det här pågick en tid och dog sedan ut (när vi var åtta år) men det kom att prägla hela min uppväxt och även mitt liv som vuxen.
När vi var 15 år hände något som fick mig att förstå vad min kompis varit med om. Hans då fyraåriga lillasyster förförde mig när vi satt i soffan hemma hos honom. Hon satt bredvid mig och tittade på mig med sängkammarögon och började röra mig på min mage för att sedan försöka stoppa ner handen i mina byxor. Jag stoppade det naturligtvis men insåg att här är något fel, det var alldeles för avancerat för en fyraåring och det kändes mycket märkligt.
Mina reflektioner som vuxen samt alla rykten som gick ledde fram till slutsatsen att morfadern utsatte sina barnbarn för sexuella övergrepp (inkl. min kompis). Han har varit sexmissbrukare, aldrig varit trogen (vi hade några sexuella gemensamma upplevelser med tjejer  som tonåringar utan att han och jag rörde varandra), allt handlade om sex utom kontroll, han började missbruka hasch och sniffa lim som 12 åring m.m. Detsamma gällde för mig, det enda som rörde sig i mitt huvud var sex (endast med tjejer)  och få den omedelbara belöningen det innebar. Pornografi har också varit ens stor del av mitt liv (inte barn!) och har periodvis varit en svår kamp.
Det jag vill lyfta med min historia är hur många liv som blir förstörda när ett ”rovdjur” varit framme och i det här fallet så blev jag indirekt förgripen på. Min kompis (vi har ingen kontakt då jag som vuxen har funnit honom som ”äcklig” (vilket egentligen inte varit hans fel), hans syskon som blivit utsatta vilket präglat deras liv på olika sätt, hans relationer som en efter en gått i kras och inte minst mitt eget liv och de relationer jag haft som inte fungerat p.g.a. min flykt från mig själv. Jag är idag över 50 år men är fortfarande präglad av det som hände när jag var åtta år. Nu är det säkert någon som säger att det var väl ingenting, endast ett experiment, och givetvis är detta inte detsamma som att bli direkt utsatt av en pedofil, men om min kompis inte blivit utsatt så hade han inte gjort vad han gjorde mot mig och våra liv hade kunnat se väldigt annorlunda ut.
Det finns mycket mer att säga och mer som hänt mellan raderna men det är svårt att prata om. Jag vet inte om det hjälpt ifall mina föräldrar pratat med mig om sex (min ”debut” var ju extremt tidig) men pratet om min kropp är min kropp kan man börja prata om tidigt! Jag hamnade i underläge och var submissive gentemot min kompis även om vi var lika gamla och jag hade kanske sagt stopp ifall mina föräldrar haft ”stopp min kropp ” pratet men det är ju endast spekulationer.

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Swish: 076-0075779

2000

1 thought on “Jag tror att min kompis var utsatt

  1. Hej! Jag har en berättelse som på vissa sätt liknar din. Jag hade en bästis på lågstadiet som var väldigt ofta tog initiativ till ”sexlekar” och som också onanerade i min närvaro. Precis som du dominerade hon mig och jag gick med på det hon ville. Hade inget egentligt obehag av det där och då men faktum är att dessa aktiviteter aldrig var mitt initiativ, aldrig utgick från vad jag ville. Hon hade en mycket spänd och dålig relation med sin styvfar som förvarade porrtidningar på sitt nattygsbord, relativt öppet alltså. Jag har som vuxen funderat över den här situationen och vad jag var med om. Jag kan inte säga att jag har varit utsatt för ett övergrepp av henne, men kan konstatera att jag på något sätt varit indragen i/påverkad av något utanför mig och utanför vår barnarelation, något som inte utgick ifrån mig och som jag är helt övertygad om att jag hade mått bäst av att slippa. Upplevelserna har påverkad mig på så sätt att jag burit med mig en skamkänsla, som jag har bearbetat genom terapi, men fan vad sorgligt det känns att konstatera hur långt en förövares tentakler kan sträcka sig. Jag önskar att jag hade fått ha min oskuldsfullhet i fred. Jag hade egentligen inget intresse av de här ”sexlekarna” när jag gick i lågstadiet. Usch!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *