Sponsorer

Han som är så snäll

Ibland kommer hjärnan och hjärtat inte överens!
Det är en helt normal företeelse men det gäller i dessa fall att faktiskt acceptera det man ser och inte det man
känner!

Grannen som så gärna passar dina barn, hjälper till och klipper gräset och bära in din nya tunga soffa! Han som alltid ställer upp i alla väder, han som är så snäll.

Helt plötsligt blir han konfronterad med att ha kontaktat barn i sexuellt syfte och dessutom stämt träff för just det ändamålet. Han vill alltså våldta ett barn som sedan kommer att växa upp med både fysiska och psykiska skador!

Ett barn som kommer att ifrågasätta sitt eget värde och anklaga sig själv. Ett barn som kanske aldrig berättar utan lever med sin hemska hemlighet tills det inte längre går att stå ut med den själsliga smärtan och väljer bort livet.

Du ser hans intention i ett publicerat klipp på nätet, du hör honom erkänna vad han tänkt göra men hjärtat vill inte ta in det. Hjärtat vill ha kvar bilden av den snälla grannen som alltid ställer upp. Han du tyckte så mycket om.

Ibland väljer hjärnan att lyssna på hjärtat och förnekar det du ser fast det levereras i ett perfekt format, tydligt och klart.
Känslorna tar över och det slutar med att du går i försvar.
Du tar parti för den snälla grannen men i och med det så tar du även parti för förövaren.

Skulden läggs på budbäraren istället för hos grannen/förövaren och hjärnan får inte utrymme att faktiskt acceptera det du så tydligt får bevisat för dig.

Chocken när man får vetskap om att någon i ens närhet betett sig på detta sätt tar ifrån en allt logiskt tänkande och hjärnans förmåga att ta in det den ser.

Det är i dessa fall förödande för barnen att lyssna på hjärtat och inte hjärnan då de faktiskt riskerar att utsättas för övergrepp av dessa människor eller att inte våga berätta om övergrepp de utsatts för.

Att förneka förövarens skyldighet som vuxen leder bara skulden till barnet då den inte har någon annanstans att ta vägen. Där hör den absolut inte hemma!

VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI VÄLDIGT TACKSAMMA

Swish: 0760075779

2 thoughts on “Han som är så snäll

  1. Fint skrivet och klokt
    Ämnet är tungt men din och Patricks driv och handlingskraft ger visst ljus i det mörka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *