Sponsorer
Jag har blivit utsatt för övergrepp sedan jag var fyra år. Läkarna tror att jag troligtvis blivit det ännu tidigare men mina första minnen är från fyra årsåldern fram tills jag var 14 år och fick min första mens.
Mina föräldrar var separerade sen jag var 2 år och det är min biologiska pappa som utnyttjade mig. Han tillät även andra ”gubbar” att begå sexuella övergrepp på mig. Jag blev hotad till livet om jag berättade för någon, att han skulle döda min mamma och hennes nya man och mitt syskon.
När jag var 30 år så brast det för mig totalt. Jag kraschade och blev inlagd på psyk efter att jag skurit sönder mina lår. Att jag skar mig på låren säger läkarna att det berodde på att det var där allt började, med äckliga händer.
Detta har påverkat hela mitt liv och jag är 48 år idag. Jag har självmordstankar och jag drömmer mardrömmar i stort sett varje natt. Jag får också flashbacks som t ex står jag i mitt vardagsrum så ser jag min pappas vardagsrum, allt från mattor, gardiner, vad som finns på väggarna och hur soffan och tv:n står.
Jag har fått diagnosen C-PTSD komplext traumatisering och jag går i traumaterapi för det. Jag har också ångest och ibland blir det sån fruktansvärd panikångest så jag kan inte andas och min man måste tillkalla ambulans.
Jag kommer aldrig bli fri från detta och leva ett normalt liv, men jag kan mildra det genom den trauma terapi jag går i och har gjort i flera år.
Min pappa är död så tyvärr blev han aldrig dömd. När jag var 30 år och för första gången öppnade upp mig och berättade för min man, läkare och psykolog. Jag hade psykolog och läkarkontakt sedan tidigare p g a svår depression och självmordstankar, men jag berättade inte för dem förrän jag var 30 år. Jag såg mig själv som äcklig och länge valde jag destruktiva förhållanden där jag blev illa behandlad, fick utstå misshandel och våldtäkter innan jag träffade min nuvarande man. Jag var med i ett reportage i Expressen för två år sedan om vad mitt ex gjorde mot mig och hur samhället svek mig. Jag har alltid känt att jag är inte värd bättre än att bli utnyttjad och slagen.
Det här är min historia.
Mvh H
Har du också en berättelse som du vill dela med dig här på dumpen, så skicka den till [email protected]
VILL NI HJÄLPA OSS ATT HÅLLA DUMPEN RULLANDE SÅ ÄR VI TACKSAMMA
2000

2 thoughts on “Jag känner mig fångad i det förgångna

  1. Du är så stark som delar din historia.. Jag beundrar det.. Denna ptsd är fruktansvärd.. Är man i verkligheten eller är det ”bara” en dröm.. Skönt att trauma terapin kan hjälpa dig.. Man glömmer aldrig.. Ingen förtjänar att få sitt liv förstört..
    Ge inte upp, du har ett fint stöd jämte dig.. Låt aldrig den jäveln vinna.. Låt han bara vara ett minne blott.. Ett minne av att livet betyder mer än så.. ❤️

  2. Jag förstår att det är omöjligt att glömma, men det är inte omöjligt att gå vidare. Låt inte dåtidens trauman påverka framtidens möjligheter. Stay strong❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *